Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért mindenért a zsidókat...

Miért mindenért a zsidókat kell okolni, ha valakinek nem jó az élete? (anyagi értelemben)

Figyelt kérdés

Vannak ismerőseim akiknek nem olyan jó az élete, (szar fizetés, kevés pénz) ők a zsidókat okolják azért mert így élnek.

Míg azok az ismerőseim akik jól élnek, (jó fizetés, vannak megtakarításai) nem okolják a zsidókat. Nekik semmi bajuk sincs velük.

A különbség a két csoport között, hogy az egyik tanult a jól fizető állásért, a másik nem. Ugyanabban az országban élnek és ugyanazok a vezetők.

Mindig azok sírnak akiknek szar a fizetés, akinek jó azok nem.

Nem lehet, hogy önmagában van a hiba és nem másban? Másnak normális élete van, de ő tett érte.

2012. máj. 30. 12:42
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
44%
Arra nem gondolsz, hogy hogyha csak "tenni" kéne a normális életért, akkor mindenkinek normális élete lenne? Ki akar önszántából nyomorogni?
2012. máj. 30. 12:54
 2/38 anonim ***** válasza:
55%
Mellesleg egyáltalán nem a "tanulás" vezet a sikerhez. Tele van az ország diplomás munkanélküliekkel.
2012. máj. 30. 12:56
 3/38 A kérdező kommentje:

"Arra nem gondolsz, hogy hogyha csak "tenni" kéne a normális életért, akkor mindenkinek normális élete lenne? Ki akar önszántából nyomorogni?"

Sokan nem akarnak tenni érte. Örülnek ha leérettségiznek és nem kell többet tanulni.

"Mellesleg egyáltalán nem a "tanulás" vezet a sikerhez. Tele van az ország diplomás munkanélküliekkel."

A diplomások körében a legalacsonyabb a munkanélküliség.

A másik, hogyha megnézed a legsikeresebbeket, nagy többségében diplomások. Most nagyon elrugaszkodok a sima emberektől, tehát ez nem ide tartozik szorosan, de fellapozod a 100 leggazdagabb magyart, alig találsz 4-5 olyat akinek nincs diplomája. De sokan szoktak példálózni Bill Gatessel, hogy "hát neki sincs diplomája, mégis hova jutott". Ez igaz, ő kilépett az egyetemről, de mindig elmondja, hogy nagyon sokat tanult ott és ez nagyban hozzájárult a sikeréhez.

Sok diplomával nem lehet nagyon magas fizetést kapni, de nem is minimálbért és a közeli összeget kapnak. Az átlag fizetés 150-160E pályakezdőként. Ezt nagyon lehúzza az állam. HA csak versenyszféra lenne ott valamivel jobb lenne a fizetés. Persze ha valaki jól választ akkor 250-300E kezdő fizetése és jó elhelyezkedhetőség. De ezeket kevesen tudják elvégezni, mert nehéz.

2012. máj. 30. 13:08
 4/38 anonim ***** válasza:
58%

Mert így könnyebb a kis lelkének,és mert az emberek többsége analfabéta!Az én környezetemben is vannak ilyen emberek,pedig csak saját magukat okolhatják a problémák miatt(persze van kivétel)!Nem tudom fizetni a hitelt,nincs mit enni otthon,folyamatosan ezt hallom,de a kocsmában azért elissza a kis pénzét amit keres, vagy megkap az államtól, és közben a zsidókat szidja!10 éve amikor az építőiparban dolgoztam 30 munkatársból 28 alkoholista volt,ez időben kerestünk olyan 120000 ft-ot,és bizony ennek az összegnek a 80%-a nem a családnál hanem a kocsmárosnál landolt!Közben pedig szidtak mindenkit,az asszony elhagyott, nincs pénz stb...

Van egy közmondás:Addig nyújtózkodj míg a takaród ér!Sok ember tovább nyújtózkodik, és amikor kilóg a lába,mindenki hibás,szar, csak ő nem!Mást mindig könnyebb szidni, mint magadba szállni...

2012. máj. 30. 13:09
 5/38 anonim ***** válasza:
63%

Egyetértek. Sokan mondják, hogy ők rengeteget dolgoznak – ezzel nem is szeretnék vitatkozni. De azzal, hogy okosan és eredményesen dolgoznak-e, már igen. Lehet azt mondani, hogy ha valaki napi 12 órában utcát seper, abból sose lesz egy sikeres ember, hiába dolgozik sokat és keményen. Az embernek reális célokkal kell rendelkeznie, tudnia kell, hogyan juthat el oda, és ezek után tenni is kell ezekért, nem csak úgy tengődni a nagyvilágban. Sokan csak azt várják, hogy őt „felfedezzék”. Mindenki kap esélyt, csak nem mindenki készült fel arra, hogy meg is ragadja azt.

Nekem sokan mondták, hogy persze, hogy gyorsan kapok munkát, mert jó diplomám van, meg nyelveket beszélek. Persze, én meg csak úgy születtem, hogy ezt a szüleim rám hagyományozták – fenéket, nekem kellett megtanulnom mindent. Csak azt mások elfelejtik, hogy amíg ők Gyaloglóztak meg CS-ztek, addig én nyelvórákra jártam, mert tudtam, hogy 4 év múlva a diplomámhoz az kell. Vagy hogy én elmentem fél évre heti 40 órában szakmai gyakorlatot végezni, nem pedig egy ismerőssel igazoltattam le azt az 1 hónapot, amit a fősuli kért. Meg is lett az eredménye később.

2012. máj. 30. 13:58
 6/38 Pro Patria ***** válasza:
39%

Már a kérdés is egy manipulatív provokáció. Mondd, az eszedbe sem jutott, hogy esetleg jogosak lehetnek a kritikák?

Ez a "buta és lecsúszott alkoholista - tanult, művelt értelmes" szembenállás, amit itt sugallsz, puszta demagógia.

Érdemes lenne elolvasnod végig az itt írt válaszokat:

http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__299..

2012. máj. 30. 14:46
 7/38 bumbi02 ***** válasza:
67%

Arra nem gondolsz, hogy hogyha csak "tenni" kéne a normális életért, akkor mindenkinek normális élete lenne? Ki akar önszántából nyomorogni?

Épp ez a baj, hogy az emberek többsége "lusta", és azt várja hogy ölébe hulljon a lehetőség.

Közgazdász hallgató vagyok, és azt látom, hogy sokan nem arra mennek, hogy megtanulják az alapösszefüggéseket, hanem arra, hogy minél jobb puskát gyártsanak okostelefonnal. Nos, ha ők kikerülnek egyetemről 0,9-es átlaggal, akkor természetes hogy ők a munkanélküli diplomások táborát fogják egy idő után bővíteni. Mert csak papírjuk van, hozzáértésük, rálátásuk nincs.

+ a diplomás munkanélküliek nagyrésze önkéntes munkanélküli, ergo azt hiszi, hogy egyből netto 300-at kell keresnie, és nem fogad el asszisztensi állást, mert "nem azé tanultam ennyit, hogy asszisztens legyek".. Lusták ahhoz, hogy végig másszanak egy ranglétrán.

És amúgy ez tényleg megfigyelhető, hogy általában akik rosszabb élet körülmények közt vannak, inkább hibáztatnak mást (állam, zsidók, globalizáció, tőke stb..) , mint beismerjék, hogy azért valahol ők tehetnek erről.

2012. máj. 30. 14:55
 8/38 Pro Patria ***** válasza:
20%
Akkor neked is tanácsolom a belinkelt kérdéshez írt hozzászólásokat.
2012. máj. 30. 15:03
 9/38 bumbi02 ***** válasza:
66%

Nem találok benne olyat, ami cáfolná azt a tényt, hogy ha az emberek rosszul élnek, bűnbakot keresnek, és sose önmagukat okolják ezért.

Ez ott kezdődik mikor iskolában 1-est kap a diák, és otthon úgy meséli el, hogy : A tanár volt a hülye....

Mindenkinek megadatik a lehetőség hogy jó életet éljen. Csak azért meg kell dolgozni. És sokan inkább félgőzzel dolgoznak csak, majd mikor látják hogy a másik "jobban él" mint ők, akkor szidják hogy biztos "csalt", meg hogy ő a gonosz..

2012. máj. 30. 15:12
 10/38 Pro Patria ***** válasza:
26%

Akkor mégis úgy tűnik nekem, hogy nem olvastad el. Ez, hogy "az emberek bűnbakot keresnek", egy egyszerű gumicsont, amivel le lehet pergetni az efféle felszólalásokat.

Nekem nincsenek egzisztenciális gondjaim, és nem írtam olyat, hogy "a zsidók miatt nincs munkám", ellenben sok mást. Érdemes egy kicsit elmélyülni benne.

2012. máj. 30. 15:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!