Miért panaszkodik mindenki, mikor tele vannak az utak (drága a benzin), tele vannak a bevásárlóközpontok, púpos minden bevásárlókocsi?
Mert nem attól függ a gazdaság hogy tele vannak-e az utak kocsikkal meg töltött-e a bevásárlókocsi.
Az autóra rá van kényszerítve az ember.Az nélkül nem nagyon lehet élni.Főleg olyannak aki nem a fővárosban lakik.Az autó létszükség.
Én sem fogok 1 órával előbb felkelni azért hogy busszal menjek el dolgozni.Olyan színvonalért amit a magyar volánok meg a budapesti BKV nyújt 20 forintot nem fizetnék.
Ha valaki itt pénteken elmegy reggel 10-kor a Teszkóba, akkor minden pénztárnál 10 méteres sor van. Ők mikor dolgoznak vajon? Vagy mindenkinek annyira rendes a főnöke, hogy kiengedi őket? Vagy mindenki akkor vesz ki szabadságot?
Költekezni tudnak, mert van hitel, lehet görgetni, a bankok szinte bárkinek adnak.
A plázákba a lakosság bő 80%-a bámészkodni jár a fiatalság 1-2 ruhadarabért folytat élethalál harcot.
Azt már meg se merem említeni hogy a vidék nincs túlzottan tele a vidék.
A bevásárló kocsi tartalma sem tükrözi a valóságot van a legtöbb embernek 2 heti vagy egyhavi étele az a púpozott kocsi.
A rengeteg kocsitorlódás szintén csak a fővárosra jellemző.
Ez alapján ítélkezni átkozottul demagóg és átlátszó dolog.
Mi is inkább 1 hétre előre megvesszük a dolgokat.Sokkal jobb úgy.
Jobban szeretek nagy multikban vásárolni Tesco , Metro , Lidl mert a nagy a választék és egyszerre több dolgot tudok venni.
És igen kocsival járok mindenhova mert megtehetem.Senkinek semmi köze hozzá.
Tehát sokat jársz a plázákban és az utakon kocsival és közben nézelődsz...
A gond az hogy mindegy mit látsz mert a forgalom érezhetően és számszerűleg is csökkent!
Valamint keress rá a kiskereskedelmi forgalomra és láthatod hogy az is csökken!
A válság nem azt jelenti hogy hirtelen nulla ember megy be a boltba hanem azt hogy 4-5-8%-al csökken a forgalom!
vagyis ha az emberek eddig csináltak évi 30 nagybevásárlást az általad említett púpozott kosárral, akkor most csak 28-at csinálnak!
Amit mondasz azt hívják demagógiának. mert nem látod hogy a recesszió nem azt jelenti hogy keddről szerdára megszűnik minden gyár, bolt, cég, bank, iskola stb hanem azt hogy elkezd zsugorodni a gazdaság és KEVESEBBET(!!!!!!!!!!!!!!) fogyasztunk!
Ennyi...
9. válaszoló ha 3 gyereket kellene felnevelned akkor láthatnád hogy havi 200 ezer forint semmire nem elég.
Nálunk például:
190 négyzetméteres 2 szintes családi ház
rezsi havonta 100-120 ezer (klimatizálva van )
A kaja havonta szintén 100.000
És még nem tankoltam , nem vettem ruhákat és stb stb
Drága az élet.Lehet te simán megélsz 200 ezerből egyedül de 5 ember nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!