Miért panaszkodik mindenki, mikor tele vannak az utak (drága a benzin), tele vannak a bevásárlóközpontok, púpos minden bevásárlókocsi?
"És igen kocsival járok mindenhova mert megtehetem.Senkinek semmi köze hozzá."
Senki nem is vonta ezt kétségbe. A kérdés annyi miért panaszkodsz.
"9. válaszoló ha 3 gyereket kellene felnevelned akkor láthatnád hogy havi 200 ezer forint semmire nem elég. "
Cseszdmeg, ha 3 gyereket kéne felnevelnem nem lennék annyira felelőtlen, hogy elmenjek dolgozni. Akkor lekötne a termelés, hogy biztosítsam számukra a megélhetést. És szerintem senki másnak sem kötelező elmenni dolgozni másokhoz napszámba, ha valakinek van tanult szakmája és gyakorolja is azt akkor a megélhetés nem okoz gondot számára. Akinek nincs annak sem az a legjobb megoldás, hogy elszegődök másokhoz. vannak szakmák melyekhez nem kell diploma. Én sem a diplomámból élek, földet művelek. Aki lusta meg dögöljön éhen!
Visszautasítom a kérdező és sok válaszoló irigykedő, retrográd felfogását. Persze, nincs nagy szegénység, Etiópiában még rosszabb, meg hát járhatnánk mi is szamárháton. Meg vághatnánk a csirkét a panelkonyhában mint a nagymamáink 40 éve. Meg persze, felkelhetek reggel 4-kor is, hogy 7-re beérjek a munkahelyemre, nem is kell a kocsi.
Hát akik így gondolják, éljenek így, bár szerintem ők se így élnek, csak irigységből ajánlgatják ezt másoknak. Minden esetre nem olyan szélsőséges őrültség, ha valaki a 21. századi civilizációs szintnek megfelelően szeretne élni itt Európa közepén. És ha netán valamilyen szinten ez megy is neki, akkor mi van? Attól ő még nem gazdag, és jogosak lehetnek a panaszai.
Amúgy meg nézz körül például valahol Dél-Olaszországban, egy ottani értelemben szegény vidéken! Na ott aztán tolnak óriási bevásárlókocsikat, és tudod kik? A nyugdíjasok. Itt nem látsz szinte egyet se. És kocsi is sokkal több van, egy-egy hétvégén szinte megközelíthetetlen egy bevásárlóközpont, rengeteg pénztár üzemel, sokkal többet kell várni mint itt. Röhej, hogy Budapesten most akarják bevezetni a dugódíjat, holott már nincsenek is dugók. És én más helyekhez képest úgy látom, hogy a hipermarketek is konganak az ürességtől. Úgy hogy nem kell irigykedni!
"190 négyzetméteres 2 szintes családi ház"
Három gyerekre 190 nm? Három gyereknek 15 elég, úgyis az udvaron játszanak.
"rezsi havonta 100-120 ezer (klimatizálva van )"
klimatizálva? És nem az igényeiddel van a baj hanem a jövedelmeddel mi?
"A kaja havonta szintén 100.000"
Ezt hogy a plcsába csinálod? Minden hónapban marhát vágsz? Mert ez bizony ma egy marha ára. Én egy öt tagú családnak évi két disznót vágok le. Kettőt! Nem huszat!
"És még nem tankoltam , nem vettem ruhákat és stb stb"
Nincs lovad? Nem lehet, hogy megint az igényekkel van a baj? Én ruhákat sosem vettem van a családsegítőnél ingyen.
"Drága az élet.Lehet te simán megélsz 200 ezerből egyedül de 5 ember nem."
Nem? Öt embernek ami készpénzre szüksége van egy hónapban az hozzávetőleg húsz ezer forint, abban az esetben ha nincs ásott vagy fúrott kutad és az áramot is az Eontól veszed. Neked nem elég 200 ezer? És nem az igényeiddel van a baj? Pffff...
"Etiópiában még rosszabb, meg hát járhatnánk mi is szamárháton."
Szerintem téged félretájékoztattak. Etiópiának a közhiedelemmel ellentétben nagyon is jó termő fennsíkjai vannak. Én például szívesen élnék ott. És még mielőtt jönnének a takarodkietiópiába válaszolók előre bocsátanám: Nem szeretnék mert itt a hazám, de ott sem élnek rosszabbul.
"Hát akik így gondolják, éljenek így, bár szerintem ők se így élnek, csak irigységből ajánlgatják ezt másoknak."
Hanem?
"Érdekes, dédanyám 10 gyermeket nevelt fel, cselédasszony volt, mégis mindig volt mit tenni az asztalra abban a nagy szegénységben, primitívségben. Mégse panaszkodott soha."
Épp erről beszélek én is. Sosem jutna eszembe másokhoz elmenni dolgozni, így anyagi problémáim sincsenek. Ezek meg abból próbálnak megélni és nem tudnak. NEM TUDNAK MEGÉLNI HAVI 200 EZERBŐL! Érted? Egy öt tagú családnak ma Magyarországon elég havi 20 ezer forint készpénz ha megtermel magának mindent. Ezek 200 ezerből nem tudnak megélni. Na most hidalok le!
17:20
Lehet a kaja áránál túloztam de nem kevésbe kerül a havi kaja egy 5 tagú családnak.
Igen ekkora ház kell mivel minden gyereknek külön szobája van és szerintem így a helyes.
Használt ruhákat nem veszek fel és nem adok a gyerekeimre.
Számomra a gyerekeim az elsők.Mindent meg adok nekik , meg kell adni.
Nekem nem adathatott meg de nekik igen.
Nincsen lovam.Köszönöm a szarkasztikus ábrázolásodat nem nevettem rajta.
20 ezer forint?!Te nem vagy észnél.20 ezerből még egy fél ember sem tudna élni.
Én nem gazdag családból származom.Viszont mindent elkövettem hogy kitudja jutni abból a közegből egy magasabb szinte.
Még ezzel kapcsolatban: "190 négyzetméteres 2 szintes családi ház"
Ez öt emberre. Megmagyaráznád minek akkora? Egy embernek öt négyzetmétert számolva az ugye 25 négyzetméter. Egy embernek nem elég öt négyzetméter? Egy ágy jó ha kettő van. Huszonötbe még egy tusolót és egy konyhát is bele lehet zsúfolni. Most ne gyere azzal hogy az én lakásom mekkora, mert én magamnak húztam ki a vályogot, felkeltem hajnal négykor és magamnak építettem fel, minden vályogot magam tettem a helyére. De nem én hisztizek hogy nem élek meg! Én akkorát építettem magamnak amekkorát nem voltam lusta. De kérdem én, aki nem tud, vagy nem akar dolgozni és inkább elmegy valami céghez napszámba az milyen alapon támaszt igényeket és követel többet. Annyit fizetnek neked amennyit érsz. Ha meg úgy érzed, te többet meg tudsz teremteni, te miért nem kelsz fel hajnal négykor és termeted meg magadnak amire szükséged van, ahelyett hogy másokat szolgálsz ki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!