Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért fordultak a magyar...

Miért fordultak a magyar fiatalok a Jobbik felé?

Figyelt kérdés

Engem megdöbbent ez a trend. A személyes tapasztalatom is az, hogy a fiatalok körében sikk lett jobbikosnak lenni, és a linkelt cikk is ezt alátámasztja. De hogy választhatják a magyar fiatalok ezt a horthysta nosztálgiát ébresztő, rasszista, irredenta, kiúttalan, bezárkózó erőt, amelyik még ráadásul EU zászlót éget, és Európa közepén Iránt tekinti példaképének? Ez akkora szegénységi bizonyítvány nekem, és nem is értem, mert a fiataloktól azt várná az ember, hogy a haladás mellé állnak.

[link]

2012. júl. 5. 18:39
1 2 3 4 5 6 7
 41/65 anonim ***** válasza:
4%

"39-es, ez nem humorrovat, szóval a kérdés komoly volt... ))"

A kérdésre válaszoltam, ha nem tetszik ne olvasd!

2012. júl. 5. 22:26
 42/65 anonim ***** válasza:
87%
Akkor máris szánalomra görbítettem a számat... vagy röhögjünk együtt? Milyen kiváló gazdaságpolitikája van annak a szedett-vedett bagázsnak? De akkor most ne vicc legyen, tényleg komolyan kérdeztem. És eléggé figyelem a politikai eseményeket, nyilatkozatokat, de én még nem találkoztam az általad említett gazdaságpolitikának még csak a nyomával sem... ja, hogy ki a multikkal, meg szigetelődjünk el, meg legyünk önellátók? Ilyen nagyszerű politikára gondolsz? Wehehehe...
2012. júl. 5. 22:31
 43/65 anonim ***** válasza:
11%

Én így tippelném!

1. Az egyetlen párt, aki mélyebben foglalkozik a magyarsággal.

2. Vannak elképzeléseik a cigány kérdés megválaszolására.

3. Látták, hogy az MSZP és a FIDESZ nem, hogy javított volna, csak rosszabb helyzetbe sodorták az országot.

Elvégre, a Jobbik is megérdemel egy esélyt. (Aztán becsületesen lepontozni).

2012. júl. 5. 22:31
 44/65 LENIN0626 ***** válasza:
13%
40-es! a 39-es az egyik legfontosabb választ adta...
2012. júl. 5. 22:45
 45/65 anonim ***** válasza:
81%
Én vagyok a 40-es is... ha a Jobbiknak csak egy szikrányi országjavító esélyét látnám, én vinném a zászlót a Vona gyerek előtt a majálisokon. Ha a bűnözés ellen lennének, ma belépénék még a Magyar Gárdába! De nem a bűnözés ellen vannak, hanem a cigányok és a zsidók, meg a melegek ellen. Ez nekem így nem ellenség. A bűnözők azok lettek volna. Akkor csatlakoznék! Gazdaságpolitika??? Milyen gazdaságpolitika? Mondjon már erről valaki valamit! Mi a szomorú szent székletet hallottunk erről? Fikázták az MSZP-t, fikázták a Fideszt. Meg fikázzák Európát, az Uniót, meg a multikat. Ez a gazdaságpolitika? Ez csak egy negatívum, üres huhogás.
2012. júl. 5. 22:53
 46/65 anonim ***** válasza:
4%
Én pontosan azért vagyok Jobbikos mert horthysta és irredenta hogy a te szavaiddal éljek pedig egyáltalán nem az. Sokkal többet várnék tőlük Trianon kérdésében. Már évek óta foglalkozok a Trianon kérdéssel számos kérdésnél itt ezen az oldalon is és nem változott a véleményem még mindig ragaszkodok a Trianon előtti területekhez. Elsődleges az etnikai revízió de soha nem mondok le a Trianon előtti Magyarországról. És nem divatból csinálom hanem mert magyar vagyok és úgy érzem minden magyarnak kötelessége lenne legalább az etnikai revíziót követelni.
2012. júl. 6. 01:54
 47/65 A kérdező kommentje:

#46: Köszönöm a választ, de sajnálom, hogy itt megragadtál a fejlődésben. Ha egy picit elgondolkodnál, rájöhetnél, hogy teljesen abszurd ma az irredentizmus. Mert hát hogy szereznéd vissza a területeket?

1. Visszakönyörgöd. Gondolod, visszaadja valaki?

2. Háborúban visszaszerzed. Na de lehet nekünk háborúzni az egész világgal? És ha igen, akkor van nekünk ehhez haderőnk?

3. És ha netántán visszaszerezzük a ma már 90 %-ban nem magyarok által lakott területeket, akkor mit kezdünk velünk? Miből integráljuk és fejlesztjük? Először talán a saját területünkön kéne egy élhető országot csinálni, de erre se vagyunk képesek.

2012. júl. 6. 07:46
 48/65 anonim ***** válasza:
81%
Ez a baj, hogy ebben az országban mindenki jobbikosnak, mszpsnek meg fideszesnek vallja magát, a magyar az valahol elmarad.
2012. júl. 6. 08:47
 49/65 anonim ***** válasza:
78%
Hát igen, mondtál valami komolyat, 48-as. Valahogy így van, tényleg...
2012. júl. 6. 08:53
 50/65 anonim ***** válasza:
100%

Tippjeim nekem is vannak:

*a Jobbik nem csak egy párt, hanem kultúrát, világnézetet közvetít és a hovatartozás, identitás látszatát megadja a bizonytalan, magukat kereső fiataloknak. A többi párt ilyen szempontból kiüresedett, nem közvetít olyan karakteres ideológiát. Úgy is fogalmazhatunk hogy kevesebb az udvari zenész (nemzeti rock együttesek), zászlólengető, beöltözősdi (ősmagyar ruha, bocskai,íjászruha, tarsolylemez) , szimbólumok (turul, árpádsáv, stb.). Más pártokhoz nem köthetőek ilyen szimbólumok. Pl. az MSZP esetében a nyugdíjasok nyakában lógó vörös sálon kívül nem is tudok ilyet mondani). A JObbikban van valami tartalom, nemzeti érzés, bajtársiasság, összetartó erő (épp a szimbólumok révén). Aztán hogy mindez mennyire szép, jó és őszinte az más kérdés.

*A Jobbik új párt. A többi párt (az LMP-t leszámítva) már bemutatkozott, régi, lejáratta magát (részben vagy egészben).

*éppen azért mert új, egy hiányt tölt be, amit előtte nem töltött be senki (Csurkáék óta nem volt a fidesznél jobboldalibb párt a parlamentben)

*A Jobbik lázadó párt, ilyen az alaphangulata és a lázadáshoz alapból vonzódnak a fiatalok

*mivel vonzódnak hozzá ezért sok fiatal tölt már be náluk pozíciót. A fiatalok látják, hogy ha rájuk szavaznak, azzal fiatalok, netán haverok, barátok kerülnek be az önkormányzatokba, parlamentbe, és ez egy öngerjesztő folyamat

*a Jobbik előszedett egy csomó kényes kérdést, amivel más pártok sosem mertek foglalkozni, vagy a dolgokat nevükön nevezni (cigánybűnözés, zsidók túlsúlya a kulturában, politikában, üzletben, Izrael fél világgal összeférhetetlen külpolitikája, globalizáció, multik térnyerése, IMF visszásságai, stb)

2012. júl. 6. 18:43
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!