Miért fordultak a magyar fiatalok a Jobbik felé?
Engem megdöbbent ez a trend. A személyes tapasztalatom is az, hogy a fiatalok körében sikk lett jobbikosnak lenni, és a linkelt cikk is ezt alátámasztja. De hogy választhatják a magyar fiatalok ezt a horthysta nosztálgiát ébresztő, rasszista, irredenta, kiúttalan, bezárkózó erőt, amelyik még ráadásul EU zászlót éget, és Európa közepén Iránt tekinti példaképének? Ez akkora szegénységi bizonyítvány nekem, és nem is értem, mert a fiataloktól azt várná az ember, hogy a haladás mellé állnak.
Én nem vagyok jobbikos, kedves kérdező! Én az LMP-t és a liberális pártokat támogatom. Nem szeretem a szélsőségeket, tudom, mit akarok. Úgyhogy kérek mindenkit, hogy ne hülyézzen le és kis tanácstalannak nevezzen minden fiatalt!
17/L
Miért fordultak a magyar fiatalok a Jobbik felé?
1. Legelőször az oktatás hibája. Teljesen próbálja kizárni a politikát az iskolából. Szerintem nem ezt kéne csinálni, hanem értelmes hangnemben megtanítani őket látni, gondolkodni, akkor nem fognak minden hamis ígéretnek bedőlni és felnőttkorban átélni a csalódást. Valaki emlegette a történelemoktatást - igaza van. Ha nincs szerencséje a gyereknek, részrehajló, a történelmet szubjektívan oktató tanárt pakolnak elé. Nem egy kérdés volt már ezen az oldalon nacionalista és fasiszta eszméket terjesztő történelemtanárokról, akik a tanórát használják arra, hogy minél több hívet nyerjenek meg az eszmének.
2. Otthon is lehet keresni a hibákat. A szerencsétlen gyerek nagy eséllyel miben nő fel? Hogy a szülei non stop csesztetik a bankot, amiért kéri a pénzét, a szolgáltatókat, mert árat emelnek, állandóan a kormánypártot, mert rosszul végzi a dolgát. EZT használja ki a Jobbik: még nem volt kormányon, senki sem tudja, milyen a feketeleves. És a fiataloknak elég az, hogy elkezdenek mutogatni, hogy ez-az-rakamaz, ők a hibások - és hisznek nekik.
3. A Jobbik igyekszik kihasználni a kamaszkori észjárást. Ilyen korban a fiatalok egy része igényli a balhés életet, a szabályszegést, a józan ésszel való ellenkezést. Erre épít a párt. Azt látja a gyerek, hogy mennyire felháborító és figyelemfelkeltő horogkeresztet rajzolni egy szoborra? Megteszi! Azt látja, hogy a közvélemény elítéli az antiszemitizmust és a homofóbiát? Elkezd mocskos zsidózni és mocskos b.zizni. Ez egy ilyen kor, keresik a határokat, de szeretnék, ha az emberek felfigyelnének rájuk, bármilyen módon.
4. Az ember életének minden szakaszában szeret mást okolni a hibák miatt, ez nincs másképp fiatal korban sem. Bármiről legyen szó, mindenkinek jobban esik hárítani és mutogatni. Ezt csinálja a Jobbik is: nem azt mondja, hogy ez meg ez meg ez sz.r az országban, helyre kell hozni, HANEM azt, hogy ez meg ez meg ez tönkretette az országot, ezért AZ A HIBÁS. És mindenkinek tetszik ez a látásmód.
A 32-es válasz nagyon szép összefoglalót tartalmaz, bár annyi kérdés azért maradt bennem, hogy ha ez a balhézás, feltűnősködés életkori sajátosság (ami nehezen vitatható), akkor más országokban miért nem hódítanak ekkora teret a szélsőjobbos erők. Biztos az iskola, a család, a társadalmi tradíció lehet más.
Sajnálom, ha a 31-es válaszolót, vagy bárki mást megsértettem. Ez azért történhetett, mert ez az egész kérdés egy általánosítás, aminek van értelme, de természtesen nem vonatkozik mindenkire. Úgy meg nehéz lenne róla beszélni, ha minden mondathoz hozzátenném, hogy persze vannak azért kivételek is. Tudom, hogy vannak, de a tendencia tűnik riasztónak.
Engem nem lehet manipulálni, és is inkább liberális vagyok, tehát LMP! Legalább ők nem értenek egyet a hallgatói szerződéssel!
18/L
"Még mindig a 32. válasz kapcsán jutott eszembe, hogy vajon kinőhető-e a jobbikosság, kinövik-e a magyar fiatalok, vagy netán így maradnak?"
Egy részük egész biztosan kinövi. Fiatal koromban én is befolyásolhatóbb voltam, változó egzisztenciával, mindig arra hallgattam, amelyik többet-jobbat ígért. Aztán megtanultam átlátni a dolgokon, megtudni, mi van mögöttük, ezért nem dőlök be pl. a Jobbiknak sem.
azt a szöveget azért nem kell bevenni, hogy a magyar fiatalok túlnyomó többsége jobbikos.
a legtöbb fiatal (kb. 60-70 százalék) egyáltalán nem foglalkozik a politikával, rengetegen azt sem tudják, milyen pártok vannak.
a kevés politizáló fiatal között tényleg nagyon sok a jobbikos, de ez az összes fiatal maximum 15 százaléka....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!