Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem túl ciki ez az újratemetés...

Nem túl ciki ez az újratemetés-ügy?

Figyelt kérdés

Ha nem temetésről volna szó, azt mondanám, kabaré. Nem is tudom hol kezdjem. Tegnap még úgy tűnt, hogy az ügyes szervezők csináltak hülyét a román hatóságokból az üres urnával, és azt ígérték, majd becsempészik kellő időben a helyszínre a hamvakat. Közben meg a vérmagyar, de erősen dilettáns székelyudvarhelyi önkormányzat téves halotti bizonyítványt adott ki, amiben az szerepel, hogy Nyírő József 2012. május 25-én halt meg. Ezt kénytelen volt megtámadni a Hargita megyei kormánymegbízottt, ami miatt a nagy dérrel-dúrral beharangozott újratemetést ma nem lehetett megtartani. Hoppon maradt a Duna Tv és a fél magyar jobboldal. Az már csak hab a tortán, hogy a székelyudvarhelyi polgármester a saját felelősségére arra biztatott, hogy tartsák meg mégis a temetést, de a szervezők ezt nem vállalták.

Kicsit lerövidítettem a kusza történetet, talán nem torzítottam el. Ez az egész már annyira jellegzetesen magyar, hogy hungarikumnak is nevezhetnénk...

[link]

2012. máj. 27. 14:13
1 2 3 4 5 6 7
 51/67 anonim ***** válasza:
Rágjuk csak a csontot, nácizzuk vagy zsidózzuk a másikat, miközben tömegek hagyják itt az országot és mélyponton a magyar gazdaság. Ettől bizonyára előrébb jutunk. Engem például egyáltalán nem érdekel Nyírő József...
2012. máj. 31. 12:55
 52/67 Pro Patria ***** válasza:
0%

Kedves Mudri lav!

"Nem tudtam, hogy II. Rákóczi György Pro Patrianak hívatta magát..."

- Mivel nem is. Ez ugyanis nem egy név, hanem egy jelszó. Egy jelszó, amivel Rákóczi Ferenc hadra kelt a Habsburgok ellen.

A szomorú az, hogy egyébként szándékosan Györgyöt írtam, Ferenc helyett, hogy feltűnik-e neked a hiba, de sajnos azt látom, hogy te a papír 500-ason kívül máshol még nem is találkoztál sem vele, sem az egész eseménysorral.

Ha neked a Pro Patria kifejezés szélsőjobboldali, akkor ott súlyos torzulás van az értékrendedben.

Ha semmit nem tudsz felmutatni, amivel alá tudod támasztani az állítólagos "szélsőjobboldaliságomat", akkor elvárnék legalább egy bocsánatkérést.

2012. máj. 31. 13:49
 53/67 anonim ***** válasza:
54%

Nem kapsz bocsánatkérést, ugyanis: II. Rákóczi György létezett

[link]

És te nem adtál egyértelmű utalást Rákóczi Ferencre a Pro Patrian kívül. Azt mondani, hogy az egészről nem tudok semmit csak azért, mert a Rákóczi szabadságharc jelmondatát nem tudtam, hát erős túlzás, főleg mivel a szabadságharc leglényegtelenebb része a jelmondat.

Plusz amit mondtam, megmondtam: Rákóczi nem a neveként használta a Pro Patria kifejezést, hanem jelmondatként. Te viszont itt névként használod. Tehát állításom igaz.

Most elemezzük ki a Pro Patria-t: jelentése a hazáért.

1) a jobboldaliak szokása az, hogy olyan neveket találjanak ki, amik a hazaszeretetüket hangoztatják, tehát a jobboldaliságod bizonyítottnak tekinthető.

2) utalás történelmi eseményre: szintén jobboldali szokás, a fenti konklúziót alátámasztja

3) latin nyelv használata: jelenleg a latin nyelv használata nem szokás, csak egyes magukat a többieknél jobbnak tartó (nem mellesleg képmutató) rétegben szokás. Rákóczi idejében ez általános volt, tehát mielőtt még ezzel próbálnál védekezni: a kora mentesíti Rákóczit a szélsőségesség alól (ugyanis akkor ez természetes volt)

Nálunk viszont csak a szélsőségesek találnak ki maguknak hun, ómagyar stb. neveket.

Valamint korábbi kommentjeidből is kitűnik szélsőségességed, pl. hangvételük alapján.

Tehát továbbra is tartom véleményem: Nomen est omen. Bocsánatkérés elutasítva.

Üdvözlettel: találd ki a nevem jelentését

2012. máj. 31. 15:19
 54/67 Pro Patria ***** válasza:
24%

"Nem kapsz bocsánatkérést, ugyanis: II. Rákóczi György létezett

[link]

- Létezett, ki mondta, hogy nem? Azt mondtam, szándékosan nem Ferencet írtam, hogy feltűnik-e neked. Sajnos nem...

"És te nem adtál egyértelmű utalást Rákóczi Ferencre a Pro Patrian kívül."

- A Pro Patria elég egyértelmű. Aki ezt a kifejezést már hallotta valaha, azt is tudja, hol volt a magyar történelemben. Rá is van írva a történelmi zászlóra.

[link]

"Azt mondani, hogy az egészről nem tudok semmit csak azért, mert a Rákóczi szabadságharc jelmondatát nem tudtam, hát erős túlzás"

- Igen. Bíztam benne, hogy legalább hallomásszerűen ismered, bár mélyebben nem.:) Ha úgy lenne, nem ért volna ez téged meglepetésként. Hiába is kapálózol most már.

"főleg mivel a szabadságharc leglényegtelenebb része a jelmondat."

- Minden megmozdulásnak éppen a legfontosabb része. De ezt neked magyarázzam?

"Plusz amit mondtam, megmondtam: Rákóczi nem a neveként használta a Pro Patria kifejezést, hanem jelmondatként. Te viszont itt névként használod."

- Ismertetőjelemként használom. Probléma? Profilképnek sem arcot szokás kirakni a fórumokon, hanem valamilyen szimbólumot, ami kifejezi a bensőnket.

"Tehát állításom igaz."

- Ha "névként" használom, az szélsőjobboldali, ha jelmondatként, az nem. Tök világos.

"Most elemezzük ki a Pro Patria-t: jelentése a hazáért."

- Örülök, hogy legalább ennyit tudsz. Hasznos ez a google:)

"a jobboldaliak szokása az, hogy olyan neveket találjanak ki, amik a hazaszeretetüket hangoztatják, tehát a jobboldaliságod bizonyítottnak tekinthető."

- Utalni a nemzetszeretetre = Jobbik = szélsőjobboldal? Furcsa világképed van neked...

Csak hogy bemutassam: szélsőjobboldali büdöshungarista vagyok, mert azt írtam ki nick-nek, hogy "A Hazáért".

Biztos Kölcsey is egy szélsőjobboldali idióta volt, mikor azt írta:

"Négy szócskát üzenek, vésd jól kebeledbe, s fiadnak

Hagyd örökűl ha kihúnysz: A HAZA MINDEN ELŐTT."

Ráadásul csupa nagybetűvel! A bestia!

Hihetetlen, hogy néhányan milyen gusztustalanul tudnak viselkedni...

"utalás történelmi eseményre: szintén jobboldali szokás, a fenti konklúziót alátámasztja"

- Így van, jobboldali szokás, mert a baloldaliak gyökértelen kozmopoliták, akik közömbösek a múltjukkal kapcsolatban. De a jobboldal és a szélsőjobboldal nem ugyanaz - mégha számodra el is ítélendő minden, ami az mszp-től jobbra van.

"latin nyelv használata: jelenleg a latin nyelv használata nem szokás, csak egyes magukat a többieknél jobbnak tartó (nem mellesleg képmutató) rétegben szokás."

- Na ennél durvábbat még nem hallottam! Latin jelmondatot írok, ezért szélsőjobbos vagyok! Az igen! Sőt, még nagyképű egoista is.

Hadd emlékeztesselek rá, hogy néhány kommenttel korábban te is latin szólást írtál. Akkor ez most egy önkritika is volt részedről?:)

"Rákóczi idejében ez általános volt, tehát mielőtt még ezzel próbálnál védekezni"

- Nincs miért "védekeznem", azért, mert visszanyúlok egy történelmi hős jelmondatához, jelképéhez. Nehogy már ez is "neofasiszta" legyen.

"Valamint korábbi kommentjeidből is kitűnik szélsőségességed, pl. hangvételük alapján."

- Várom a példákat.

2012. máj. 31. 16:46
 55/67 anonim ***** válasza:
73%

Mudri Law:

A szélsőjobbosokat nem tudod meggyőzni hogy szélsőjobbosok!

Én már több emberrel is keveredtem ilyen vitába és még azt se fogadták el bizonyítéknak ha visszaidéztem a régebbi írását amiben leírta hogy "a zsidókra a végső megoldást kell alkalmazni amit Hitler is tett!"

Mert erre az volt a válasza hogy ő csak egy kompromisszumos elköltözésre utalt ezzel de semmi erőszakosra...

Na gondold el hogy nálunk ilyen a szélsőjobb. Bujkáló, hazudozó valakik akik ezt tartják "igaz magyarnak".

Innentől még a portugál cserediák is nagyobb magyar mert neki legalább őszintén(!!) tetszenek a magyar látványosságok.

Nem véletlen hogy a szélsőjobb a legveszélyesebb ami történhet velünk hisz sunyik és hazugabbak mint az összes többi párt együtt(pedig a többi se semmi).

És valóban a szélsőjobbosok használják nálunk az olyan jelzőket amivel nagyobb magyarnak akarnak látszani. Nekem is elegem van az álszenteskedésükből de értelmetlen vitatkozni velük.

Ha valaki könnyedén kamuzik azt meggyőzni úgyse tudod...

2012. máj. 31. 18:02
 56/67 Pro Patria ***** válasza:
0%

zoli7980!

Akkor még egyszer mondom: támaszd alá, hogy szélsőjobboldali vagyok, igazold, bizonyítsd! Ha ezt nem tudod 3 napon belül, akkor ezt továbbvisszük az oldal fenntartóihoz. Várom az idézeteket.

Üdvözletem.

2012. máj. 31. 20:55
 57/67 anonim ***** válasza:
62%

Tessék a bizonyíték:

"Ma a liberalizmus a kisebbségek, bevándorlók, drogosok, melegek védelmét és támogatását jelenti, illetve egy "szabad társadalom" (értsd: drogok, prostik). kialakítását. "

Ezt a sima jobboldali nem hiszi el, csak a szélsőjobboldali, ugyanis ez a mondat nem igaz. Le is írtuk, miért. A sima jobboldali látja, hogy ez egyáltalán nem így van. A szélsőjobboldali nem.

2012. máj. 31. 21:06
 58/67 Pro Patria ***** válasza:
0%

Érdekes módon a liberális társadalom mintapéldája, Hollandia mégis pontosan ezt a képet mutatja.

Attól, hogy megsértettem a szent eszmédet, még nincs jogod fasisztázni meg nácizni.

2012. máj. 31. 21:17
 59/67 anonim ***** válasza:
68%
Én se nem fasisztáztam, se nem náciztam.
2012. máj. 31. 21:24
 60/67 Pro Patria ***** válasza:
0%

Jaj, de képmutató! Mégis kik képviselték a szélsőjobboldali irányvonalat?

Ott váltál teljesen hiteltelenné, mikor kijelentetted, hogy szélsőjobboldali vagyok, mert Pro Patria a felhasználónevem, ráadásul még azt is kihoztad belőle, hogy egoista is, mert latinul írok.

Gőzöd nem volt a Pro Patria et Libertate mondat és Rákóczi kapcsolatáról, még azután sem, mikor utaltam rá.

Mi lesz a következő? Kiakadsz egy népdalon, mint Puzsér minősíthetetlen megnyilvánulása a "háborús uszító" Háry Jánosról?

Egy igazi félművelt fanatikus vagy, és így is kell hozzád állni.

Veled több tárgyalni valóm nincs. Üdvözletem.

2012. máj. 31. 21:31
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!