Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogy képzeli ezt Jávor Benedek?

Hogy képzeli ezt Jávor Benedek?

Figyelt kérdés
Az LMP képviselője a köztársasági elnök választáson Jobbikos nyomásra elhangzott Székely Himnuszt irredenta műdalnak nevezte. Hogy van bátorsága hozzá, hogy az elszakított Erdély nemzeti imádságát meggyalázza? Szerintem ez undorító mód gusztustalan. Ti mit gondoltok az ügyről?
2012. máj. 2. 19:21
1 2 3 4 5 6 7
 31/67 anonim ***** válasza:
7%
Ez a 47% , nem a hozzászólásomat minősíti, hanem a gyk-sok kihívásokkal küszködő magyarságtudatának a fokmérője.
2012. máj. 2. 22:33
 32/67 anonim ***** válasza:
21%
Ezeknek hiába mondod, a sok gyökérnek annyit jelent magyarnak lenni, hogy magyar állampolgár.
2012. máj. 2. 22:34
 33/67 anonim ***** válasza:
2012. máj. 2. 22:36
 34/67 Sz1u ***** válasza:
5%

"Jávor ellenállhatatlan késztetést érzett az ugatásra? Igen. Sértőnek szánta? Igen. Problem?"

Gondolom, Te vagy Uri Geller v2.0, hogy belelátsz a fejébe... Az nem sértő, hogy Te "ugatásnak" nevezed más véleményét? Ez igen! Ez problem!!!

Egyébként miért kell a székelyeknek külön himnusz? Szép dal, nekem is tetszik! De nem több (sőt, talán kevesebb is), mint a "Tavasz szél vizet áraszt" c. magyar népdal:

http://www.youtube.com/watch?v=TqouPRe_9I4

2012. máj. 2. 22:39
 35/67 anonim ***** válasza:
0%

"hogy belelátsz a fejébe..."

Mivel riposzt volt, ezért nem kell belelátnom a fejébe, ez teljesen nyilvánvaló.

"Az nem sértő, hogy Te "ugatásnak" nevezed más véleményét?"

Debizony, én is annak szántam.

"Egyébként miért kell a székelyeknek külön himnusz?"

Egyébként tiltsd meg nekik. Meg a jászoknak is, ha már itt tartunk. Mert hogy képzelik. Hiszen az univerzum közepe, Sz1u szerint nincs nekik arra szükségük.

2012. máj. 2. 22:42
 36/67 Sz1u ***** válasza:
94%

"Egyébként tiltsd meg nekik. Meg a jászoknak is, ha már itt tartunk."

Dehogy tiltom meg nekik! Mint mondtam nekem is tetszik a dal! Ám énekeljék ott, ahol ennek (esetleg) a helye van. Hivatalos Himnusz? Nem. Feszültség szításra jó? Igen. Van helye a magyar Parlamentben? Nincs.

"Mert hogy képzelik. Hiszen az univerzum közepe, Sz1u szerint nincs nekik arra szükségük."

Felőlem az ír magának (ill. maguknak) Himnuszt, akik akarnak. Egyébként a logikádból kiindulva elénekelhették volna akár a Cigány Himnuszt is.

2012. máj. 2. 22:59
 37/67 anonim ***** válasza:
Mármint ez milyen feszültséget szít azon kívül, hogy egyes elempéseknek nem tetszik? Amúgy a logikámból kiindulva nem énekelhették volna a cigány himnuszt, mert a székelyekkel ellentétben a cigányok nem részei a magyar nemzetnek, az államfő meg ezt az egységet hivatott reprezentálni.
2012. máj. 2. 23:08
 38/67 Sz1u ***** válasza:
92%

23:08

"Mármint ez milyen feszültséget szít azon kívül, hogy egyes elempéseknek nem tetszik?"

Abba Te nem gondolsz bele, hogy Romániában a románoknak qrvára nem fog tetszeni, hogy a magyar Parlementben egy számukra (is) irredenta dal csendül fel? Ezáltal nem lesznek viszontlépéseik? Pl. a "magyarverések"... mondanak valamit?

"Amúgy a logikámból kiindulva nem énekelhették volna a cigány himnuszt, mert a székelyekkel ellentétben a cigányok nem részei a magyar nemzetnek"

Miért, a jászok részei a magyar nemzetnek?

Annyi hasonlóság viszont van a székelyek és a cigányok között, hogy a székely is elsősorban székelynek mondja magát, aztán csak magyarnak! Mint ahogy a cigány is...

"az államfő meg ezt az egységet hivatott reprezentálni."

hmmm... Áder szerinted ezt fogja reprezentálni?

2012. máj. 2. 23:22
 39/67 anonim ***** válasza:
0%

"Abba Te nem gondolsz bele, hogy Romániában a románoknak qrvára nem fog tetszeni, hogy a magyar Parlementben egy számukra"

Nekik mi közük van a magyar nemzeti egységhez? Semmi. Mi problémájuk lehet ezzel? Semmi.

"Pl. a "magyarverések"... mondanak valamit? "

Persze, tipikus oláh mentalitás, először megszállják Magyarországot és utána még nekik áll feljebb.

"Miért, a jászok részei a magyar nemzetnek? "

Igen.

"a székely is elsősorban székelynek mondja magát, aztán csak magyarnak! Mint ahogy a cigány is... "

Ettől még a cigány nem lesz magyar.

"Áder szerinted ezt fogja reprezentálni?"

Nem tudom, hogy Áder mit fog reprezentálni, az államfői tisztségről beszéltem.

2012. máj. 2. 23:27
 40/67 Sz1u ***** válasza:
7%

23:27

"Nekik mi közük van a magyar nemzeti egységhez? Semmi. Mi problémájuk lehet ezzel? Semmi."

Nekik is lehetnek (esetleg vannak) nemzeti érzelmeik. Épp egy kiszakadásra buzdító dal hangzott fel a magyar Parlamentben... Tényleg semmi probléma sincs...

"Persze, tipikus oláh mentalitás, először megszállják Magyarországot és utána még nekik áll feljebb."

Most akkor menjünk vissza akár a Római Birodalomig?

"Miért, a jászok részei a magyar nemzetnek? "

"Igen."

"A jászok egy indoiráni nyelvű nép, az alánok leszármazottai. Legközelebbi rokonaik a Kaukázusban ma élő oszétok."

Forrás: [link]

"Ettől még a cigány nem lesz magyar."

A logikádat követtem...

"Nem tudom, hogy Áder mit fog reprezentálni, az államfői tisztségről beszéltem."

Oké, ebben igazad van. Én is ebben szeretnék hinni, ill. bízni. De Áder...

2012. máj. 2. 23:44
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!