Lesz netes "nem az én nevemben" típusú kiáltvány és aláírás gyűjtés az azeri kiadatással kapcsolatban?
Én nem csatlakozom. Pénzért adták ki? Most ezt ki hiszi el, komolyan?! Egy darab ember semmit sem számít, annyit sem ér mint egy porszem. Az azeriek megláttak egy lehetőséget hogy jól felbosszantsák az örményeket, és egyúttal lejárassanak minket, mi pedig semmit sem tehetünk, nagyon is kell európának az azeri olaj. Az azeriek meg teljesítették a kiadatás feltételeit, ergo ki kellett adni, a nemzetközi politikában nem lehet azt mondani hogy "ejnye-bejnye te kis hazug, látom te át akarsz verni".
Két ostoba, nem európai gondolkodású, gyűlölködő ország konfliktusába csöppentünk mi bele, ahogy mondani szokták szarba nyúltunk.
Itt olvasható az ügy háttere. Csak akkor még nem tudták, hogy Örményország megszakította a diplomáciai kapcsolatokat Magyarországgal. Röviden úgy foglalható össze a történet, hogy Magyarország Orbánék újabb balhéja révén még közelebb került Ázsiához.
Szerintem én ezt leszarom, marhára lényegtelen dolog ez, intézzék el egymás között.
Egyébként a gyilkosság indítéka az volt, hogy az örmény tiszt folyamatosan provokálta és alázta az azeri tisztet. Próbálta volna ezt Azerbajdzsánban megtenni, azt még ennyi ideig se élte volna túl, fordított esetben pedig egy azeri se.
Ide exportálták a háborújukat, itt vezették le a konfliktusukat, de semmi közünk hozzá. Aki az egyik népnek hős, a másiknak gyilkos, ez mindig, mindenhol így van.
A kormány nem ott hibázott, hogy kiadta a gyilkost (egyébként a nemzetközi egyezményeknek megfelelően), hanem ott, hogy nem jól mérte fel, hogy ennek mekkora külpolitikai hullámai lehetnek. A itthoni tiltakozók sem valamilyen magasztos erkölcsi okokból tiltakoznak, hanem azért, mert befolyásolja a véleményüket az, ahogy az örmények reagáltak a helyzetre. Ha az örmények leszarnák a témát, akkor hazai tiltakozók se lennének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!