Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha most vasárnap lenne népszav...

Ha most vasárnap lenne népszavazás. Te támogatnád hogy a határon túli magyarok megkapják a magyar állampolgárságot?

Figyelt kérdés

Nem mellébeszéléseket szeretnék látni.Meg habár-nemdebár szerű válaszokat.

Hanem rendes válaszokat!

IGEN vagy NEM + indoklást!

2009. júl. 29. 13:22
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/71 anonim ***** válasza:
75%
Támogatnám.A cigók nagy részétől pedig megvonnám.
2009. aug. 12. 16:39
 42/71 anonim ***** válasza:
29%
én csak akkor és annak adnám meg, aki átjönne és legalább 3 évig itt élne úgy,hogy nem menne át a határunkon, itt dolgozna és itt élne, fizetne adót stb. stb. és tényleg megtapasztalná, hogy milyen Magyarországon magyarnak lenni. Elég szomorúnak tartom és szomorúan olvasom, hogy magyar állampolgárságot akar egy külföldön élő magyar és közben szidja a magyaro-n élő magyarokat,az állampolgársági kérdés miatt. Hogy is van ez?!
2009. aug. 12. 21:00
 43/71 anonim válasza:
86%

En Erdelyben elo magyar vagyok,es bar egy idoben enis tamogattam volna a kettos allampolgarsagot,mara mar belattam hogy semmi ertelme.A romanok alkalmazkodtak mar hozzank,3 eve egyszer sem bozgoroztak le ugyhogy allitom: sokkal jobb itt a helyzet,mint azt sokan hiszik.

Nemreg volt a sok problema Olaszorszagban a romanokkal,mivelhogy lopnak,csalnak,hazudnak stb. Tobb gyilkossag volt,amelyet romanok kovettek el ezert nagy feszultseg volt a 2 nep kozott.Egyik baratunk,aki szinten romaniai magyar, autojat felgyujtottak mert a munkahelyen ugy tudtak hogy roman. Nem szamitott,hogy magyar nemzetisegu,csak az hogy roman allampolgar. Akkor azt mondta,boldog lett volna ha az utleveleben azis benne allt volna hogy magyar allampolgar.Sokat nem ert volna vele,de legalabb lett volna bizonyitek ra,hogy nem roman.Mondta ezt o,bar szerintem akkor sem lett volna elorebb ha az is benne all,hogy magyar allampolgar.Ugyhogy ezzel a kettos allampolgarsaggal is kitorolhetjuk a...:) Nem kell a kettos allampolgarsag,sem egyeb nemu juttatas. Tartsatok csak meg magatoknak.

2009. aug. 22. 21:50
 44/71 anonim ***** válasza:
54%

Hát komolyan mondom megáll az ész! Nektek minden a pénzről szó, arról a KURV@ KIB@SZOTT PÉNZRŐL! Mondjátok már meg nekem, ti akik nemmel szavaznátok, ANYÁTOKAT mennyi pénzért b@sznátok meg?! 30 ezüst megfelelne???

És honnan a f@szomból gondoljátok ti, hogy én ilyen sz@r cigány vagyok, hogy csak azért kéne az állampolgárság, hogy majd koldulhassak sz@ros kis alamizsnáért - amikor ugye köztudott, hogy Magyarország anyagilag lassan már Romániánál is csóróbban áll!

Becsületbeli ügyről, eszmei értékről, nemzeti büszkeségről ugye ti még nem is hallottatok, ezek a fogalmak számotokra teljesen osztályidegenek. Csak a pénz, meg az anyagi érdek! Hát mi a f@szomból van a gerincetek - már ha egyáltalán van nektek olyan?!

Én a ti helyetekbe NAGYON NAGYON szégyelném magam... persze ahhoz lelkiismeret, meg empátia, meg szolidaritás, és hasonlók kellenek, nektek meg gondolom az sincs.

Az igennel szavazóknak pedig sok sok köszönet, ha én lennék a ti helyetekbe, én is ugyanígy éreznék és mindent megtennék értetek.

2009. dec. 9. 12:02
 45/71 anonim ***** válasza:
29%
Nem. A demokrácia egyik velejárója, hogy a szavazásod következményeit viselned kell. Mindenki szavazzon ott, ahol él, természetesen kivétel a külföldön átmenetileg tartózkodó állampolgár. Aki más országban él, szavazzon ott, viselje az ottani következményeket.
2009. dec. 11. 16:25
 46/71 anonim ***** válasza:
33%
Nem támogatnám. A gyakorlati jelentőségét a környező országok EU tagságával elvesztette, viszont fennállna a veszélye, hogy egyes pártok (Fidesz és a Jobbik) szavazókat "importálnának" a határon túlról. Nem szeretném megérni, hogy a mi sorsunkat azok döntsék el, akik egyetlen fillér adót nem fizetnek Magyarországra, és akiket a döntés következményei közvetlenül nem érintenének.
2009. dec. 11. 16:43
 47/71 anonim ***** válasza:
27%
Nem támogatnám, mert tudomásul kell venni, hogy az ország nincs abban a helyzetben, hogy az állampolgársággal járó állami járulékokat fizetni tudja. Másrészt ez EU-val hamarosan megszűnnek a határok. Az autonómiával kapcsolatos törekvéseket, és a határon túli magyarok kultúrájának ápolását mindenképpen támogatom...
2009. dec. 11. 17:28
 48/71 anonim ***** válasza:
100%

14db nem, 8db igen

jól számoltam?

2009. dec. 11. 17:33
 49/71 anonim ***** válasza:
81%

Igen, támogatom.

Egyébként az e kérdésre adott válaszok tökéletesen lefestik, hogy az itthoni magyarok milyen sötétek. Főleg amelyik azt írta, hogy a határon túliak sose laktak Magyarországon. Olvass Trianonról te ökör.

Minden valamire magát adó állam automatikusan megadja az állampolgárságot a határon túliaknak, csak nálunk, ebben a redvás putriban élnek ilyen buta, ostoba emberek. Bár ahol Gyurcsány miniszterelnök lehetett, nem is csodálom...

Azt se tudjátok mi az a kettős állampolgárság, majmok. Az nem jelent se szavazati jogot, se semmit. Csak mondjátok a hülye kommunista liberális mondókátokat. Olyanok vagytok mint a f*sz.

Szégyellem, hogy itt élek azok között akik nemet mondanak a kettős állampolgárságra.

2009. dec. 11. 19:22
 50/71 anonim ***** válasza:
40%

"Csak mondjátok a hülye kommunista liberális mondókátokat. Olyanok vagytok mint a f*sz."

Mondjuk az alábbi szöveg pont a Fidesztől származik:

http://www.youtube.com/watch?v=LjqGzDqftRw

Annyiban persze igazad van, hogy (őszinte korában) Mikola is kommunista volt.

2009. dec. 11. 19:32
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!