Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha most vasárnap lenne népszav...

Ha most vasárnap lenne népszavazás. Te támogatnád hogy a határon túli magyarok megkapják a magyar állampolgárságot?

Figyelt kérdés

Nem mellébeszéléseket szeretnék látni.Meg habár-nemdebár szerű válaszokat.

Hanem rendes válaszokat!

IGEN vagy NEM + indoklást!

2009. júl. 29. 13:22
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/71 anonim ***** válasza:
77%
csak próbálnátok ki,h milyen érzés kisebbségben élni és utána írjatok nemleges válaszokat
2009. júl. 29. 14:11
 12/71 anonim ***** válasza:
44%
Nem. Éppen elég ingyenélő van e nélkül is.
2009. júl. 29. 14:12
 13/71 anonim válasza:
67%
Fogalmatok sincs rola milyen erdelyi magyarkent elni Romaniaban.Csak akkor neznek romannak minket ,ha kulfoldre megyunk.En buszke vagyok arra,hogy magyar vagyok,tobbet er nekem mint barmi mas,bar a magyarorszagi magyarokrol meg van a velemenyem,mint ahogy azokrol is akik eddig vaaszoltak a kerdesre.
2009. júl. 29. 14:22
 14/71 anonim válasza:
78%
UTOLSO VALASZOLO VAGYOK,ANNYIT KIFELEJTETTEM,HOY 24 EVE ELEK ROMANIABAN,DE NEM BESZLEK ROMANUL,MERT A CSALADOM TISZTA MAGYAR,MEG HA ROMAN ALLAMPOLGAROK IS!!
2009. júl. 29. 14:24
 15/71 anonim ***** válasza:
78%
én ugyan így vagyok,csak mi Szlovákiában élünk.viszont nekünk muszáj szlovákul beszélni, hisz akkor nincs esélyem elhelyezkedni.meg van a véleményem a magyarországi magyarokról,minket semmibe se vesznek,de bezzeg ha ök születtek volna ide...
2009. júl. 29. 14:46
 16/71 anonim ***** válasza:
47%
A romániaia magyaroktól kérdezem:szerintük jobb lenne a helyezetük Romániában,ha magyar állampolgárságuk is lenne ? Szerintem csak rosszabb lenne.Miért lenne jó nekik a kettős állampolgárság ?Nem támoganám és sem,mert csak az legyen állampolgár,aki itt él és itt dolgozik.Aki külfüldön él,ne szóljon bele a z ország belügyeibe,ne élvezze a magyar állampolgárság előnyeit.Ha itt akar élni,költözzön Magyarországra,éljen és dolgozzon itt,fizessen adót stb.és akkor egy idő után kapjon állampolgárságot is.Az én szüleim svábok voltak,de Németországban elküldenének a francba,ha állapolgárságot kérnék tőlük,miközben itthon élek,és szavazni,meg kedvezményeket akarnék kapni Németországtól.Nem az állampolgárság miatt magyar valaki,hanem a származása miatt,akárhol is él.A kettőt nem szabad összekeverni!Emiatt sértő,hogy megvan rólunk a véleményed!Tudom,hogy az erdélyi magyarok is magyarok,mintahogy a Canadában,Svédországban vagy világ más táján élők is.!
2009. júl. 29. 14:48
 17/71 anonim ***** válasza:
50%

Kedves előző! A férjem nagypapája annak idején átjött Magyarországra és itt alapított családot, mert azt mondta, hogy ő nem hajlandó Romániában élni. Nem muszáj ott élni, ahova születtél, én is többszáz kilométerre telepedtem le a családomtól. UNIÓ van, mindenki oda megy, ahova akar, bárki átjöhet ide, letelepedhet itt és szerezhet állampolgárságot HA AKAR. Feláhborodásod akkor lenne jogos, ha erre nem lenne lehetőség. Én emberileg őszintén sajnállak, hogy olyan helyre születtél, ahol nem jó neked, de ez ellen csak te tehetsz. A sültgalamb itt se repül a magyarok szájába, mindenért meg kell dolgozni, kutya keményen megadózni és még így is sz*rba tekintik az embert.

A kérdés arra vonatkozott, hogy ALANYI JOGON járjon-e az állampolgárság határon túli magyaroknak, erre a válaszom egyértelmű NEM. Viszont az szeretném, hogy ha valaki komolyan itt akar letelepedni, családot alapítani, dolgozni, adózni, annak viszont simán IGEN.

2009. júl. 29. 14:48
 18/71 anonim ***** válasza:
45%

" Nem. Éppen elég ingyenélő van e nélkül is."

Valószínűleg kint dolgosabb emberek laknak mint amilyen te vagy. Tényleg! Minek internetezel munkaidőben?

2009. júl. 29. 14:49
 19/71 anonim ***** válasza:
42%
14:49. Több műszakról hallotál már? És 24/48-as munkarendről? És kötetlen munkaidőről?
2009. júl. 29. 14:52
 20/71 anonim ***** válasza:
59%

Teljesen egyet értek az utolsó válaszolóval! Alanyi jogon ne járjon, hisz másik országban él, ott állampolgár! És ha nem tetszik el lehet onnan jönni ide, és itt "szeretett hazátokban" letelepedni! Az viszont röhejes, hogy aki átjött, milyen hercehurcán kell keresztülmennie az állampolgárságért! Miközben egy kínai aki itt él 2 éve, de még magyarul nem is beszél rögtön megkapja az állampolgárságot!

Munkatársamék 6 éve jöttek át (lehet példát venni!), azóta húzódik az ügyük. Több generációra visszamenőleg igazolni tudják a magyar származásukat, mégis tiszta vicc, hogy milyen megpróbáltatásokon kell keresztül menniük!

Akinek van bátorsága átjönni és itt letelepedni, annak szó nélkül megadnám, de aki maradna az általa szidott, gyűlölt országban, annak nem!

2009. júl. 29. 14:55
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!