Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogy képzeli ezt Jávor Benedek?

Hogy képzeli ezt Jávor Benedek?

Figyelt kérdés
Az LMP képviselője a köztársasági elnök választáson Jobbikos nyomásra elhangzott Székely Himnuszt irredenta műdalnak nevezte. Hogy van bátorsága hozzá, hogy az elszakított Erdély nemzeti imádságát meggyalázza? Szerintem ez undorító mód gusztustalan. Ti mit gondoltok az ügyről?
2012. máj. 2. 19:21
1 2 3 4 5 6 7
 41/67 anonim ***** válasza:
0%

"Nekik is lehetnek (esetleg vannak) nemzeti érzelmeik. Épp egy kiszakadásra buzdító dal hangzott fel a magyar Parlamentben.."

Namármost az ők nemzeti érzelméhez ennek megintcsak semmi köze nincs. Ráadásul ha annyira nagy gondjuk van a magyarsággal, talán más irányba kellett volna terjeszkedni. Harmadrészt nemár hogy a szenvedő alany kérjen elnézést az agresszortól, amiért nem hajlandó asszimilálódni. Ha problémájuk van Magyarország lakosságával, ne foglalják el a felét, és akkor nincs ilyen probléma.

"Most akkor menjünk vissza akár a Római Birodalomig?"

A római birodalom is azért rágott be, mert székely himnuszt énekeltek? De ha már felhozod a magyarveréseket, akkor maradj a témánál.

"A jászok egy indoiráni nyelvű nép, az alánok leszármazottai. Legközelebbi rokonaik a Kaukázusban ma élő oszétok."

Keresd ki légy szíves az összes többi törzs történetét is, akik ma a magyar nemzetet alkotják, van még jó néhány.

"De Áder..."

Nulla bizalmam van a személyével kapcsolatban, viszont nem p definiálja az államfői szerepeket, ennek vagy megfelel vagy nem, attól még az államfői pozíció az marad, ami.

2012. máj. 2. 23:59
 42/67 anonim ***** válasza:
23%

"Dehogy tiltom meg nekik! Mint mondtam nekem is tetszik a dal! Ám énekeljék ott, ahol ennek (esetleg) a helye van. Hivatalos Himnusz? Nem. Feszültség szításra jó? Igen. Van helye a magyar Parlamentben? Nincs."

Érdekes módon az izraeli kitűzők ellen nem emeltél kifogást, pedig azoknak aztán tényleg semmi keresnivalójuk a magyar parlamentben.

2012. máj. 3. 00:07
 43/67 Pro Patria ***** válasza:
4%

Kalergi válasza:

"Uniós államként az Unió himnusza még szóba jöhetne."

- Igen, tanúságát tetted már egy párszor ennek a gyökértelen hozzáállásodnak, Neked Brüsszel közelebb áll a szívéhez, mint Kolozsvár, vagy Kassa.

Neked tökéletes képviselet az SZDSZ, ami a Szent Jobbot "tetemcafatnak", a Szent Koronát "micisapkának" illette. Ilyen képviseletre van szükséged, ami a drogok legalizálásáért, a házasságok feleslegességéért, a rendőri jogkörök tovább csökkentéséért kampányoltak:

http://www.youtube.com/watch?v=GKz64Tw1mx8

Kedvencem: "Nem drogosok - szabad emberek!":D

-----------

Sz1u válasza:

"Egyébként miért kell a székelyeknek külön himnusz? Szép dal, nekem is tetszik! De nem több (sőt, talán kevesebb is), mint a "Tavasz szél vizet áraszt" c. magyar népdal"

- Igen. Neked nem több... Ez a baj...

"Persze, tipikus oláh mentalitás, először megszállják Magyarországot és utána még nekik áll feljebb.

-> Most akkor menjünk vissza akár a Római Birodalomig?"

- Jaj, de gyenge közhely! Rómaiak már sehol nincsenek, a magyarok még mindig lakják azt a földet, a '70-es években zajló százezres át- és betelepítések ellenére is.

2012. máj. 3. 02:59
 44/67 anonim ***** válasza:
0%

"Már néhányszor leírtam ;a külhoni magyar testvéreinkre büszkének kell lennünk ,mert minden hátrányos megkülönböztetés ellenére és minden kényelmetlenség ellenére anélkül ,hogy bármi kézzelfogható hasznuk lenne belőle HŰEN őrzik magyarságukat,ápolják a magyar népi és "mű" kultúrát. "

Amelyik nép ennyit képes tenni a saját boldogulása érdekében az megérdemli a sorsát. Valahogy nem tudom sajnálni a határon túliakat akármennyire is elvárás manapság, talán még törvénybe is iktatják.

2012. máj. 3. 05:57
 45/67 anonim ***** válasza:
84%

"Eddig azt hittem , egy buta komcsi cigány vagy morális érzékek nélkül.És még ez el is nézhető a gyk általános színvonalát véve alapul.Hogy egy fikarcnyi magyar vér nincs benned az sem szokatlan manapság . "

Te meg ennyi erővel egy buta, alkoholista székely bevándorló.

2012. máj. 3. 05:58
 46/67 anonim ***** válasza:
5%

csak az bökkenő az érvelésekben h a Székely Himnusz hivatalosan is himnusz:

"A himnuszt a 2009. szeptember 5-én Székelyudvarhelyen megtartott Székelyföldi Önkormányzati Nagygyűlésen határozatban fogadták el az önkormányzati képviselők Székelyföld hivatalos himnuszának."

Wikipédia

2012. máj. 3. 11:48
 47/67 anonim ***** válasza:
86%
Most jogi értelemben van olyan, hogy Székelyföld? Románia egy része, nem? Nálunk van olyan, hogy Borsod himnusza?
2012. máj. 3. 11:49
 48/67 anonim ***** válasza:
19%
A románoknak semmi közük Erdélyhez úgy ahogy a szerbeknek sincs semmi közük a Délvidékhez. Ha eljön az idő leszámolunk velük és nem állunk meg ősi jussunk visszaszerzésével.
2012. máj. 3. 12:17
 49/67 Pro Patria ***** válasza:
22%

"Most jogi értelemben van olyan, hogy Székelyföld? Románia egy része, nem? Nálunk van olyan, hogy Borsod himnusza?"

- Kalergi, komolyan, ennyire ne legyél már hányadék ember! Hová akarsz még süllyedni?? A hozzád hasonlóak vonták be vörösposztóval a Hősök Terét is. Egyszerűen nem hiszem el, hogy valaki a magyar nemzetből képes románokat túlszárnyaló kijelentéseket tenni! Gyáva népnek nincs hazája - főleg, ha valaki nem is akar!

2012. máj. 3. 13:46
 50/67 anonim ***** válasza:
37%

"Uniós államként az Unió himnusza még szóba jöhetne."

He?

Bár tematikailag jobban illik Schiller Örömódája ,mert egységességet szeretet meg minden ami jó hírdet ,de rz az EU himnusza és neki a magyar nemzeti egységhez vajmi kevés köze van .

Esetleg a megállapodás örömére a kínai himnuszt is énekeljük el?

A székely himnusz éneklésével az a személy szerint a problémám hogy az alkalomhoz nem illik pl. március 15-én tökéletes lenne .

De a Snitt Pali meg a lakásügyi előadó felkenésére felesleges a székely himnusz.

A nemzet egységét (amit elméletileg ez a két bohóc próbál megtestesíteni) a Himnusz meg a Szózat tökéletesen reprezentálja.

Másrészt nem csak székely "himnusz" van hanem felvidéki is:

[link]

2012. máj. 3. 14:58
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!