Miért mindenért a zsidókat kell okolni, ha valakinek nem jó az élete? (anyagi értelemben)
Vannak ismerőseim akiknek nem olyan jó az élete, (szar fizetés, kevés pénz) ők a zsidókat okolják azért mert így élnek.
Míg azok az ismerőseim akik jól élnek, (jó fizetés, vannak megtakarításai) nem okolják a zsidókat. Nekik semmi bajuk sincs velük.
A különbség a két csoport között, hogy az egyik tanult a jól fizető állásért, a másik nem. Ugyanabban az országban élnek és ugyanazok a vezetők.
Mindig azok sírnak akiknek szar a fizetés, akinek jó azok nem.
Nem lehet, hogy önmagában van a hiba és nem másban? Másnak normális élete van, de ő tett érte.
Ez a baj, kedves Kérdező, hogy csak a holokauszt folyik a csapból is, és az embereknek gőzük sincs semmi másról
Ukrán népirtás, 1932-33. Egyetlen(!) év alatt 7-10 millió ember, köztük legalább 3 millió gyermek.
De mindezeket már felsoroltam az eddigi válaszaimban, bár látom, feleslegesen...
Pro Patria!
Nekem ez kicsit takarózásnak tűnik. Magyarországon azért beszélünk a zsidó holokausztról és Trianonról, mert ez velünk történt meg. Vagyok annyira „önző”, hogy az érdekeljen, ami a magyar állampolgárokat érintette. Az örmény holokauszt, az ukrán éhínség, a darfuri népirtás nem a magyarokkal történt meg, ezért nem is olyan fontos az életemben.
Igen, támogatom, hogy beszéljünk többet a hideg napokról, a gulágról, az erdélyi etnikai tisztogatásokról, falurombolásról. De ezeknek a témáknak az ismertségét kell felemelni a holokausztéhoz, nem az utóbbit lecsökkenteni az előbbiekhez.
„Azok, akik a kocsmában zsidóznak, senkit nem fognak leöldösni, szóval ezt felesleges ide beerőszakolni.”
Az a baj, hogy a történelem megmutatta, hogy egy kis müncheni kocsmai zsidózás milyen öldöklésbe tud fajulni. Persze, én sem látom nagy esélyét annak, hogy megismétlődjön az, ami, de az ilyen utálkozás épp elég ahhoz, hogy valakik előbb-utóbb megverjenek egy pajeszos embert, felgyújtsák a házát, vagy csak emiatt ne adjanak neki munkát. És egy-egy ilyen eset épp elég ahhoz, hogy egy egész csoportot tartson félelemben, mert „ki tudja, ki lesz a következő” (csak nézd meg, hogy a terrorizmussal okozott félelemmel mi mindent el lehet érni – és nem gondolom ezt terrorizmusnak még, csak mint példa hoztam fel).
Al_bacsi
Így van. Az egyensúlyt kellene megtalálni. De törekvés sincs rá, mert erre egy iparág épül, aminek kifejezetten ártana, ha nem lenne ez az esemény "különleges és egyedi".
"Persze, én sem látom nagy esélyét annak, hogy megismétlődjön az, ami, de az ilyen utálkozás épp elég ahhoz, hogy valakik előbb-utóbb megverjenek egy pajeszos embert, felgyújtsák a házát, vagy csak emiatt ne adjanak neki munkát. És egy-egy ilyen eset épp elég ahhoz, hogy egy egész csoportot tartson félelemben, mert „ki tudja, ki lesz a következő”.
A baj ott van, hogy ilyenek azért nincsenek itt, senki nem él terrorban (legfeljebb Borsodban, de ott egy picivel más az eset), ellenben például a magyarokra pontosan igaz ez a leírás mai napig is, Trianon miatt.
De kicsit elkanyarodtunk a kérdés eredeti témájától.
egyrészt, szerintem egy népirtás még nem csökkenti a másik jelentőségét. nem lehet azt mondani, hogy ha megtörtént az ukrán népirtás, akkor a holokauszt már nem is téma. persze fordítva sem.
nyilván egy ország népe elsősorban azzal foglalkozik (a múltat illetően is) ami a határain belül, az állampolgárokkal történt, a magyar közvéleményben a zsidó holokauszt az örmény előtt szerepel.
másrészről, rendszeresen látom, hogy egy teljesen ártalmatlan politikai kérdésbe (pl. Trianon!) is belekeverik a zsidókat meg a - az ő szavaikkal élve - "holokamu"-t, pár buzgó hazafi rögtön megragadja az alkalmat, hogy kiélje ezt a szép szokást. utána persze ők háborognak, hogy állandóan a zsidók és a holokauszt a téma, és másról sem esik szó. hol is van az ésszerűség?
Kedves 68%-os!
"egyrészt, szerintem egy népirtás még nem csökkenti a másik jelentőségét. nem lehet azt mondani, hogy ha megtörtént az ukrán népirtás, akkor a holokauszt már nem is téma. persze fordítva sem.
nyilván egy ország népe elsősorban azzal foglalkozik (a múltat illetően is) ami a határain belül, az állampolgárokkal történt, a magyar közvéleményben a zsidó holokauszt az örmény előtt szerepel."
- Nem kifejezetten a magyarok, de Amerika (ezáltal a világ) filmvilágából is árad a holokauszt. Csak néz bele a History-ba, vagy a NatGeo-ba. (A magyar Spektrumon ez már kevésbé jellemző.) Nyilván ennek is megvan az oka, az USA-ban, különösen a filmvilágban aktívan képviseltetve van a zsidóság.
Na de hányan vannak, akiket ha megállítasz az utcán, tudni fognak az ugyanakkor, ugyanezen a kontinensen, a szomszédságunkban, sokkal nagyobb méretekben lezajló ukrán népirtásról...? Ha azt mondod, népirtás, egyből rávágják: holokauszt. A súlyozás van nagyon elcsúszva.
Mondok másik példát: mivel váltasz ki szerinted nagyobb megdöbbenést: ha Hitlernek, vagy ha Sztálinnak öltözöl egy jelmezbálon?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!