Hogy képzeli ezt Jávor Benedek?
"Az LMP képviselője a köztársasági elnök választáson Jobbikos nyomásra elhangzott Székely Himnuszt irredenta műdalnak nevezte."
Nem a székelyek hivatalos himnusza,még csak nem is annak szánták. Csak egy slágerdal nem több.
Hogy nem irredenta ,de biza az .
Maga a dal nem az ,de akik szavalják azok egész biztosan.
Mellesleg nem értem hogy egy volt lakásügyi előadó beiktatásához miért elengedhetetlen a székely himnusz..
Mellesleg a határontúli magyarok nem csak az erdélyiekből állnak.
83
Uniós államként az Unió himnusza még szóba jöhetne.
20:17 Kérdező
"most már érdeklődve figyelem, hogy a..." "kommentelők hogy játsszák a ,,mentsük a menthetőt" kört XD"
Lásd a 20:40-est:
"Nem az a lényeg, hogy sértő-e valójában vagy sem, hanem az, hogy jávor annak szánta."
Nahh, ez a komment volt (az oldaladról) egy "mentsük meg a menthetőt". Mindegy, hogy mit mondott Jávor, meg hogy mit jelent a műdal fogalma, ill. az irredenta... DE AKKOR IS NEKEM VAN IGAZAM (mármint a kommentelőnek)!
Neked pedig kedves Kérdező javaslom, hogy vegyél részt aktívan az általad kiírt kérdésben, ne csak "figyeld érdeklődve"... Bár tudom, hogy tudod (most már), hogy öngólt rúgtál...
"Nahh, ez a komment volt (az oldaladról) egy "mentsük meg a menthetőt"."
Ez meg már csak színtiszta fröcsögés az oldaladról, semmi szokatlan. Jávor ellenállhatatlan késztetést érzett az ugatásra? Igen. Sértőnek szánta? Igen. Problem?
http://www.youtube.com/watch?v=yrhKnyYiaDo&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=pZzL7bQANTM
A 2004 -es GYALÁZATOS népszavazás előtt az Erdélyben megforduló kb minden 10. magyarországi kocsin volt Nagymagyarországos matrica.2004 után anélkül nem mert jönni szinte egy se.
Nem tudom miért jó megsérteni a testvért.Azt sem miért jó félni tőle azután.
Már néhányszor leírtam ;a külhoni magyar testvéreinkre büszkének kell lennünk ,mert minden hátrányos megkülönböztetés ellenére és minden kényelmetlenség ellenére anélkül ,hogy bármi kézzelfogható hasznuk lenne belőle HŰEN őrzik magyarságukat,ápolják a magyar népi és "mű" kultúrát. Akkor is ha csak 7%os vagy 23%-os kisebbségben élnek ma , az ( olykor MOSTOHA)anyaországtól elszakítva ,91 éve.
Más kisebbségeket a történelemben sokkal kevesebb idő alatt sokkal eredményesebben asszimilált már, szinte nullára ,a rajta minden korlát nélkül hatalmaskodó többségi nemzet.
Amikor a külhoni magyarokat bántják az anyaországiak ,ezt az asszimilációt segítik.Mert akit bánt , sérteget vagy szavakkal rugdos a a saját anyja, elpártol oda ahol megbecsülik.
Nem tudom ki hogy van vele de én pont úgy vagyok libabőrös a Magyar Himnusztól, a Székely himnusztól vagy a Bánk Bán ;Hazám hazám-jától.
Nem is értem milyen nevelést kaphatott, hol nőhetett fel,milyen (lelki) világa lehet annak a magyarul beszélő embernek akire ezek a himnuszok és nemzeti identitást kifejező művek nem hatnak emocionálisan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!