Ha most vasárnap lenne népszavazás. Te támogatnád hogy a határon túli magyarok megkapják a magyar állampolgárságot?
Nem mellébeszéléseket szeretnék látni.Meg habár-nemdebár szerű válaszokat.
Hanem rendes válaszokat!
IGEN vagy NEM + indoklást!
A 13:57-es vagyok, és szomorú a válaszaitoktól.
Képzeljétek, a szlovákok, csehek, románok is EU állampolgárok, mégis automatikusan megadják az állampolgárságot a határaikon kívülre szakadt nemzettársaiknak. Ezen a téren is lemaradtunk, nem értjük Európát.
Nem tudok róla, hogy ennek az okmány kiadásán kívül bármilyen egyéb költsége lenne - ti miből gondoljátok, hogy ez pénzbe, és pláne hogy sokba kerül?
A szolidaritás alapvető hiányát olvasom ki a válaszokból, sajnálom, ha ez a közvélemény valódi állapotát jelzi - higgyétek el, sok szenvedést hozunk még a saját fejünkre ezzel a hozzáállással. Végül is: ezt nem népszavazással, hanem egyszerű szavazattöbbséggel lehet elfogadni, ha akarja a kormányon lévő párt. Csak társadalmi támogatás nélkül kérdés, van-e értelme? Kérlek, gondoljátok át józanul az ügyet.
"millió egy kisebbség van szerte a világon és sehol nincs ilyen,hogy csak úgy,szolidaritásból állampolgárságot kapjanak. nagyon szegény ország Magyarország, nem áll úgy anyagilag,hogy megengedhessen magának egy ilyen lépést."
Nézz utána, hogy a csehek, a szlovákok, a románok, az oroszok, a szerbek, a horvátok, a szlovének, stb. megadják az állampolgárságot a határaikon kívül élő nemzettársaiknak.
Megadják az írek is a brit fennhatóság alatt élő írek számára. Ennek nincs más feltétele, mint hogy az illető kérje a kettős állampolgárságot. Rengeteg további példa van, tanulmányozni kéne a nemzetközi helyzetet az ilyen hozzászólások előtt. Költsége sincs az anyaország számára, hiszen nem ott él a kettős állampolgár. Ez az erkölcsi szolidaritásról szól, semmi többről. A határon túli magyaroktól ezt sajnáljátok ti. Én meg titeket, bocs, és határon belül élve szégyenkezem helyettetek.
Helyettetek érzett szégyenkezésembe mindössze annyi öröm vegyül, hogy a minap feltételeztem, hogy a szélsőjobb többségben van ezen a fórumon.
Nos, a válaszaitok alapján úgy látom, tévedtem, nincs itt semmiféle szélsőjobb többség, kemény bal-lib individualista tábor is van, legalább akkora. Ez nem baj, kell az egyensúlyhoz.
Én továbbra is a középút és a kettős állampolgárság híve vagyok. Előre hozott választást is kérek, most!
Köszönöm az eddigi válaszokat mindenkitől!
Az eddigi hozzászólások alapján ha jól láttam a NEM dominált.
De várom még a további kommenteket+véleményeket.
Eddig úgy gondoltam, hogy normális hangnemben talán értelmes emberekkel meg lehet ezt beszélni, vitatni, de úgy látom nem!
Ha annyira magyar állampolgárok akartok lenni, gyertek ide, éljetek itt, fizessetek itt adót! Semmi bajom nem lenne veletek!De az hogy csak úgy odaadjuk?!Valamit tenni is kellene érte, nem gondoljátok? Ahelyett hogy sírtok, hogy nektek milyen rossz ez a helyzet így, tegyetek érte! Nagyon sokan tettek és minden tiszteletem az ővék! Hogy volt bátorságuk eljönni és új életet kezdeni az igazi hazájukban!
Nektek mivel lenne jobb, ha megkapnátok?Úgy hogy maradtok a jelenlegi helyeteken és meg sem moccantok?Csak egy értelmes választ szeretnék erre kapni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!