Miért mindenért a zsidókat kell okolni, ha valakinek nem jó az élete? (anyagi értelemben)
Vannak ismerőseim akiknek nem olyan jó az élete, (szar fizetés, kevés pénz) ők a zsidókat okolják azért mert így élnek.
Míg azok az ismerőseim akik jól élnek, (jó fizetés, vannak megtakarításai) nem okolják a zsidókat. Nekik semmi bajuk sincs velük.
A különbség a két csoport között, hogy az egyik tanult a jól fizető állásért, a másik nem. Ugyanabban az országban élnek és ugyanazok a vezetők.
Mindig azok sírnak akiknek szar a fizetés, akinek jó azok nem.
Nem lehet, hogy önmagában van a hiba és nem másban? Másnak normális élete van, de ő tett érte.
Pro Patria
Én azt írtam le amit tapasztaltam sok éven keresztül...És igen, én is utánanéztem a dolgoknak, elolvastam sok könyvet a témában(Bujdosó könyv,Wass Albert könyvek,Marschalkó könyveit)sok filmet is ezekben a témákban,szerintem van is sok igazság ezekben,de...Amikor az alkoholista aki az egész fizetését elissza,a családnak egy fillér nem kerül haza,és utána szónokol a kocsmában hogy a zsidó így meg úgy, azt nem tudom elfogadni!Mert életében egy könyvet se olvasott el csak amit hall innen onnan (pl kuruc.info) azt fröcsögi!Hidd el az emberek 60-70 %-a saját maga k*rja el az életét, semmilyen zsidó összeesküvés nem kell hozzá!Ez nem demagóg szöveg ez az igazság...
"Mert életében egy könyvet se olvasott el csak amit hall innen onnan (pl kuruc.info) azt fröcsögi!"
- És azokkal mi van, amiket én írtam a belinkelt kérdésnél?
"Hidd el az emberek 60-70 %-a saját maga k*rja el az életét, semmilyen zsidó összeesküvés nem kell hozzá!Ez nem demagóg szöveg ez az igazság..."
- Azok az emberek bárki mást is hibáztatnak. Ez nem von le semmit abból, amik jogos felvetések.
A baloldaliak ugyanúgy elfogultak ebben az ügyben, mint a jobbikosok. Az ő kialakult világképük szerint "A zsidók mindig csak bűnbakok voltak, áldozatok, igazából semmi rosszat nem lehet róluk elmondani, semmit nem csináltak soha, de mégis üldözik őket, pedig értelmesek, műveltek, és nekünk emberi kötelességünk felkarolnunk őket hányavetett sorsukban."
Csakhogy az éremnek mindig két oldala van.
Egyik oldalról:
Én rengeteg embert ismerek, aki szarul él és mégse zsidózik és a fordítottjából is ismerek nem egyet (jól él és zsidózik), úgyhogy ez azt hiszem nem összefüggő dolog, de tény, hogy probléma.
A másik dolog:
Továbbra is: egy társadalomban nem lehet mindenki diplomás, hiszen szükség van a szakmunkásokra is, már most is elég baj, hogy ha az ember normális szakembert keres (kőműves, villanyszerelő, vízvezeték-szerelő stb.) akkor nagyon nehezen talál. Abban viszont részben egyet értek, hogy sok ember ő maga tehet az anyagi helyzetéről.
Az aktuálpolitikai tetteiket, például az iskolák lebombázása bosszúból, az illegális lakótelepek további bővítése (ENSZ tiltás ellenére), a folyamatos ENSZ-megrovások amiatt, mert Izrael megsérti az alapvető emberi jogokat - és ezeket, "véletlenül", mindig az erős lobbihatás alatt álló USA vétózza meg -, nos, mindezeket különböző napi hírportálokon olvasom. BBC, HírTV, de google-ban rákeresve arra, hogy "ENSZ megrovás Izrael ellen", egy rakat találatot kidob... Nézz utána, ezek nem a "kurucról" származnak.
Hatalmi érdekek mindig voltak. Például érdekes módon Líbiába az első puska dörrenésnél megjelentek az égen a francia, amerikai, brit haderő gépei, míg Szíriánál már több száz civil áldozat van, még az ENSZ is elismerte hogy kínoznak civileket kormányerők, oda meg senki se vonul be. (illetve most gondolkoznak talán már rajta). Ez is ugyanúgy az alapvető emberi jogok megsértése. és még fel lehetne hozni 100 olyan esetet, mikor nem zsidók sértik meg az alapvető emberi jogokat büntetlenül. Ez nem csak a zsidók "kiváltsága".
Főleg nem kell összekeverni a "hétköznapi" zsidókat, a " fenti" zsidókkal, akikről szól általában a fáma. Izrael aktuálpolitikájáért nem vonható felelősségre Schwarzwald bácsi a sarki közért tulajdonosa. Az izraeli kormányzat annál inkább. A zsidó pénzemberek annál inkább. Csak hogy ha a 15 milliós zsidó lélekszámot nézzük, akkor ez a réteg akik tényleg olyanok amilyenek, nos ők maximum 1%ot tesznek ki... Miattuk utálni az egész népet?
A másik szokásos példa, előhozni a Talmud részleteit, ahol vannak tényleg "durva" dolgok. Amit szintén nem értek, miért kell emiatt minden zsidót utálni. A háromnegyedük nem is vallásos, ergo semmi köze a könyvhöz, a maradék egy negyed meg valószínüóleg nem szó szerint értelmezi a könyvet. (Ha a keresztények is szó szerint értelmezték volna a Bibliát, és követték volna annak tanait, akkor nem lett volna 8 keresztes háború, boszorkányégetés, meg társai.
bumbi02-vel nagyon egyetértek. Mindenki tudja, hogy Izrael nem egy fehér, gyapjas, imádni való ma született bárány. És hogy igen, elég erősen lobbiznak az USA segítségéért. De hogy emiatt olyan embert utálni, aki még életében Izrael földjére tette volna a lábát, na az hülyeség.
És igen, voltak és vannak is gazdag zsidó családok. Ahogy voltak nem zsidó nagytőkések is hatalmas számban, akik szintén nem voltak valami kedvesek (most csak lakóhelyem miatt a német Krupp-családot emelném ki, akiket gyakran "csak" az első világháború kirobbantásával is vádoltak).
Amúgy a Talmudra hivatkozás azért szokott vicces lenni (pl. az általad belinkelt kérdésnél is), mert annak nagy része megtalálható a keresztény Bibliában is. És akkor a keresztényeknél miért is nem hivatkoznak erre?
Al_bacsi
Igen kis részt emeltél ki az egész írásomból, Bumbi, de sebaj, válaszolok erre is.
"Ez is ugyanúgy az alapvető emberi jogok megsértése. és még fel lehetne hozni 100 olyan esetet, mikor nem zsidók sértik meg az alapvető emberi jogokat büntetlenül. Ez nem csak a zsidók "kiváltsága"."
- Igen, de a zsidóknak is van saruk igencsak, erről van szó, éppen ezért nem kell olyan érinthetetlen szent tehenekként bánni velük, beszélni róluk.
"Izrael aktuálpolitikájáért nem vonható felelősségre Schwarzwald bácsi a sarki közért tulajdonosa."
- Így van, és a holokauszt legnagyobb tragédiája, hogy a valóban felróható bűnök, erkölcstelen, gerinctelen viselkedések, uzsoráskodók (ami náluk - elismerjük, vagy sem - elterjedt gyakorlat volt), a - túlnyomórészt - zsidó bankárok részéről a szegény réteg kiforgatása, a népnyúzó nagyvállalkozók miatt az olyan egyszerű - és általam nagyra tartott embereken csattant végül az ostor, mint Rejtő Jenő, Radnóti (aki identitásában ízig-vérig magyar volt), vagy a "Szép vagy, gyönyörű vagy, Magyarország" kezdetű dal írója, Kulinyi Ernő.
Ezek az emberek viszont, akik a gyilkolászásokat végrehajtották, nem "a nemzeti érzelműek", ugyanígy kivégezték (december 24-én, egy óvoda udvarán) a masszívan jobboldali Bajcsy-Zsilinszky Endrét is, aki a magyarságért mindenkor felszólalt, a végletekig elkötelezett volt a nemzetért, több ma "szélsőjobboldalinak" tartott, valójában csak jobboldali konzervatív párt, mint a revíziót követelő, és a kisantant háborús veszélyére felhívó Nemzeti Radikális Párt szervezője volt.
Emellett természetesen a zsidósággal szemben is kritikusan bánt:
"Az 1935-ös választásokon a kormányzó Nemzeti Egység Pártja Kenyeres Miklóst indította vele szemben. Bajcsy-Zsilinszky a kormánypárti jelölttel szemben valóságos lejárató hadjáratot folytatott lapja, a Szabadság című hetilap hasábjain, amely az Előőrs jogutóda lett, s egyebek mellett kiderítette Kenyeresről, hogy zsidó származású, s voltaképpen Kaufmann Mózesnek hívják. Mivel Kenyeres-Kaufman Miklós az elhangzott vádakra nem válaszolt, közokirathamisítás bűntette címén bűnvádi feljelentést tett, amelyben azzal vádolta, hogy a Kenyeres nevet jogtalanul használja. Ellenfele zsidó származására hivatkozva panaszt emelt az Országos Vitézi Széknél, hogy zsidó származású jelölttel kell harcot vívnia, majd még abban az évben lemondott a vitézi rangjáról. A választás után Bajcsy-Zsilinszky Endre kisebbségben maradt hívei petícióval támadták meg a választást. Kenyeres-Kaufman névváltoztatásáról később kiderült, hogy legálisan történt, azonban később az is kiderült, hogy ezt kihasználva trükközött a papírjaival többek között az adófizetés elkerülése végett, amiért végül 1938-ban mandátumától megfosztották és elítélték."
Miért kellett hát egy ilyen szíve legmélyéig a magyarságért elkötelezett, a kommunizmust és a románokat ellenségként kezelő, a zsidósággal szemben néhol megvető, első világháborús hőst kivégezniük a nyilasoknak?
Mert egyaránt gyűlölte a náci német és a kommunista szovjet megszállást, és a magyar érdekeket tartotta mindig és mindenben szemelőtt...
"A másik szokásos példa, előhozni a Talmud részleteit"
- Én a Tórából idéztem. A Talmudnál gyakran védekeznek, hogy "az nem isteni ihletésű, csupán különböző rabbik vitájának a gyűjteménye", avagy egyszerűen csak hamisítvány.
A Tóra viszont a zsidók szent könyve, és az idézetek nem lehetnek hamisítványok, ugyanis mindenki elolvashatja maga is a Biblia ószövetségi részében, ami egy az egyben ugyanaz.
Nem árt, ha tovább akarjuk árnyalni a képet.
17:19! És mi van azzal a sok zsidóval, akik segítették az országot? És mi van azzal a még több zsidóval, akik csak hétköznapi emberek voltak? És mi van azokkal, akiknek semmi közük nem volt a zsidókhoz, mégis az ország ellen tettek (na ők voltak a legtöbben)?
Az objektív látásmódot neked sem ártana alkalmazni...
Az emberi természetből eredő önérdek az emberek 99,9999%-nál fellép, függetlenül, hogy zsidó vagy nem zsidó. Nem vitatom, hogy a pénzügyi körökben nagy számban mozognak zsidók, de azért tegyük hozzá, hogy nem zsidó társaik is bizonyos pozíciókban ugyanolyan magatartást tanúsítanak. Emberek százezrei csalják el az adót Magyarországon, nem csak zsidók, mégis az ő tettük egyáltalán nem probléma, hisz az "jogos", "szükséges", szinte már római jogászokat megszégyenítő regulát gyártanak, miszerint: "A természet adta jog, hogy az általunk erkölcstelennek tartott jogot önkényesen felülbíráljuk"
A zsidózással akkor van igazán baj, amikor kizárólag a zsidókat hibáztatnak dolgokért, holott a fent leírtakból következőleg ez nem csak a zsidók vétke.
"A baloldaliak ugyanúgy elfogultak ebben az ügyben, mint a jobbikosok. Az ő kialakult világképük szerint "A zsidók mindig csak bűnbakok voltak, áldozatok, igazából semmi rosszat nem lehet róluk elmondani, semmit nem csináltak soha, de mégis üldözik őket, pedig értelmesek, műveltek, és nekünk emberi kötelességünk felkarolnunk őket hányavetett sorsukban." "
Sok ember kiakad azon, hogy jó pár zsidó bankár és a gazdaság területén dolgozik. Csak abba nem gondolnak bele, hogy ennek oka van. Mégpedig történelmi. A múltban a zsidók számára meg volt tiltva más munka mint, hogy pénzzel foglalkozzanak.
Ezen kívül náluk hagyomány az értelmiség. Ezért sokan továbbtanultak, amivel utána magas pozíciókat tudtak betölteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!