A sok határ revizionista miként képzeli el a visszacsatolást?
Különösen az érdekelne, hogy a MINDENT VISSZA álláspontot képviselők hogyan hiszik el azt, amit itt összehordanak.
Tudom, hogy volt már ilyen kérdés, de kíváncsi vagyok rá, hogy hogyan képzelik el.
Engem az érdekelne, hogy hogyan intéznék el azt az irtóztató mennyiségű kártérítést, amit a környező országok (jogosan) elvárnának az elmúlt 60 év anyagi befektetéseiért cserében.
Ja, meg az is érdekelne még, hogyan intézzük el ezt a szövetségeseinkkel (merthogy ők azok, NATO tagok vagyunk).
Sehogy, az már lehetetlen.
De mivel, a németek egyesülhettek stb ezért járna a kártérítés. Az az, az egész Európa tartozik nekünk, nagyon nagyon sok euróval. " sok sok nullás szám"
Ezt viszont feszegetni kellene folyamatosan, és azt sem bánnám ha a holobusiness mintájára csinálnánk.
Mert tartoznak!!!!!!!!
"holobusiness mintájára csinálnánk. "
Eh...
Ez a dolog sajnos több sebből vérzik. Egyrészt most, hogy Európai Uniós tagállam vagyunk, így már tulajdonképpen határok nincsenek az országok között. Másrészt a trianoni békeszerződés egy kényszeresen aláírt igazságtalan szerződés volt. Miért igazságtalan? Csak a Wilsoni pontokra tekintve (Wilson 14. pontja az első VH utáni békéről,Európa felosztásáról,nemzetállamok létrejöttéről)láthatjuk, hogy az etnikai többséget nem tartották be a határok meghúzásánál.(lásd: Teleki Pál vöröstérképe, amivel igazolta a magyarok lakossági arányát a Kárpát-medencében.)
Arról nem is beszélve, hogy a nemzeti érzelmű embereket igencsak sérti az a tény, hogy egy ezeréves államot így tönkretettek...Gazdaságilag földig rombolták, magyarokat elszakították egymástól és a határon kívülre esett magyarokkal embertelünk bántak az utódállamok(amit nem érdemeltünk ki, nézd meg a szlovákokat nincs történelmük, most Petőfiről meg hadvezérekről találják ki hogy szlovákok voltak...).
Megoldani sajnos úgy érzem már nem lehet, de a hit az ami utoljára elvész!
Simán, kell egy tárgyalás, azon egy határozat, és kész.
És egy kérdés, a magyaroknak miért nem fizettek kártérítést a befektetett pénzért?
Címzett : Ausztria, Szlovákia, Lengyelország, Románia, Szerbia, Horvátország, Szerbia, Ukrajna.
Schmidt Pál vagyok Magyarország álamfője.
Felülvizsgáltuk trianont, aggyák vissza a földet!
"hogy a nemzeti érzelmű embereket igencsak sérti az a tény, hogy egy ezeréves államot így tönkretettek"
szerintem azokat is sérti, akik nem verik a mellüket arra, hogy mennyire nemzetiek.
""Hogy tartoznának már, ne viccelj. Egy vesztes háborút lezáró békeszerződés volt, amit a magyar fél is aláírt.
Ez kb annyira leegyszerűsített érv, mintha azt mondanám "felesleges enni mert úgy is éhes leszek, vagy megszületni mert úgy is meghalok"
Persze veszets háború 4 ed rangú bűnöse ráadásul Ausztria nem kis befolyása alatt. Miközben az elsőszám Németország sokkal kisebb büntije is elévült. Az meg hogy mi elfogadtuk, egyszerüen nevetséges. Bele lettünk kényszerítve egy koncepciós eljárásban " magasztosab kontinentális hatalmi és politikai célok miatt.
Aminek semmiköze a háborús szerepünk súlyához, csak sok nyugati állam nagyon jól járt, és sikeresen megrörték a magyarok helyzetét és szerepét a kontinensen.
Sajnos sokan nemtályékozottak a témában, pedig ha valaiki a hiteles történelmi tényeket ismert, még akkor is igazságtalannak találja " nagyon nagyon" ha nem is magyar.
Persze bele is lehet nyugodni, de akkor ne csodálkozzunk hogy jövő nélküli ország leszünk mindörökre. Hiszen ha egy ország ezt az üvöltő igazságtalanságot szónélkül tűri annak a jobbsors még a szótárában sem szerepelhet, mert nem érdemli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!