Miért panaszkodik mindenki, mikor tele vannak az utak (drága a benzin), tele vannak a bevásárlóközpontok, púpos minden bevásárlókocsi?
17:32! Bizony nagyok az igényeid! 3 gyerekkel nem kell ekkora ház! A kaja költségetek is irreálisan magas. A rezsi is! Vagy vállaltatok volna kevesebb gyereket vagy keress többet.
Mi 4-en vagyunk a feleségemmel és a 2 gyerekemmel, 75 m2-en, nincs a gyereknek külön szobája, mert felesleges annyival többet fűteni. A rezsink cca. 55.000 Ft havonta, a havi kaja költség kb. 50.000-60.000 Ft körüli. Autó fenntartása kb. 25.000/hó. Ezen felül kell pénz egyéb dolgokra(új ruha, stb), de ketten a feleségemmel keresünk nettó 220.000 Ft-ot és félre tenni is tudunk. Nálatok nem a pénzzel van baj, hanem az igényekkel. Én magam is kerestem már nagyon rosszul, nagyon jól is, mindig meg tudtam élni, a titok annyi, hogy alkalmazkodni kell az adott körülményekhez.
Egy szóval nem mondtam hogy nem tudok megélni.Csak felvázoltam hogy lehet egészségesen élni és nevelni 3 gyermeket.
Amint mondtam mindent elkövettem hogy a szegény közegből kikerüljek és egy magasabb szinte emelkedjek.
Ekkora ház azért kell mert ebben férünk el kényelmesen.Rosszul érezném magam egy panelban vagy egy garzonban , bármilyen szuper is a berendezése.Én a nagy tereket , tágas ,kényelmes szobákat szeretem.
Az a színvonal amelyen én élek sok országban átlagos vagy kicsivel átlag feletti.Nem pedig "burzsuj" ahogy páran neveznek.
Attól mert egy német középkategóriás NÉPautóval közlekedek és ilyen az egzisztenciám még nem vagyok burzsuj.
Ha lenne 3 villám és sok luxus autóm akkor lehet mondani hogy burzsuj.
"Lehet a kaja áránál túloztam de nem kevésbe kerül a havi kaja egy 5 tagú családnak."
De hogy? Havonta levágsz két disznót? Vagy hogy csinálod? Öten megeszitek?
"Igen ekkora ház kell mivel minden gyereknek külön szobája van és szerintem így a helyes."
Így helyes? Sosem voltál katona, vagy kollégista?
"Használt ruhákat nem veszek fel és nem adok a gyerekeimre."
És még mindig biztos vagy benne, hogy a jövedelmeddel van a baj? De akkor mért nem varrod meg magatoknak?
"Számomra a gyerekeim az elsők.Mindent meg adok nekik , meg kell adni."
Ezzel mindenki más is így van, viszont amiket te felsoroltál azok egyike sem a gyerekek javát szolgálja. A gyereknek egészen más kell és az nem kerül pénzbe.
Nekem nem adathatott meg de nekik igen.
"Nincsen lovam.Köszönöm a szarkasztikus ábrázolásodat nem nevettem rajta."
Hát ezen és sem, de ló nélkül is meg lehet élni, csak nehezebb.
"20 ezer forint?!Te nem vagy észnél.20 ezerből még egy fél ember sem tudna élni."
Ezt hogy érted? Nekem ennyiből még a netre is futja, fúrott kutam van, vizet nem fizetek és az áram egy részét is napelemből nyerem, ez nem fedezi a teljes háztartást ezért kell a készpénz.
"Én nem gazdag családból származom.Viszont mindent elkövettem hogy kitudja jutni abból a közegből egy magasabb szinte."
Nekem úgy tűnik mégsem sikerült...
Voltam kollégista és borzalmas volt.Állandóan veszekedtem valakivel.
Mi 4-en voltunk testvérek és az elején közös szobában aludtunk.Mondhatni iszonyat volt , senkinek nem lehetett magánélete.
Így hogy van külön szoba mindegyiknek van egy saját kis külön "birodalmuk" ahol lehet magánéletük , és ha elég érettek lesznek felvihetik az udvarlót vagy a lányt.
Hogy érted hogy nem sikerült?Sokkal jobb anyagi körülmények között élek mint egy átlag magyar.
Az ételekre azért költök sokat mert csak a minőségi ételeket veszem meg.A gyerekek fejlődő szervezetéhez az kell.
Hogy a kérdésre válaszoljak: semmi közöd hozzá, hogy ki mennyit/mit vásárol, autóval vagy busszal jár, semmit nem tudsz az illetőről. Lehet, hogy a plázába melegedni jár, és csak nézi a kirakatokat, otthon pedig azt kell mondania a gyermekének, hogy sajnálom, idén sem kapsz új cipőt a lyukas helyett, nem tudok neked venni. Lehet, hogy a telepakolt bevásárlókocsis ember hónapokig nem kapta meg a fizetését, és most végre tud ételt venni; de is lehet, hogy jól él, és a hétvégén bulit tart a fia és most arra vásárol be. Ne ítélkezz senki felett ismeretlenül, jó? Nem mellesleg, ilyen bérek és ilyen árak mellett teljesen jogosan panaszkodnak az embernek. Igaz, Afrikában rosszabbul élnek, de itt Európa közepén talán joggal szeretnénk európaihoz méltó színvonalon élni.
(És nem szorosan a kérdéshez, a kialakult témához: öt emberre húszezer forint NEM elég, három gyereknek 15 négyzetméter NEM elég, ezt hogy gondoltad!?? Aki megteheti, hogy normális, élhető teret biztosítson a gyerekeinek és megadjon nekik mindent, amire szükségük van, az hadd tegye már meg, oké? Egy kis magánszféra mindenkinek kell ahhoz, hogy ép lelkű felnőtt lehessen belőle. Persze, fel lehet nevelni tíz gyereket egy szobában, csak épp azt nem nevezném emberhez méltónak, soha, egyiküknek sem lesz egy nyugodt perce. És biztos ki lehet hozni ötezerből is a havi ételt, ha csak adalékanyaggal felfújt pékárut és ipari hulladékból készült párizsit esznek... Fúrt kút is van minden lakótelepen, lakásonként egy-egy baromfiudvarral együtt. Hétvégenként meg összegyűlik a belváros disznóölésre. Gratulálok.)
"Hogy érted hogy nem sikerült?Sokkal jobb anyagi körülmények között élek mint egy átlag magyar."
Én mindent elhiszek, de itt most nem az átlag magyar panaszkodott hanem te.
"Az ételekre azért költök sokat mert csak a minőségi ételeket veszem meg.A gyerekek fejlődő szervezetéhez az kell."
Csezdmeg, berepedt a plafon! Hol árulnak minőségi ételeket? Szerintem te valamivel nagyon nem lehetsz tisztában. A Gödöllői Agráregyetem összehasonlítása:
Ennek cáfolatául te azt állítod, hogy képes vagy ma Magyarországon minőségi élelmiszert vásárolni. Ezzel tudod mi az egyetlen probléma? Az hogy mi akik még termelünk ilyet sosem adunk el egy grammot sem. Aki elad azt nem a minőség érdekli hanem mennyiség. Tudod mi a kettő közt a különbség? Aki minőséget akar nem szór ki műtrágyát kizárólag szerveset, alkalmazza a vetésforgót és parlagon hagyja pihenni a földjeit. Ezek tudod mivel járnak? Ma Magyarországon egyetlen hektáron átlag öt tonna (ötven mázsa) gabonát termelnek. Tudod mennyit lehet megtermelni egy hektáron ha normálisan csinálod? Öt mázsát (0.5 tonna). Tudod mennyiért kellene akkor eladni egyetlen mázsa búzát, ha az minőségi? Megközelítőleg 80 ezer forintért. Te kilónként 800 forintért veszed a búzát, 490 ért a sárgarépát és 500 forintért a tojás darabját? Mert ha nem akkor bizony téged csúful át b..nak...
"Aki megteheti, hogy normális, élhető teret biztosítson a gyerekeinek és megadjon nekik mindent, amire szükségük van, az hadd tegye már meg, oké?"
Nalátod én is épp erről beszéltem, én megtehetem mert én nem voltam lusta, felkeltem hajnal négykor és építettem magamnak. A kérdező viszont nem teheti meg, mert arra sem telik neki, hogy éhen haljon. Oké?
"Afrikában rosszabbul élnek, de itt Európa közepén talán joggal szeretnénk európaihoz méltó színvonalon élni. "
Javaslom használj egyes számot, én ugyanis még véletlenül sem szeretnék "európaihoz méltó színvonalon élni".
Nem szeretnék mérgezett és tápanyagmentes ételeket fogyasztani, sem kipufogógázt szagolni. Nem szeretnék dolgozni járni havi 200 ezer forintért és nem szeretnék egy dugóban üldögélve hat andaxin után anyázni az előttem haladókat. Nem szeretnék meghalni hetven évesen rákban, sem agyvérzésben és nem szeretnék bevásárlóközpontokba járni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!