Ha most vasárnap lenne népszavazás. Te támogatnád hogy a határon túli magyarok megkapják a magyar állampolgárságot?
Nem mellébeszéléseket szeretnék látni.Meg habár-nemdebár szerű válaszokat.
Hanem rendes válaszokat!
IGEN vagy NEM + indoklást!
Nem. Külföldön adózni, innen meg kapni a jutattást? Na persze.
Előttem szólónak annyit hogy a szlovák törvényt nem a határon túli magyarok kezdeményezték, ők ott el vannak nyomva.
Én támogatom. Egy néphez tartozunk, a történelem fintora, hogy nem egy országban lakunk. Aki a hagyományos magyar területeken lakik, magyarnak vallja magát, tud magyarul, az olyan, mintha Magyarországon lakna. A kettős állampolgárság ezt az összetartozást fejezi ki.
A szomszédos országok is ilyen alapon használják a kettős állampolgárságot: a románok állampolgárságot adnak a moldáviai románoknak; a csehek a szlovákiai cseheknek; a szlovákok a csehországi szlovákoknak; a szerbek a koszovói és boszniai szerbeknek. Egyik esetben sem feltétel, hogy a kettős állampolgár ténylegesen odaköltözzön, a kettős állampolgárság nem jár plusz költséggel, csak ha szolgáltatásokat is adunk hozzá - erről a részletek között lehet dönteni.
A szlovák nyelvtörvény még inkább indokolja a kettős állampolgárságot, hiszen a mi közösségünkbe tartozó embereket korlátozzák az anyanyelvük használatában, és a mi erkölcsi támogatásunk erőt adhat nekik az emberi és kisebbségi jogaikért való küzdelemhez.
Fontos, hogy összeszedjük a tényeket egy ilyen horderejű kérdésben, mert különben nagyon tájékozatlan válaszokat adunk (minden tiszteletem a kivételeké).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!