Milyen hatással lenne Magyarországra, ha a határon kívüli magyarok megkapnák a magyar állampolgárságot?
Ismét választások, újra előkerült ez a téma. De most reális esély van rá, hogy megvalósul, mivel a Fidesz nyerésre áll. Szavazati jogot nem adnának hozzá (legalábbis azt mondják), de mi lenne a többivel? Itt az alanyi jogon járó támogatásokra gondolok, mint a családi pótlék, vagy a gyes, pályakezdő munkanélküli segély stb. Ezekre is jogosultak lennének? Mert ha igen, akkor az eléggé megrogyasztaná az amúgy is romokban heverő gazdaságot.
Milyen hatása lenne külpolitikailag? Megengedné ezt az Unió? A szomszédos országok biztos állati pipák lennének (nem mintha a Slota-félék pártján lennék).
Egyáltalán, akarnak a határon kívüli magyarok magyar állampolgárok lenni?
Normális válaszokat kérek.
Családi pótlékot,gyest csak az kaphat aki életvitelszerűen itt él.
Azonkívűl ne higyjétek,hogy az osztrák becseréli a havi 45000-es családi pótlékát 11000-re.
Én nem látom a jó hatását. Így is nagy a munkanélküliség Mo-on. Éhbérért dolgoztatják az embereket. Még nagyobb tülekedés lenne a munkaerőpiacon, a bérek csökkennének, mert lenne, aki kevesebbért is elvállalná. Családi pótlékot az is kap, aki soha életében egy percet se dolgozott, és egy fillért sem adózott. Alanyi jogon jár. És már így is rengetegen vannak ebben az országban, akik sose adtak, csak kapnak.
Én ezek miatt aggódom. Aki azt írja, hogy jó hatással lenne Mo. gazdaságára, az fejtse ki, hogy miért, mert lehet, hogy van egy másik oldala is, amit én nem látok.
Azok az emberek nem elhagyták az országot, hanem az ország egy részét ellopták tőlünk, és ők azokon a részeken éltek (így őket is ellopták tőlünk)
Ugyanúgy magyarok, mint mi (itt jópáran, nem tisztelet a bevándorolt libsiknek), ugyanúgy magyar földön élnek mint mi (az 1000 éves magyar föld, 90 éve ellopva tőlünk).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!