Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy Gyurcsánynál is próbálkoztak az azeriek a kiadatással kapcsolatban, de nem mentek bele?

Figyelt kérdés

"A DK jelenlegi elnöke szerint Azerbajdzsán akkor azt szerette volna elérni, hogy a gyilkosság miatt életfolytig tartó börtönbüntetésre ítélt azeri katona hazájában tölthesse le büntetését. "A miniszterelnöki kabinet emberei a megkeresés után konzultáltak az Igazságügyi Minisztérium munkatársaival, mely alapján világos lett, hogy Azerbajdzsán semmilyen garanciát nem tud adni arra, hogy az elítélt hazaszállítását követően ne részesülhetne kegyelemben, azaz mentesülhet az elkövetett gyilkosság következményei alól. Ez alapján nem engedtük el a gyilkost" - emlékszik vissza a történtekre Gyurcsány."

[link]

2012. szept. 1. 22:06
1 2 3 4
 21/38 Pro Patria ***** válasza:

"Csak te provokálsz az általánosításaiddal.

-> A jobbikosok, ugye nem?"

- És ez felment téged?

(Már megint a másikra mutogatás...)

2012. szept. 2. 01:09
 22/38 Sz1u ***** válasza:

00:54 Pro Patria

"Próbálom kiismerni Sz1u-t, de szerintem nő, mert nemigen tudom."

Mi a bajod a nőkkel? Egyébként 50/F vagyok! Ha gondolod privátban megadom a Facebook, vagy az IWIW regisztrációmat is (tartalak annyira korrektnek, hogy nem teszed közkinccsé) :) :) :)

"Tipikusan az "óvónéni, ne engem tessék leszidni a törött váza miatt, mert a Pistike meg berúgta az ablakot!"

Oké. A Tied meg van. A Fletóé a hatodszori költözése miatt esetleg nincs meg. Előfordulhat nemde? Rendben, nem fordulhat elő. Akkor most mit csináljon?

"Azt remélem tudod, Sz1u, hogy az első Orbán-kormány idején még 50% körül mozgott - odáig vitték le - az államadósság (ami mellé még megvolt egy 3-4% körüli GDP növekedés évente), Gyurcsány alatt pedig 80%-ra nőtt."

Gondolom, tisztában vagy, hogy előtte volt egy mindenki által utált Bokros-csomag? Viktornak könnyű volt a szemétdomb felett kiskakaskodni!

"És hova folyt el az a rengeteg pénz, a tízezer milliárd...? Van valami eredménye, látjuk, hol van?"

Biztos én vagyok kronológiai zavarban, de milyen pénz?

"Hadd válaszoljak magának Gyurcsánynak a szavaival: "És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit."

Óhhh... Orbán mit ígért? Netán ebből a semmiből kolbászból kerítést?

"Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a sz*rból visszahoztuk a kormányzást a végére."

Gondolom, ettől Orbán többet tud majd felmutatni... :)

"Az MTV székház szendvicsbárját kifosztó embereket ne vetítsük ki a többszázezres tömegre."

Akiket Orbán hergelt fel???

"Most, hogy észbe kólintottak, gyorsan korrigáltad magadat, hogy ne romoljon az imázs...?"

Leszarom az imázst! Kaptam kokit és sallert. Beismertem. Bár csak Orbán reagálna ilyen gyorsan a tévedésére, megbotlására!

"Vagy mert nem volt olyan tényező, ami miatt megérte volna a diplomáciai botrány."

Nos, szerinted a diplomáciai botrány mikor éri meg?

"Ne gondold, hogy egy percig vacillált volna..."

Ugyan, már...!

"Na, ez pedig nem igaz..."

Miért is nem? Volt mindenkinek bőven ideje!

"Ismét egy gyönyörű, liberális megjegyzés."

Azért, mert nem embernek nevezem ezeket az állatokat? Vedd figyelembe, hogy csak az állat reagál ösztönből! Ezek az "emberek" pedig egyáltalán nem ésszel cselekednek!

"Valójában nem is különbözöl annyira te azoktól, mint akiket megvetsz."

Akkor most kiegyezünk egy döntetlenben? Én így látom, Te így látod? Igen, vagy nem?

2012. szept. 2. 01:25
 23/38 Sz1u ***** válasza:

01:§9 Pro Patria

"(Már megint a másikra mutogatás...)"

Ez akkor a mutogatás mutogatásának a mutogatása?

Mikor lesz végre vége egyszer???

2012. szept. 2. 01:28
 24/38 Pro Patria ***** válasza:
40%

"Próbálom kiismerni Sz1u-t, de szerintem nő, mert nemigen tudom.

-> Mi a bajod a nőkkel?"

- Semmi, csak nem tudom őket kiismerni.

"Egyébként 50/F vagyok! Ha gondolod privátban megadom a Facebook, vagy az IWIW regisztrációmat is (tartalak annyira korrektnek, hogy nem teszed közkinccsé) :) :) :)"

- Köszönöm, hogy méltónak találsz rá. Ennek ellenére nem élek ezzel a lehetőséggel, elhiszem enélkül is.

"Tipikusan az "óvónéni, ne engem tessék leszidni a törött váza miatt, mert a Pistike meg berúgta az ablakot!

-> Oké. A Tied meg van. A Fletóé a hatodszori költözése miatt esetleg nincs meg. Előfordulhat nemde? Rendben, nem fordulhat elő. Akkor most mit csináljon?"

- Az azért furcsa, hogy az egyetemen sincs meg, és csak az övé. Azt pedig nehezen hiszem, hogy másnak kiadták volna, és nem neki.

"Azt remélem tudod, Sz1u, hogy az első Orbán-kormány idején még 50% körül mozgott - odáig vitték le - az államadósság (ami mellé még megvolt egy 3-4% körüli GDP növekedés évente), Gyurcsány alatt pedig 80%-ra nőtt.

-> Gondolom, tisztában vagy, hogy előtte volt egy mindenki által utált Bokros-csomag? Viktornak könnyű volt a szemétdomb felett kiskakaskodni!"

- Én a magam részéről erős kétségekkel élek afelől, hogy a Bokros-csomag kiválóságának érdeme miatt ment volna olyan jól az ország szekere, hogy évenkénti 3-4%-os GDP növekedést produkált, az államadósság 60% közeléből 50% közelébe csökkent le, a minimálbér pedig 18.500 Ft-ról 50.000 Ft-ra duzzadt. Mindemellett a 2000 millenniumi ünnepséget se felejtsük ki, csakúgy, mint az Álmok álmodói - Világraszóló magyarok c. kiállítást, ami már gyerekként is lehengerelt engem (2002-ben, a kormányváltás után zárt be.) De ugyanígy ne, hogy ekkor nyílt meg a kelet-európában egyedülálló Terror Háza múzeum, ekkor épült újjá több mint fél évszázad után a párkányi híd, közel száz éves szünet után a Nemzeti Színház önálló épülete (a mesterséges tóban az eredeti épület jelképes romjai, szimbolizálva - számomra - a pusztulást és az újrakezdést), és az Uránia Nemzeti Filmszínház is ekkor újult meg. De ekkor vásárolták meg a Gripen-flottát is (mely igaz, majd a Gyurcsány-korszak alatt érkezik meg.)

Mindezt úgy, hogy bár az államadósság nőtt, de a hatalmas gazdasági-bővülés következtében, GDP arányosan még így is látványosan csökkent.

Azt hiszem, most sokan visszasírnánk egy ilyen pályát. És nem vagyok meggyőződve róla, hogy ezt egy Bokros-csomaggal borítékolni lehet - ha szabad ezzel a képzavarral élnem.

"És hova folyt el az a rengeteg pénz, a tízezer milliárd...? Van valami eredménye, látjuk, hol van?

-> Biztos én vagyok kronológiai zavarban, de milyen pénz?"

- Ami 21 ezer milliárdra (érted? 21000 X milliárd! Fel tudod fogni ezt a számot? Mert akkor túlteszel rajtam) növelte az államadósságunkat. Hova ment az a pénz? Mert a minimum elvárás az lenne, hogy legalább lássuk az eredményét.

Még egyszer: mire lehet büszke az MSZP a 8 évéből?

A legnevetségesebb - vagy éppen legszomorúbb - hogy a katasztrofális kormányzásukat ők maguk mutatták be a kampányplakátjukon, ahol világosan látható, hogy Magyarországon már a világválság előtt(!) elindult a gazdasági zuhanás. És lám, annyira szegényes az eszköztáruk (vagy annyira hülyének nézik a szavazóbázisukat), hogy a maguk mellett érvelésben kiabál, hogy rosszul csinálták. Ennél egyértelműbben be se lehetne mutatni - mégha nem is ez volt a céljuk:

[link] (zölddel bekarikázva általam).

"Hadd válaszoljak magának Gyurcsánynak a szavaival: "És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit.

-> Óhhh... Orbán mit ígért? Netán ebből a semmiből kolbászból kerítést?"

- Nem, nem ígérte. És józanul gondolkodó ember nem is várta. De az államadósságot próbálják tartani, az adósságcsapdába került családok százezrein segíteni, az eddig élősködő, uzsorás és tisztességtelenül nyerészkedő bankokat megbüntetni, a multikat, és a százmilliós végkielégítetteket szintén, a korrupt, offshore-számlás politikusokat, rendőröket, katonatiszteket is, a cigánybűnözést szankciókkal és segélymegvonásokkal visszaszorítani, társadalmukat közmunkára kényszeríteni, a kisvállalkozásokat, hazai termelőket felkarolni, a 25 év alatti, 55 év feletti és kismamák munkába állítását a bérek, adók, járulékok és utazási költségek teljes átvállalásával megkönnyíteni, a kisvállalkozások alapítását többmilliós, nem visszatérítendő pénzbeli támogatásokkal elősegíteni, az egészségügyet többszöri, kollektív és visszamenőleges béremeléssel életbentartani (emlékszünk, anno a vizitdíjat a hálapénz ellen vezették be, azaz végső soron velünk pótoltatták ki az orvosok bérét), a diplomások itthon tartását, ha állami pénzből tanultak, és még hosszasan sorolhatnám azokat az intézkedéseket, amikre én csak annyit mondok: ideje volt.

Nem vártam csodát. Helyes irányt vártam. És megkaptam.

"Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a sz*rból visszahoztuk a kormányzást a végére.

-> Gondolom, ettől Orbán többet tud majd felmutatni... :)"

- Szerintem egyszer-kétszer volt már alkalmad belefutni az erről szóló fejtegetéseimbe.

"Az MTV székház szendvicsbárját kifosztó embereket ne vetítsük ki a többszázezres tömegre.

-> Akiket Orbán hergelt fel???"

- Akiket a "...hazudtunk reggel, éjjel, meg esete." hergelt fel. Nem kellett oda semmi egyéb. Egy ilyen beszéd természetszerűleg vonta maga után ezt.

"Most, hogy észbe kólintottak, gyorsan korrigáltad magadat, hogy ne romoljon az imázs...?

-> Leszarom az imázst! Kaptam kokit és sallert. Beismertem. Bár csak Orbán reagálna ilyen gyorsan a tévedésére, megbotlására!"

- Az a baj még mindig, hogy ez nem "tévedés". Ez valami, amit tettél, és most is megtennéd, de nem teszed meg, mert vigyáznod kell a liberálisság küllemére. És ez az, amire rá akartam világítani az utolsó sorokkal, görbe tükröt tartva. Nem csesztetésnek mondom, hanem hogy elgondolkodj rajta.

"Vagy mert nem volt olyan tényező, ami miatt megérte volna a diplomáciai botrány.

-> Nos, szerinted a diplomáciai botrány mikor éri meg?"

- Nekem az egész ügyről az a véleményem, hogy nehéz jól dönteni benne. Egyfelől a gyilkos azeri állampolgár, azaz az azeri államnak van joga ítéletet mondani rajta (kivéve, ha a mi államunk egyik polgárát öli meg.) Mivel a mi államunk területén követte el a gyilkosságot, elítélhetjük, de nem tagadhatjuk meg a saját "tulajdonosától" (csúnya kifejezés, nézzétek el nekem) a kiadatását. Az állam mindig, minden körülmények között felelősséget vállal a saját polgáraiért, mindig hozzá tartoznak. Ugyanezt mondtam akkor is, amikor sokan felvetették, hogy miért mentünk kiszabadítani a három Szíriában foglyul ejtett volt rendőrt. Mert a magyar állam polgárai, és mint ilyenek, mindenkor felelősséget kell vállalniuk értük a magyar államnak, és kötelessége biztosítani a testi épségüket - akkor is, ha saját hülyeségükből került veszélybe. (Ettől függetlenül a túszmentés költségeit simán bevasalnám rajtuk utólag.)

Röviden tehát: ahogy mialánk a mi állampolgáraink tartoznak, úgy az azeri állampolgár is az azeri állam alá tartozik. Ez a rend.

Más kérdés, hogy erkölcsileg viszont aggasztó, ha tudjuk, hogy fel fogják menteni. Nehéz ilyen helyzetben dönteni. Én nemigen tudnék.

A hosszabb kitérő után folytatva, szigorúan gyakorlati szempontból: ha valóban állampapírokat vesznek tőlünk, méghozzá igen nagy értékben, akkor azért nem túl nagy ár a gazdaságilag egyébként sem sarokkőnek számító Örményországgal a kapcsolat megszakadása. Többet nyerünk, mint vesztünk. És jogosan mondhatjuk, hogy: oldják meg egymás között, elvégre is egy azeri állampolgár ölt egy örmény állampolgárt.

Én, az élethez való kötődésem miatt, szigorúan magánvéleményben mégis azt mondom, hiba volt elengedni. Nincs az a pénz, ami többet ér, mint egy ártatlan ember halála miatti igazságszolgáltatás.

"Ne gondold, hogy egy percig vacillált volna...

-> Ugyan, már...!"

- Túl jóhiszemű vagy Ferenc testvérrel...

"Na, ez pedig nem igaz...

-> Miért is nem? Volt mindenkinek bőven ideje!"

- Mert konkrétan ismerek ellenpéldát.

"Ismét egy gyönyörű, liberális megjegyzés.

-> Azért, mert nem embernek nevezem ezeket az állatokat? Vedd figyelembe, hogy csak az állat reagál ösztönből! Ezek az "emberek" pedig egyáltalán nem ésszel cselekednek!"

- És akik csak megelégelték a rendőrség impotenciáját? Semmi kopasz izomagyúság, horogkereszt-tetkó a háton, egyszerűen csak elegük van abból, hogy egy héten háromszor járnak át lopni (és csak azért ennyiszer, mert több feltéphető palánta nem marad) a nagymamájához - vagy bármely más öreg nénihez - a CIGÁNYOK, mert nem mások, ők(!), ha kimondod, ha nem, aluljáróban rabolnak ki bárkit, iskolában vernek meg tanárt, diákot, stb? Bándy Katát ki ölte meg? Hihetetlen mértékben fajult el a cigánybűnözés, és ez ellen nem lehet másképp fellépni - eddig is csak azért voltak úgy, ahogy rendben, mert megkülönböztetett figyelmet kaptak mint a Horthy-korszak, mind a Rákosi-éra rendvédelmi szerveitől. De aztán jött ez a nagy liberalizmus, ahol mindenkinek joga van, csak az áldozatnak nem, és ha egy pofonért kettőt adok vissza, még engem csuknak le, meg kitalálták a "megélhetési bűnöző" fogalmát, és lám... (Hála Istennek, a Fidesz ebben is lépett.)

"Valójában nem is különbözöl annyira te azoktól, mint akiket megvetsz.

-> Akkor most kiegyezünk egy döntetlenben? Én így látom, Te így látod? Igen, vagy nem?"

- Az más kérdés, hogy világnézetileg teljesen más beállítottságúak vagyunk. Én itt egy helytelen viselkedésformára akartam rámutatni, amit te magad elítélsz, de ugyanúgy űzöd. Ne tégy hát így!

2012. szept. 2. 02:36
 25/38 anonim ***** válasza:

Teljesen egyetértek Pro Patriával, Szlut meg eddig se értettem általában...

Gyurcsánynak szerintem annyi, de annyi, de annyi erköcsileg duplanullás tette és mondata volt a politikában, amióta ismerem, hogy mindig "lenyűgöz", ha valaki vele példálózik.

Off-téma, de múltkor olvastam, hogy micsoda számonkérő guszustalan kis levelet írt (írtak neki, mert sokba fogadnék, hogy ilyet ő nem tud) a Márfy Gyula érseknek , mikor voltak azok a viták az Iványi Gábor gyülekezetének támogatása körül - persze abba is bele lehetne menni, hogy az érsek levele nem feltétlen volt mindenben szalonképes, de mégiscsak egy egyházi méltóságról beszélünk. Fletó szerintem olyan pofátlan stílusban írt neki, hogy azt bármelyik ateista diktátor megirigyelhetné a 20-századból, mert azok viselkedtek yígy az egyházi méltóságokkal.

Azon meg külön röhögtem, hogy egy Gyurcsány kéri erkölscsileg számon az érseket, aki ellen egyszrre több nyomozás folyik, akinek volt egy őszödi beszéde, egy Sukoró-ügye és számtalan szánalmas megnyilvánulása.. Még ő hivatkozik az erkölcsre...

Vagy másik példa : Pát napja láttam egy parlamenti felszólalást, a témára már nem emlékszem, de egy Jobbikos kérte számon benne Gyurcsányt valami kapcsán. Ez a szánalmas figura meg ott gubbaszt a hátsó sorban és néz maga elé, annyi nincs benne, hogy a tekintetét felemelje, mert tudta, hogy a másiknak volt igaza benne.

""Azt remélem tudod, Sz1u, hogy az első Orbán-kormány idején még 50% körül mozgott - odáig vitték le - az államadósság (ami mellé még megvolt egy 3-4% körüli GDP növekedés évente), Gyurcsány alatt pedig 80%-ra nőtt."

Azt se értem Szlu-ban, hogy miért hivatkozik mindig a Bokros-csomagra, amivel indokolja a Fidesz 4 jó évét, mert azt mindig elfelejti, hogy ezt a 4 jó évet hogy elbasszinotta a baloldal utána, folyamatosan nőtt az államadósság, ahogy átvették a kormányázést. Érdekes, pedig elvileg egy jó helyzetből vették át az irányítást, mégse tudtak vele élni. Szerintem akkor lehetne éltetni Fletót, ha legalább 2-3 évig sikerült volna foyltatnia azt a 4 évet, de nem sikerült neki. Szóval nem tudom, miről beszélünk.

2012. szept. 2. 03:07
 26/38 anonim ***** válasza:

A témára visszatérve : azért a bősz háborgás előtt még megvárnám, mit mond erről a kormány.

Gyurcsány persze rögtön felszólalt és mélyen elítélte eme gaztettet, amire ő soha nem lett volna képes. LOL:LOL:

A szemkilövetésekre mit mond ?

2012. szept. 2. 03:12
 27/38 Sz1u ***** válasza:

02:36 Pro Patria

"Semmi, csak nem tudom őket kiismerni."

Asszem' akkor már min. ketten vagyunk ebben az országban. Ettől függetlenül pont ezért szeretem őket. :)

"Köszönöm, hogy méltónak találsz rá. Ennek ellenére nem élek ezzel a lehetőséggel, elhiszem enélkül is."

Megtiszteltél vele!

"Az azért furcsa, hogy az egyetemen sincs meg, és csak az övé. Azt pedig nehezen hiszem, hogy másnak kiadták volna, és nem neki."

Látod, ez számomra is érthetetlen! Mint laikusok, talán kiegyezhetünk egy döntetlenben!

"Én a magam részéről erős kétségekkel élek afelől, hogy a Bokros-csomag kiválóságának érdeme miatt ment volna olyan jól az ország szekere, hogy évenkénti 3-4%-os GDP növekedést produkált, az államadósság 60% közeléből 50% közelébe csökkent le, a minimálbér pedig 18.500 Ft-ról 50.000 Ft-ra duzzadt. Mindemellett a 2000 millenniumi ünnepséget se felejtsük ki, csakúgy, mint az Álmok álmodói - Világraszóló magyarok c. kiállítást, ami már gyerekként is lehengerelt engem (2002-ben, a kormányváltás után zárt be.) De ugyanígy ne, hogy ekkor nyílt meg a kelet-európában egyedülálló Terror Háza múzeum, ekkor épült újjá több mint fél évszázad után a párkányi híd, közel száz éves szünet után a Nemzeti Színház önálló épülete (a mesterséges tóban az eredeti épület jelképes romjai, szimbolizálva - számomra - a pusztulást és az újrakezdést), és az Uránia Nemzeti Filmszínház is ekkor újult meg. De ekkor vásárolták meg a Gripen-flottát is (mely igaz, majd a Gyurcsány-korszak alatt érkezik meg.)"

Huhhh... ez így hirtelenjében sok, de ha gondolod - akár - szavanként linkelek rá cáfolatot!

"Azt hiszem, most sokan visszasírnánk egy ilyen pályát."

A melyiket? Pl. a chilei cseresznyét?

"Még egyszer: mire lehet büszke az MSZP a 8 évéből?"

Ha nem Viktor lett volna az ellenzéke, akkor talán még valóban döngethetnénk is a mellünket a "PannonPumával". Meggyőzödésem!!!

"ahol világosan látható, hogy Magyarországon már a világválság előtt(!) elindult a gazdasági zuhanás."

Szerinted nem így van??? A gazdasági zuhanás már 2000-ben elkezdődött, csak le kellene venned a narancsos szemüveged (bocsi)!

"Nem, nem ígérte."

De! Pontosan ezt ígérte (a kolbászból kerítést)! Mindent másképp csinálunk, azonnali adócsökkentést, azonnali elszámoltatást, az összes rendelet/törvény eltörlését (amit Gyurcsánék létrehoztak)...stb... Ehhez képest semmit sem csinálnak másképp, adót emelnek (az elszámoltatás egy vicc, úgy ahogy van), és milyen rendeletet/törvényt töröltek el?

"És józanul gondolkodó ember nem is várta."

A józanul gondolkodó ember tényleg nem. Csak az, akit Orbán meg tudott vezetni.

"De az államadósságot próbálják tartani"

Szánalmasan...

"az adósságcsapdába került családok százezrein segíteni"

Ugyan már...

"a korrupt, offshore-számlás politikusokat, rendőröket, katonatiszteket is"

Egy példát légyszi!

"társadalmukat közmunkára kényszeríteni"

A közmunkával előrébb vagyunk (gazdaságilag), ugye?

"a kisvállalkozásokat, hazai termelőket felkarolni, a 25 év alatti, 55 év feletti és kismamák munkába állítását a bérek, adók, járulékok és utazási költségek teljes átvállalásával megkönnyíteni, a kisvállalkozások alapítását többmilliós, nem visszatérítendő pénzbeli támogatásokkal elősegíteni, az egészségügyet többszöri, kollektív és visszamenőleges béremeléssel életbentartani (emlékszünk, anno a vizitdíjat a hálapénz ellen vezették be, azaz végső soron velünk pótoltatták ki az orvosok bérét), a diplomások itthon tartását, ha állami pénzből tanultak, és még hosszasan sorolhatnám azokat az intézkedéseket, amikre én csak annyit mondok: ideje volt.

Nem vártam csodát. Helyes irányt vártam. És megkaptam."

Egyesével légyszi, mert így nehéz érdemben reagálni!

"Szerintem egyszer-kétszer volt már alkalmad belefutni az erről szóló fejtegetéseimbe."

Valóban! De nem volt kedvem az általad valahonnan kopi-pasztézott hírforrásokra reagálni.

"Akiket Orbán hergelt fel???"

Bár ezt asszem' nem én írtam, de IGEN! IGEN és IGEN!

"Az a baj még mindig, hogy ez nem "tévedés". Ez valami, amit tettél, és most is megtennéd, de nem teszed meg, mert vigyáznod kell a liberálisság küllemére."

Bakker" Mit kellene még tennem, hogy megfeleljek? Bocsit kértem! Neked ez kevés... Akasszam fel magam? Te a helyemben ezt tennéd?

"Nekem az egész ügyről az a véleményem, hogy nehéz jól dönteni benne."

Egyáltalán nem nehéz. Bűnös, vagy nem? Persze Orbán szerint kell-e a földgáz, vagy sem...

"Mivel a mi államunk területén követte el a gyilkosságot, elítélhetjük, de nem tagadhatjuk meg a saját "tulajdonosától" (csúnya kifejezés, nézzétek el nekem) a kiadatását."

Mosdassuk - ugye - a szerecsent...

"Röviden tehát: ahogy mialánk a mi állampolgáraink tartoznak, úgy az azeri állampolgár is az azeri állam alá tartozik. Ez a rend."

Hát nem! Mivel itt követték el és itt kapták el! Az már csak a magyar kormány jóindulata, hogy kiadják-e? Lásd az ír gázoló esetét...

"A hosszabb kitérő után folytatva, szigorúan gyakorlati szempontból: ha valóban állampapírokat vesznek tőlünk, méghozzá igen nagy értékben, akkor azért nem túl nagy ár a gazdaságilag egyébként sem sarokkőnek számító Örményországgal a kapcsolat megszakadása."

De! Az én jólétem senkinek se kerüljön az életébe! Ezt komolyan gondolom!

"Én, az élethez való kötődésem miatt, szigorúan magánvéleményben mégis azt mondom, hiba volt elengedni."

Nos, ekkor most ezt végképp nem értem!

"Túl jóhiszemű vagy Ferenc testvérrel..."

Ezerszer inkább, mint Viktor testvérrel...

"Mert konkrétan ismerek ellenpéldát."

Bővebben?

"És akik csak megelégelték a rendőrség impotenciáját?"

Azok békések voltak???

A cigányos hozzászólásaidra (így közel hajnal négy felé nincs kedvem válaszolni)... Bocsi... Egyébként (mint köztudott, van véleményem)

"Az más kérdés, hogy világnézetileg teljesen más beállítottságúak vagyunk."

Kiegyezünk egy döntetlenben, vagy sem? Bocs, de már tényleg késő (vagy korán) van.

2012. szept. 2. 03:50
 28/38 anonim ***** válasza:

Egy ismerősöm katonáskodott azeriekkel és örményekkel is és ő az örményekről volt mindig rossz véleménnyel, nem kéne szerintem szentté avatni őket.

A zászlóégetésből azért az is látszik , hogy tudnak agresszívek lenni - persze ez nem általánosítás, nyilván emberfüggő a dolog, de nem túl stílusos tett, mint ahogy a magyar kapcsolatok azonnali befagysztása sem.

Arról miért nem beszélnek, hogy hány ezer menekültet fogadtunk be ?

Egyébként azt is olvastam valahol ,hogy az az örmény katona, akit megölt, az megölte ennek az azerinek a családtagjait , tehát a megölt örmény is egy gyilkos volt.

Akkor meg mit véditek annyira ?

Ráadásul 10 éve volt már nálunk börtönben, ült már egy csomót, mielőtt kiadtuk.

Az ír gázoló egyébként semmit sem ült saját hazájában, arról pl. mégsem cikkeztek semmit sem külföldön. Magyarországot mindig mindenből negatívan hozza ki a külföldi sajt.

Az Orbánozás helyett megvárhatnánok, mi a ügy háttere, mert csak acsarkodik egy csomó mindenki, miközben alig tudunk valamit az egészről.

2012. szept. 2. 04:44
 29/38 anonim ***** válasza:

"Orbán két forintért a saját sz@rát megenné, és nem érdekli, hogy ezzel hosszabb távon, de akár rövidebb távon is több kárt okozhat mint amennyi pénzt az azeriek lepengetnek."

Egyáltalán nem lehetünk biztosak abban, hogy Azerbajdzsán akár egyetlen manatot is lepenget.

2012. szept. 2. 06:47
 30/38 Pro Patria ***** válasza:

"Én a magam részéről erős kétségekkel élek afelől, hogy a Bokros-csomag kiválóságának érdeme miatt ment volna olyan jól az ország szekere, hogy évenkénti 3-4%-os GDP növekedést produkált, az államadósság 60% közeléből 50% közelébe csökkent le, a minimálbér pedig 18.500 Ft-ról 50.000 Ft-ra duzzadt. Mindemellett a 2000 millenniumi ünnepséget se felejtsük ki, csakúgy, mint az Álmok álmodói - Világraszóló magyarok c. kiállítást, ami már gyerekként is lehengerelt engem (2002-ben, a kormányváltás után zárt be.) De ugyanígy ne, hogy ekkor nyílt meg a kelet-európában egyedülálló Terror Háza múzeum, ekkor épült újjá több mint fél évszázad után a párkányi híd, közel száz éves szünet után a Nemzeti Színház önálló épülete (a mesterséges tóban az eredeti épület jelképes romjai, szimbolizálva - számomra - a pusztulást és az újrakezdést), és az Uránia Nemzeti Filmszínház is ekkor újult meg. De ekkor vásárolták meg a Gripen-flottát is (mely igaz, majd a Gyurcsány-korszak alatt érkezik meg.)

-> Huhhh... ez így hirtelenjében sok, de ha gondolod - akár - szavanként linkelek rá cáfolatot!"

- De facts non est disputandum.

"Azt hiszem, most sokan visszasírnánk egy ilyen pályát.

-> A melyiket? Pl. a chilei cseresznyét?"

- Nem, hiába a szarkazmus, hanem például az akkori GDP-növekedést, és akkori államadósságot. A chilei cseresznye az FKgP-hez tartozott.

"Még egyszer: mire lehet büszke az MSZP a 8 évéből?

-> Ha nem Viktor lett volna az ellenzéke, akkor talán még valóban döngethetnénk is a mellünket a "PannonPumával". Meggyőzödésem!!!"

- Az a fajta ember vagy, aki szerint még a rossz idő is Viktor miatt van...

"ahol világosan látható, hogy Magyarországon már a világválság előtt(!) elindult a gazdasági zuhanás.

-> Szerinted nem így van??? A gazdasági zuhanás már 2000-ben elkezdődött, csak le kellene venned a narancsos szemüveged (bocsi)!"

- Bárcsak ma is úgy zuhannánk. Ha megnézted a belinkelt képet, akkor láthattad, hogy 2005 közepéig ment szépen, növekedésben a gazdaság teljesítménye, majd onnantól lassabb ütemű bővülésre váltott, végül még a világgazdasági válság előtt(!) meredek zuhanásba ment át.

"Nem, nem ígérte.

-> De! Pontosan ezt ígérte (a kolbászból kerítést)!"

- Gondolom, nem okoz gondot megjelölni a forrást. (Másoknak érdekesen épp az volt a bajuk, hogy nem ígértek semmit.)

"Mindent másképp csinálunk, azonnali adócsökkentést, azonnali elszámoltatást"

- Az szja csökkent, más adónemek bejöttek. De ahhoz, hogy ne az IMF-től kelljen kérni pénzt, valahonnan elő kell teremteni.

Az elszámoltatás létezik (lásd, bíróság elé állított Hagyó, Hunvald, Gyurcsány, Zuschlag, Simor, a Zrínyi volt rektora, vagy éppen a most lebuktatott rendőrségi főtisztek, Portik Tamás, stb. Ha jól emlékszem, 1400 eljárás indult.)

"az összes rendelet/törvény eltörlését (amit Gyurcsánék létrehoztak)...stb..."

- Hát én ilyet nem hallottam, pedig figyeltem...

"Ehhez képest semmit sem csinálnak másképp, adót emelnek (az elszámoltatás egy vicc, úgy ahogy van), és milyen rendeletet/törvényt töröltek el?"

- Önmagadnak mondasz ellent. Ha semmit nem csinálnak másképp, és Gyurcsányt olyan nagyra tartod, akkor hol is a probléma?

"És józanul gondolkodó ember nem is várta.

-> A józanul gondolkodó ember tényleg nem. Csak az, akit Orbán meg tudott vezetni."

- Megvezetni? Nem volt itt szükség "megvezetésre". A 2010-es garnitúrából (a maiból sem) nem volt, nincs jobb alternatíva.

"De az államadósságot próbálják tartani

-> Szánalmasan..."

- Nem hiszem, hogy tudnának olyat tenni, amit te ne fitymálnál le. Már csak azért is, mert fúj, fidesz...

"az adósságcsapdába került családok százezrein segíteni

-> Ugyan már..."

A márciusi adatok szerint 160 ezer végtörlesztés történt, ez közel 20%-ot jelent, 330 milliárdos(!) veszteséget okozva a bankoknak.

[link]

Ha családosak, és csak egy élettárssal, plusz két gyermekkel számolunk, az már 640 ezer ember. Mondjuk, nem mindegyik családos, vagy csak egy gyermeke van, esetleg több hitelszerződést is törlesztett ugyanazon a személy. Az emberek száma még így is legalább félmillió! Elég széles lehet a Fidesz "haveri köre"...:)

És ez még mindig nem minden:

[link]

"a korrupt, offshore-számlás politikusokat, rendőröket, katonatiszteket is

-> Egy példát légyszi!"

- Minden kívánságod így teljesüljön (a fentebb említett személyeken kívül):

[link]

[link]

(Ne, mégse, e fenti kijelentésemet inkább visszavonom;))

Nem tudom, hány tábornokot is előállítottak, és offshore-osokat.

"társadalmukat közmunkára kényszeríteni

-> A közmunkával előrébb vagyunk (gazdaságilag), ugye?"

- De még mindig jobb, mintha tartják a markukat a semmiért. Fű mindig nő, szemét mindig van. Csinálják csak. Öröm látni, mikor végre dolgoznak.

"a kisvállalkozásokat, hazai termelőket felkarolni, a 25 év alatti, 55 év feletti és kismamák munkába állítását a bérek, adók, járulékok és utazási költségek teljes átvállalásával megkönnyíteni, a kisvállalkozások alapítását többmilliós, nem visszatérítendő pénzbeli támogatásokkal elősegíteni, az egészségügyet többszöri, kollektív és visszamenőleges béremeléssel életbentartani (emlékszünk, anno a vizitdíjat a hálapénz ellen vezették be, azaz végső soron velünk pótoltatták ki az orvosok bérét), a diplomások itthon tartását, ha állami pénzből tanultak, és még hosszasan sorolhatnám azokat az intézkedéseket, amikre én csak annyit mondok: ideje volt.

Nem vártam csodát. Helyes irányt vártam. És megkaptam.

-> Egyesével légyszi, mert így nehéz érdemben reagálni!"

- Akkor tagolom helyetted:

1) "kisvállalkozásokat, hazai termelőket felkarolni"

- Például a "Vedd a magyart, védd a magyart" mozgalom, vagy a magyar dinnyék mostani előnyben részesítése, külföldi importok lefoglalása. De az is, hogy a magyar termékeken feltüntetik a magyar gyártást - ami ellen az EU felszólalt, mondván, így az emberek nem az eu-s termékeket fogják venni. Hát kérem, épp ez a cél! Azt mondják, "ez sérti a szabad piacot", fityfenét! Mindenki választhat továbbra is. Nem a szabad piacot, hanem az EU érdekeit sérti...! Nagyon képmutató banda.

2) "a 25 év alatti, 55 év feletti és kismamák munkába állítását a bérek, adók, járulékok és utazási költségek teljes átvállalásával megkönnyíteni"

- Amit írtam. A 25 év alatti pályakezdők, az 55 év felettiek, és a kismamák számára az összes bérezést, minden járulékot és adót, sőt, a teljes utazási költséget (nem a felét, nem a 90%-át) átvállalja az állam a munkáltatótól. Azaz annak ingyen munkaerőt jelent. Ha ez nem ösztönzi a felvételükre, akkor semmi.

(És feltétel, hogy a létszámot növelniük kell hozzá, azaz nem rúghatnak ki senkit, és azoknak helyére beültetni az "ingyeneseket".)

3) "a kisvállalkozások alapítását többmilliós, nem visszatérítendő pénzbeli támogatásokkal elősegíteni"

- Ezt sem tudom nagyon bővebben kifejteni: lehet pályázni, és a nyertes kisvállalkozások (feltétel, hogy kis-, vagy középvállalkozás legyen) - ha jól emlékszem - 3 millió forintot kapnak, aminek csak 1/3-át kell visszafizetnie. Ez sokkal nagyobb lehetőség, mint az eddigi, ahol mindent vissza kellett, csak később, és kamat nélkül.

5) "az egészségügyet többszöri, kollektív és visszamenőleges béremeléssel életbentartani (emlékszünk, anno a vizitdíjat a hálapénz ellen vezették be, azaz végső soron velünk pótoltatták ki az orvosok bérét)"

- Ehhez se kell külön magyarázatot fűznöm. Átlagosan 10-15 ezer forinttal lettek megemelve a bérek, kollektíven, visszamenőlegesen. A béremelésekre jogosultak körét pedig most, második hullámban, még inkább kibővítik. (Nem sok, igaz, de ilyen helyzetben ez is nagy pénz. És ha már másik oldalról még a 0,001%-os adó miatt hiszti van - ami 1.000.000 forint átutalása esetén is csak ezer forintot jelent -, akkor ez az béremelési összeget még inkább tekintsük nagynak.)

6) A diplomások kivándorlásának megakadályozását sem kell külön magyaráznom: ha valaki államilag támogatottan tanul, annak itthon kell dolgoznia, más esetben vissza kell fizetnie a pénzt. Jogos, ha a markát tartja az állami támogatásért, ne lépjen le - ezzel csak károsít minket. Ha meg ki akar menni külföldre, akkor ne a mi adónkból taníttassa magát - abból nekünk mi hasznunk van? - hanem fizesse maga!

"Szerintem egyszer-kétszer volt már alkalmad belefutni az erről szóló fejtegetéseimbe.

-> Valóban! De nem volt kedvem az általad valahonnan kopi-pasztézott hírforrásokra reagálni."

- Ezt pontosan hogyan is érted? Ha van forrás, az a baj, ha nincs, az...?

"Akiket Orbán hergelt fel???

-> Bár ezt asszem' nem én írtam, de IGEN! IGEN és IGEN!"

- Akkor leírom még egyszer: azok az emberek az "elqrtuk, hazudtunk reggel, éjjel, meg esete!" beszéd után mentek ki tüntetni. Nem kellett oda hergelés, ez bőven elég volt.

"Az a baj még mindig, hogy ez nem "tévedés". Ez valami, amit tettél, és most is megtennéd, de nem teszed meg, mert vigyáznod kell a liberálisság küllemére.

-> Bakker" Mit kellene még tennem, hogy megfeleljek? Bocsit kértem! Neked ez kevés... Akasszam fel magam? Te a helyemben ezt tennéd?"

- Nem. Csak a bort prédikálni, vizet inni, az nem nagyon illő.

"Mivel a mi államunk területén követte el a gyilkosságot, elítélhetjük, de nem tagadhatjuk meg a saját "tulajdonosától" (csúnya kifejezés, nézzétek el nekem) a kiadatását.

-> Mosdassuk - ugye - a szerecsent..."

- Nem mosdattam. Hol állítottam, hogy nem elítélendő a gyilkos tette, vagy hogy "értsük meg őt"?

"Röviden tehát: ahogy mialánk a mi állampolgáraink tartoznak, úgy az azeri állampolgár is az azeri állam alá tartozik. Ez a rend.

-> Hát nem! Mivel itt követték el és itt kapták el! Az már csak a magyar kormány jóindulata, hogy kiadják-e? Lásd az ír gázoló esetét..."

- Az, hogy az ír gázoló esete sokkal inkább számukra leminősítés, mint hogy nekünk követendő etalon példa...

"A hosszabb kitérő után folytatva, szigorúan gyakorlati szempontból: ha valóban állampapírokat vesznek tőlünk, méghozzá igen nagy értékben, akkor azért nem túl nagy ár a gazdaságilag egyébként sem sarokkőnek számító Örményországgal a kapcsolat megszakadása.

-> De! Az én jólétem senkinek se kerüljön az életébe! Ezt komolyan gondolom!"

- A te jóléted? Az az ember már meghalt. És nem amiatt, mert "te jól élsz". Ez eléggé kiforgatott. Azon, hogy meghalt, sem az nem változtat, hogy megvannak a diplomáciai kapcsolatok, sem az, ha nincsenek. Nem igaz azon állításod, hogy a te jóléted valaki "életébe kerül", mert az illető már eleve halott, épp ez az ügy forrása.

"Én, az élethez való kötődésem miatt, szigorúan magánvéleményben mégis azt mondom, hiba volt elengedni.

-> Nos, ekkor most ezt végképp nem értem!"

- Majd egyszer megfogok. De szerinte, kettőnk közül nem én vagyok az elfogult, szemellenzős, nem gondolkodó. Egyre inkább az az érzésem. Mert nekem többfelé ágaz a véleményem, és nincs előttem vonalvezető.

"Túl jóhiszemű vagy Ferenc testvérrel...

-> Ezerszer inkább, mint Viktor testvérrel..."

- :)

"Mert konkrétan ismerek ellenpéldát.

-> Bővebben?"

- Konkrétan ismerek olyat, akit elvertek, csak mert hazament.

"És akik csak megelégelték a rendőrség impotenciáját?

-> Azok békések voltak???"

- Mi? Kik?

"A cigányos hozzászólásaidra (így közel hajnal négy felé nincs kedvem válaszolni)... Bocsi... Egyébként (mint köztudott, van véleményem)"

- Ahogy gondolod.

"Az más kérdés, hogy világnézetileg teljesen más beállítottságúak vagyunk.

-> Kiegyezünk egy döntetlenben, vagy sem? Bocs, de már tényleg késő (vagy korán) van."

- Nekem ez nem "verseny".

2012. szept. 2. 06:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!