Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogy képzeli ezt Jávor Benedek?

Hogy képzeli ezt Jávor Benedek?

Figyelt kérdés
Az LMP képviselője a köztársasági elnök választáson Jobbikos nyomásra elhangzott Székely Himnuszt irredenta műdalnak nevezte. Hogy van bátorsága hozzá, hogy az elszakított Erdély nemzeti imádságát meggyalázza? Szerintem ez undorító mód gusztustalan. Ti mit gondoltok az ügyről?
2012. máj. 2. 19:21
1 2 3 4 5 6 7
 21/67 anonim ***** válasza:
100%
Dögöljek meg ha értem, hogy a két szó közül melyik a sértő.
2012. máj. 2. 20:34
 22/67 anonim ***** válasza:
0%
Nem az a lényeg, hogy sértő-e valójában vagy sem, hanem az, hogy jávor annak szánta.
2012. máj. 2. 20:40
 23/67 anonim ***** válasza:
100%

"Az LMP képviselője a köztársasági elnök választáson Jobbikos nyomásra elhangzott Székely Himnuszt irredenta műdalnak nevezte."

Nem a székelyek hivatalos himnusza,még csak nem is annak szánták. Csak egy slágerdal nem több.

[link]

Hogy nem irredenta ,de biza az .

Maga a dal nem az ,de akik szavalják azok egész biztosan.

[link]

Mellesleg nem értem hogy egy volt lakásügyi előadó beiktatásához miért elengedhetetlen a székely himnusz..

Mellesleg a határontúli magyarok nem csak az erdélyiekből állnak.

2012. máj. 2. 20:57
 24/67 anonim ***** válasza:
86%
Én azt nem vágom, miért kell a köztársasági elnök megválasztásakor/kinevezésekor elhangzani a Székely Himnusznak? Van egy himnuszunk és a szózatunk, azon túl hogy jöhet a képbe más egyáltalán Magyarország köztársasági elnökének kinevezésekor?
2012. máj. 2. 21:09
 25/67 anonim ***** válasza:
100%

83

Uniós államként az Unió himnusza még szóba jöhetne.

2012. máj. 2. 21:13
 26/67 anonim ***** válasza:
100%
Pedig igaza van. Az egy irredenta műdal, 1920-ban írták egy pályázatra, a székelyekhez semmi köze nincs.
2012. máj. 2. 21:17
 27/67 anonim ***** válasza:
100%
Maximum akkor lenne elfogadható a székely himnusz éneklése, ha az összes többi határontúli magyar csoportnak is lenne hasonlója. Kölcsey himnusza tökéletesen reprezentálja nemcsak a trianoni Magyarországot, de az egész nemzetet.
2012. máj. 2. 21:38
 28/67 Sz1u ***** válasza:
95%

20:17 Kérdező

"most már érdeklődve figyelem, hogy a..." "kommentelők hogy játsszák a ,,mentsük a menthetőt" kört XD"

Lásd a 20:40-est:

"Nem az a lényeg, hogy sértő-e valójában vagy sem, hanem az, hogy jávor annak szánta."

Nahh, ez a komment volt (az oldaladról) egy "mentsük meg a menthetőt". Mindegy, hogy mit mondott Jávor, meg hogy mit jelent a műdal fogalma, ill. az irredenta... DE AKKOR IS NEKEM VAN IGAZAM (mármint a kommentelőnek)!

Neked pedig kedves Kérdező javaslom, hogy vegyél részt aktívan az általad kiírt kérdésben, ne csak "figyeld érdeklődve"... Bár tudom, hogy tudod (most már), hogy öngólt rúgtál...

2012. máj. 2. 21:41
 29/67 anonim ***** válasza:
0%

"Nahh, ez a komment volt (az oldaladról) egy "mentsük meg a menthetőt"."

Ez meg már csak színtiszta fröcsögés az oldaladról, semmi szokatlan. Jávor ellenállhatatlan késztetést érzett az ugatásra? Igen. Sértőnek szánta? Igen. Problem?

2012. máj. 2. 21:59
 30/67 anonim ***** válasza:
13%

http://www.youtube.com/watch?v=yrhKnyYiaDo&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=pZzL7bQANTM

A 2004 -es GYALÁZATOS népszavazás előtt az Erdélyben megforduló kb minden 10. magyarországi kocsin volt Nagymagyarországos matrica.2004 után anélkül nem mert jönni szinte egy se.

Nem tudom miért jó megsérteni a testvért.Azt sem miért jó félni tőle azután.

Már néhányszor leírtam ;a külhoni magyar testvéreinkre büszkének kell lennünk ,mert minden hátrányos megkülönböztetés ellenére és minden kényelmetlenség ellenére anélkül ,hogy bármi kézzelfogható hasznuk lenne belőle HŰEN őrzik magyarságukat,ápolják a magyar népi és "mű" kultúrát. Akkor is ha csak 7%os vagy 23%-os kisebbségben élnek ma , az ( olykor MOSTOHA)anyaországtól elszakítva ,91 éve.

Más kisebbségeket a történelemben sokkal kevesebb idő alatt sokkal eredményesebben asszimilált már, szinte nullára ,a rajta minden korlát nélkül hatalmaskodó többségi nemzet.

Amikor a külhoni magyarokat bántják az anyaországiak ,ezt az asszimilációt segítik.Mert akit bánt , sérteget vagy szavakkal rugdos a a saját anyja, elpártol oda ahol megbecsülik.

Nem tudom ki hogy van vele de én pont úgy vagyok libabőrös a Magyar Himnusztól, a Székely himnusztól vagy a Bánk Bán ;Hazám hazám-jától.

Nem is értem milyen nevelést kaphatott, hol nőhetett fel,milyen (lelki) világa lehet annak a magyarul beszélő embernek akire ezek a himnuszok és nemzeti identitást kifejező művek nem hatnak emocionálisan!

http://www.youtube.com/watch?v=V5u_zjBWI2k

2012. máj. 2. 22:02
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!