Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A röghöz kötést miéért csak a...

A röghöz kötést miéért csak a diplomásokra találták ki? Miért nem terjesztik ki az okjs, illetve a szakmunkásokra? Ők is az állam pénzén csináltak szakmát. Mindig arra hivatkoznak, hogy ha az állam pénzén tanultak, akkor maradjanak itt.

Figyelt kérdés
2012. júl. 15. 18:06
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/83 A kérdező kommentje:

Nem tartom magam rasszistának, de kik kezdik korán meg a szexuális életet és hol lesz nem várt terhesség? A romák.

[link]

2012. júl. 18. 23:11
 52/83 anonim ***** válasza:
71%

"De a többség szakmunkás előtt megy el a 4 éves képzésre. Mint írtam néz meg bármilyen iskolát ahol van szakmunkás és van érettségis osztály. A szakmunkásra harmad annyian járnak mint az érettségisre. Pedig akik az érettségisre mennek ők utána ugyanazt a végzettséget kapják meg."

Ez hülyeség ha valaki leérettségiz akkor nem meggy vissza szakmunkásba, akkor valami technikusit csinál nem szakmunkást. A szakmunkás és az érettségi utáni kétéves OKJ.-s képzés nem ugyan az.

Szakmunkás után mehet csak két éves érettségire mert szakmunkásból megvan a 9. 10. osztály fordítva nem lehet.

2012. júl. 18. 23:12
 53/83 anonim ***** válasza:
71%

"Meg azért nézzük meg, hogy többségében kik mennek ma szakmunkásba ált. iskola után. A cigányok. Miért? Mert máshova nem veszik fel őket. (így több tanárom is mondta) "

Na ez is hülyeség, mert ezzel azt mondod, hogy ha kihívsz egy tv szerelőt vagy egy asztalost az csak cigány lehet.

A tanáraidnak meg csak gratulálni tudok, az ő közalkalmazotti fizetését sem az országot elhagyó emberek termelik elő.

2012. júl. 18. 23:16
 54/83 A kérdező kommentje:

"Ez hülyeség ha valaki leérettségiz akkor nem meggy vissza szakmunkásba, akkor valami technikusit csinál nem szakmunkást. A szakmunkás és az érettségi utáni kétéves OKJ.-s képzés nem ugyan az.

Szakmunkás után mehet csak két éves érettségire mert szakmunkásból megvan a 9. 10. osztály fordítva nem lehet."

Mint mondtam nem egy olyan embert ismerek aki asztalosnak, péknek, autószerelőnek ment szakközép után. Igaz, hogy sokan mennek technikusira és okjra, de sokan mennek még szakmunkásra. ez nem úgy megy, hogy elvégzem a 4 évet és utána nem megyek szakmunkásra. Azért gondolom nem ilyen rég jártál iskolába, hogy ne ismerd a mai fiatalokat.

Amibe nem lehet belekötni, hogy nagyon kevesen mennek szakmunkásba 8osztály után és annak nagy többsége roma.

"Na ez is hülyeség, mert ezzel azt mondod, hogy ha kihívsz egy tv szerelőt vagy egy asztalost az csak cigány lehet. "

Ezért mondtam azt, hogy többségében. Vagy mivel magyarázod akár a cikket?

2012. júl. 18. 23:27
 55/83 anonim ***** válasza:
36%

"Azért gondolom nem ilyen rég jártál iskolába, hogy ne ismerd a mai fiatalokat. "

Nem most vagyok végzős egyetemista.

De én pont szakmunkásban kezdtem utána érettségiztem és úgy mentem egyetemre.

Megmondom neked én olyan nem ismerek aki érettségi után ment szakmunkásba, csak fordítva, pedig ebbe a közegbe voltam.

Szakmunkás után kb. a 30 fős osztályból 8.-an mentünk érettségizni, a többi vagy másik szakmát tanult vagy dolgozni ment. Érettségi után is csak én mentem egyetemre, mindenki dolgozni ment. Olyan nem volt, hogy érettségi után szakmát tanul.

2012. júl. 18. 23:34
 56/83 A kérdező kommentje:

Mint mondták mire megkapják az értségit lesz elképzelésük mik akarnak lenni. Utána mehetnek szakmunkásba mint ma a többség.

Nekünk 8.-ban egy pszichológus jött el szaktanácsadásra és ő mondta, hogy ilyenkor még nem tudják a fiatalok mik akarnak lenni, így az érettségivel el lehet halasztani a pályaválasztást.

2012. júl. 19. 00:31
 57/83 anonim ***** válasza:
55%

Itthon az első szakmáért senkinek nem kell fizetni 23 év felett.

23 ALATT ingyenes, de "zseni".

Nem állami iskolában viszont nem, és azokból is van sok, akivel az állam szerződést köt OKJ-s képzésekre a foglalkoztatási hivatalokon keresztül. Tehát az fizetős. Hiába pattogsz, nincs igazad, de hülye vagy ahhoz, hogy felfogd a különbséget.

2012. júl. 19. 21:48
 58/83 A kérdező kommentje:

Itt igazából mindenkinek azzal van a baja, hogy ugyanolyan feltételeket akarok mindenkinek. Hiába van az, hogy van néhány iskola ahol nem ingyenes. Nekik nem kellene itt maradni, úgy mint azoknak akik fizetnek az egyetemi képzésért.

Az egyszerű kérdés, ami a diplomásoknál mindig indok szokott lenni. Ha az állam fizetett érte, akkor nem várható el, hogy egy ideig itthon dolgozzon? És erre akkor válaszoljatok kérlek. Mert szerintetek csak a diplomást kellene arra kötelezni, hogy az adófizetők pénzéért cserébe maradjon itthon. A szakmunkásoknál, technikusiaknál, okjseknél nem várható az el, hogy ha az adófizetők pénzén tanult, akkor cserébe egy ideig itthon dolgozzon???

2012. júl. 19. 23:10
 59/83 anonim ***** válasza:
Idén nevezeték a diplomásokra, jövőre lehet az okj-s képzésre. Nem lehet tudni, még mi lesz.
2012. júl. 19. 23:12
 60/83 anonim ***** válasza:
nevezték=bevezeték
2012. júl. 19. 23:15
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!