Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A röghöz kötést miéért csak a...

A röghöz kötést miéért csak a diplomásokra találták ki? Miért nem terjesztik ki az okjs, illetve a szakmunkásokra? Ők is az állam pénzén csináltak szakmát. Mindig arra hivatkoznak, hogy ha az állam pénzén tanultak, akkor maradjanak itt.

Figyelt kérdés
2012. júl. 15. 18:06
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/83 Andizsuzsi ***** válasza:
100%

"Egyáltalán nem hülye kérdés, hanem inkább logikus. Mert milyen alapon kötöm röghöz az egyiket, és milyen alapon nem a másikat?"

Egy valamit elfelejtetek. A középiskolai tanulmányok mindenkinek ingyenesek. Az esztergályosnak és a diplomásoknak is. Bár a törvénnyel több ponton én sem értek egyet.

2012. júl. 15. 20:26
 12/83 anonim ***** válasza:
95%

Arról még nem hallottál, "okos" diplomás, hogy nagyon sok szakmunkásnak fizetnie kell, nem is keveset azért, hogy gyakorolhassa a szakmáját valahol??Mit fizet a szakmunkásnak az állam?Némi ösztöndíjat esetleg.Az OKJs, azal meg végképp nem értem, mi bajod.Az OKs képzést a tanuló fizeti magának.Vagy van néhány elavult szakma, ami már annyira lejárt lemez, hogy inkább az állam fizet azért, hogy néhány álláskereső beiratkozzon ezekre!

A röghözkötés hülyeség.Biztosítsanak normális megélhetést ebben az országban és akkor majd nem akarnak annyian elhúzni innen.

2012. júl. 15. 20:28
 13/83 anonim ***** válasza:
93%

Mert megdöglőt a lovam a szomszédnak is dögöljön meg?

És neked az érettségidet miért nem kell visszafizetned?

Az neked is ugyan úgy ingyenes volt mint a szakmunkásnak a szakmája.

2012. júl. 15. 20:33
 14/83 A kérdező kommentje:

"Felhomályosítalak tesó, hogy a CNC-seknek is muszály mindig tudni az újdonságokat, mert rohamosan fejlődik a technológia. "

Itt arra gondoltam, hogy amíg elvégzi az iskolát és megkapj a szkmát. Persze minden szakmában szükség van a további tanulásra.

"Az OKJs, azal meg végképp nem értem, mi bajod.Az OKs képzést a tanuló fizeti magának."

23/24 éves korig az első mindenkinek ingyenes.

"És neked az érettségidet miért nem kell visszafizetned?

Az neked is ugyan úgy ingyenes volt mint a szakmunkásnak a szakmája."

Sok szakmunkás ugyanúgy leérettségizik. A legtöbb iskolában van külön szakmunkás és van a másik amire többen jelentkeznek, ami pedig először érettségit ad.

Sőt az OKJ képzések többségében meg előfeltétel az érettségi. Itt már nem beszélhetünk arról, hogy kötelező iskolába mennie.

2012. júl. 15. 21:03
 15/83 anonim ***** válasza:
46%
Akkor ott a lehetőség, hogy menny szakmunkásnak. Nem kötelező az egyetem.
2012. júl. 15. 21:06
 16/83 anonim ***** válasza:
25%
Jé, csak tudsz gondolkodni, ha akarsz (ettől függetlenül a mondatodat már nem magyarázod ki, öcsém)!
2012. júl. 15. 21:08
 17/83 anonim ***** válasza:
25%
Ja, te még rosszabbul is járnál, mert az eddigi iskolai képzéseidet is vissza kéne fizetned (általános- és középiskola)! Szóval többet, mint egy szakmunkásnak vagy egy érettségizettnek!
2012. júl. 15. 21:09
 18/83 anonim ***** válasza:
25%

Akkor, ha befejezed az egyetemet. Az ötne be, ha mégsem, de akkor is fizetni kéne a jért szemeszterek után.

Milyen szakon vagy amúgy?

2012. júl. 15. 21:12
 19/83 A kérdező kommentje:

"Akkor ott a lehetőség, hogy menny szakmunkásnak. Nem kötelező az egyetem."

Mindig panaszkodnak, hogy milyen szar a fizetés. Erre mindenki azt mondja menny egyetemre mert diplomával még mindig jobb a fizetés.

tehát azt mondod, hogy az ember kössön hallgatói szerződést, ha jobb életet akar.

De amúgy mint mondta sokan akik szakmunkást csinálnak ugyanúgy leérettségiznek.

A szakmák között a különbség, hogy az egyik elvégzéséhez magasabb tudás szükséges. Az egyetem érettségire épül. Úgy int sok okj vagy technikus.

2012. júl. 15. 21:33
 20/83 Andizsuzsi ***** válasza:
90%
Ha diplomát akarsz, akkor vagy szerződést kötsz, vagy költségtérítést fizetsz. Pillanatnyilag ez van. De hogy ez miért lesz könnyebb attól, hogy közben gyűlölködsz a szakmunkásokra vagy technikusokra?
2012. júl. 15. 21:37
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!