Nem túl ciki ez az újratemetés-ügy?
Ha nem temetésről volna szó, azt mondanám, kabaré. Nem is tudom hol kezdjem. Tegnap még úgy tűnt, hogy az ügyes szervezők csináltak hülyét a román hatóságokból az üres urnával, és azt ígérték, majd becsempészik kellő időben a helyszínre a hamvakat. Közben meg a vérmagyar, de erősen dilettáns székelyudvarhelyi önkormányzat téves halotti bizonyítványt adott ki, amiben az szerepel, hogy Nyírő József 2012. május 25-én halt meg. Ezt kénytelen volt megtámadni a Hargita megyei kormánymegbízottt, ami miatt a nagy dérrel-dúrral beharangozott újratemetést ma nem lehetett megtartani. Hoppon maradt a Duna Tv és a fél magyar jobboldal. Az már csak hab a tortán, hogy a székelyudvarhelyi polgármester a saját felelősségére arra biztatott, hogy tartsák meg mégis a temetést, de a szervezők ezt nem vállalták.
Kicsit lerövidítettem a kusza történetet, talán nem torzítottam el. Ez az egész már annyira jellegzetesen magyar, hogy hungarikumnak is nevezhetnénk...
Pro Patria te iszonyat egy ferdítő ember vagy...
1. A svédek, svájciak, németek, angolok amcsik stb mind tiltja a drogot de te kiragadod az EGYETELEN(!!!!!!!!!!!!!!!!) Hollandiát és kijelented hogy bizony a liberalizmus mindenhol ezt csinálja!
Fogadjunk szerinted Afganisztán és Kolumbia a legliberálisabb állam csak azért mert ott is drogot használnak. Agyam eldobom az ilyen logikától. De mondd Pro Patria, melyik újságban olvasod ezeket?
2. A jog előtti egyenlőség a legdurvább "csúnya, gonosz" liberális elv. Ha vallod akkor liberálsi elvet vallasz! Kár túlragozni. Ennyi...
3. na akkor gondolkozz kicsit! A kisebbségek jogainak védelme liberális elv. Ha mondjuk szlovákiában vagy a románoknál a magyar kisebbségnek több jogot akarsz akkor mindenki azt ordibálja rád hogy szemét libsi(kérlek olvass bele pár román és szlovák lapba, kommentbe). Nem azt hogy szemét jobboldali vagy baloldali. Most innentől állíthatod hogy a liberalizmus csak régen jelentette a kisebbségbe került magyarok védelmét de az a realitással keményen ütközik... Vagy nem vagy elég tájékozott...
4. A prostitució meg sajnos a hozzád hasonló álszent emberek miatt tart ott ahol!
Annó is több pápának egész háreme volt, jobboldali és keresztény politikusok papoltak az erkölcsről és mellette prostiztak. Azért mert évezredek óta vannak és léteznek és hivatalosan "üldözitek" őket de a hátérben sokan ugyan úgy eljárnak hozzájuk. Magyarán megy ez a parasztvakítás és álszentség! De megértem ha szerinted a "csúnya, gonosz" prostikat ha üldözitek akkor majd szuper lesz a világ...
Kár hogy minden épeszű ember tudja hogy ha azok üldözik őket akik használják is akkor úgyse lesz eredmény...
5. És igen, most azt látjuk hogy a jobboldal milyen politikát folytat. És gazdaságpolitikát!
Jelenleg annyi pénzt kaptak vagy vettek már el hogy az államadósság bőven 60% alatt lenne. Ehelyett elfolytak az ezermilliárdok és még szinte nő is az államadósság miközbe recesszióba küldték a gazdaságot!
Gratula hogy te ennek örülsz.
És hogy szerinted nem szabad hogy a komcsi ügynökök listája kiderüljön! A gazdaságot oligarhák uralják.Na ez az amit a konzervatív- jobboldal most nálunk akar és ezek szerint te is....
Ha nem azt mondom neked, ami tetszik, máris hazug vagyok? Szomorú, de a világ sajnos nem teljesen úgy működik, ahogy elképzeled....
"A svédek"
- Alkotmányos monarchia, királlyal. A svéd kormánypárt a jobboldali Néppárt tagja az EP-ben. Ez pont kapufa.
"svájciak"
- Szövetségi köztársaság, ahol közvetlen demokrácia működik, azaz a népnek mindenkor beleszólás van a politikába. Amolyan "ploretárdiktatúra":)
"németek"
- Németország kormánypártja a CDU, azaz a Kereszténydemokrata Unió, az EP-ben az egyik legjelentősebb konzervatív erő a Néppártban...
Talán olvass már egy kicsit utána.
"angolok"
- Parlamentáris monarchia, királlyal. Miniszterelnöke David Cameron, a Konzervatív Párt részéről.
Megint mellé.:) A legjobb az, hogy milyen magabiztossággal tudod írni a hülyeségeket.
"amcsik"
- Na, ez hellyel-közzel mondható annak:) Végére csak sikerül egyet találnod.
"de te kiragadod az EGYETELEN(!!!!!!) Hollandiát"
- Hollandia a liberalista világszemlélet fellegvára, ha eddig esetleg nem tudtál volna róla...
"Fogadjunk szerinted Afganisztán és Kolumbia a legliberálisabb állam csak azért mert ott is drogot használnak."
- Ott inkább nevezhetjük az államformát anarchiának, hiszen a korrupció, és a félkatonai alakulatok, na meg az állandóan puccsokat készítő tábornokok nem igen kontrollálnak semmit.
"Agyam eldobom az ilyen logikától. De mondd Pro Patria, melyik újságban olvasod ezeket?"
- Ehhez nem kell magazin. Nekem nem kell a számba adnia senkinek sem a mondanivalót, egyszerűen csak gondolkodni kell, és látni a világot. Próbáld ki.
"A jog előtti egyenlőség a legdurvább "csúnya, gonosz" liberális elv. Ha vallod akkor liberálsi elvet vallasz! Kár túlragozni. Ennyi..."
- Ez már rég megvalósult, nincs miért "küzdeni", hiába ez az egyetlen, amit fel tudsz mutatni. Egyébként a "csúnya, gonosz" keresztény értékrend már sokkal előbb ezt vallotta, jújúj, szerintem határolódj el;)
"na akkor gondolkozz kicsit! A kisebbségek jogainak védelme liberális elv. Ha mondjuk szlovákiában vagy a románoknál a magyar kisebbségnek több jogot akarsz akkor mindenki azt ordibálja rád hogy szemét libsi(kérlek olvass bele pár román és szlovák lapba, kommentbe)."
- Tanuld meg, mi a különbség a kisebbség és a nemzetiség között...
"Nem azt hogy szemét jobboldali vagy baloldali. Most innentől állíthatod hogy a liberalizmus csak régen jelentette a kisebbségbe került magyarok védelmét de az a realitással keményen ütközik... Vagy nem vagy elég tájékozott..."
- Miről beszélsz, ember? A magyarok nem voltak régen "kisebbség", hanem vissza akarták állítani mindazt, ami a törvényes rendet képezte nekünk, a Habsburgok uralma előtt (vagyis olyan dolgokat, amik már akkor megvoltak, amikor a liberálisok még sehol), azaz vissza akarták hozni, és megőrizni mindazon elemeket, amik a magyar kultúrában, törvénykezésben, társadalomban kialakultak: azaz mai szóhasználattal konzervatívak voltak! Meg akarták őrizni a régről kialakult, és megsértett magyar értékeket.
"A prostitució meg sajnos a hozzád hasonló álszent emberek miatt tart ott ahol!"
- Álszent? Hm.. Nyilvánvaló, egy napot sem bírok ki örömlányok nélkül. Nincs is annál jobb, mint amikor egy olyan csókolgat, aki előtte "ápolt le" valaki mást...
Persze a liberális szemléletbe ez is beletartoik: mindenki mindenkivel, szabadon!:)
"Annó is több pápának egész háreme volt, jobboldali és keresztény politikusok papoltak az erkölcsről és mellette prostiztak."
- Attól még ez az erkölcsi oldal nem lesz rosszabb, hogy vannak képmutató alakok. Mindenhol. A liberalizmusban is, hajaj! Amikor toleranciáról és szólásszabadságról beszélnek, de a legvérmesebb kis fasisztákká tudnak válni itt gyk-n is. Ott van például Dániel Péter esete.:)
"Azért mert évezredek óta vannak és léteznek és hivatalosan "üldözitek" őket de a hátérben sokan ugyan úgy eljárnak hozzájuk."
- Ez rám nem vonatkozik, úgyhogy felesleges ezzel "visszavágnod".:)
"Magyarán megy ez a parasztvakítás és álszentség! De megértem ha szerinted a "csúnya, gonosz" prostikat ha üldözitek akkor majd szuper lesz a világ..."
- Nem üldöz itt senki senkit, csak nem legalizáljuk... Mert nem lehet úgy tenni, mintha ez a dolog "rendben" lenne.
"Na ez az amit a konzervatív- jobboldal most nálunk akar és ezek szerint te is...."
- Hadd ne kelljen kimásolnom. 28-tól 49-es hozzászólásokig:
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__296..
"Ilyenkor természetes"
Nyírő Magyarországon született, és pont ugyanott fogják eltemetni, ahol meglátta a napvilágot. Borzasztóan sajnálom, ha a jöttment senkiházi románoknak ez nem tetszik.
Valaki megmagyarázná, hogy miért akarunk egy nyilast újratemetni? De még azt is mondanám, hogy temessék újra, de miért kell ehhez állami díszfelhajtás? Főleg pedig odaát romániában csináljuk a balhét. Te mit szólnál hozzá, ha egy román vasgárda tagot akarnának magyarországon eltemetni, csak azért mert teszem azt az a tag mondjuk mucsaröcsögén született?
Megmondom én: az egész csak a fidesz újabb gyűlöletkeltése. Ez a párt baromira kihasználja az oszd meg és uralkodj elvet. Illetve valószínűleg már megint terelnek valamiről!
Kedves Mudri lav!
"Valaki megmagyarázná, hogy miért akarunk egy nyilast újratemetni?"
Látom, te is a baloldali médiából tájékozódsz, és nem olvastad el a korábbi kommentemet. Leírom újra.
A nészabiban találkoztam vele, ahol Wass Albertet is ugyanezzel illették. Hihetetlen, mi folyik. Szerintem ezeknek az embereknek az is elég a fasisztázáshoz, ha valaki csak úgy fésüli a haját, mint annak idején Hitler.
Utoljára 1849 után volt ilyen reszketés, amikor még a Kossuth-szakállat viselőket is megverték a rendfenntartók...
Nyírő nem volt nyilas. Csupán megmaradt hivatalában a nyilas hatalomátvétel után is. Nagy különbség. Persze ez az itthoni hivatásos bérrettegőknek, meg a magyar sovinizmustól tartó román kormánynak bőven elég "bűn".
Németországba pedig mindenki menekült, aki tehette. Nem azért, mert ott a nácik között "érezte jól magát", hanem mert a szovjet csapatok jöttek, és másfelé nem lehetett kitérni előlük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!