Miért védik olyan sokan a csőcseléket ("tüntetőket")?
Csak nézek, és egyszerűen nem értem, hogy képesek sokan a mai napig védelmükbe venni a romboló csőcseléket. Mert igenis, aki rombol, pusztít, gyújtogat, autót borogat és TV-székházat foglal, az NEM tüntető, az CSŐCSELÉK. És MEG IS ÉRDEMLI, hogy amúgy istenesen ellássák a baját a rendőrök.
TÜNTETŐ az, aki képes szépen, nyugiban felvonulni akár százezredmagával is, tisztességesen demonstrálni (akár a Parlament előtt is, de nem lehetetlenítve el annak a működését), akár petíciókat beadni, vagy hangosbemondóval szónokolni a téren, és legrosszabb esetben is csak a másnap érkező utcaseprőknek hagy hátra a szokásosnál kicsit több munkát.
EZ tehát a TÜNTETŐ, és ilyeneknek minden demokráciában megvan a maga jogos helye, így nálunk is. De aki tör-zúz, gyújtogat és rombol, az CSŐCSELÉK, sehol sincs helye, és VILÁGSZERTE MINDENÜTT megkapja a méltó verést a rendőröktől, Franciaországtól Amerikán át Ausztráliáig.
Kérdem tehát mindazoktól, akik az itteni definíció szerinti CSŐCSELÉKet védik: nem veszitek észre, hogy ezzel csak magatok ellen hangoltok mindenkit? És még annyira se értek célt vele, mint egy tisztességes TÜNTETÉSsel (szintén a fenti definíció szerint)?
úgy néz ki néhány órával ezelőtt sikerült elszólnom magam .. és még le is pontoztak :).
Ne haragudjon meg senki, de a kérdező értelmezése szerint a csőcselék tör ,zúz. Nem hiszem, h pont tanárnak kéne lennie az ilyennek, aki a fiatalságot neveli.
Nem igaz az sem, h nem lehet békésen tüntetni és azzal eredményt elérni. nem Afrikában vagyunk, h az orvosok, mérnökök és tanárok alkotta tüntetőkből álló tömegbe lőjenek éles lövedékkel (igaz nem volt rá még példa, de meg sem próbálták soha). Csak összetartás kellene, de ez nem jellemző a magyarokra. Még egy ilyen oldalon is szapulják egymást !
Ki kell menni az utcára és hangosnak kell lenni, kiabálni kell, h meghallják az ember hangját, de kocsikat rombolni ??.. nem hiszem, h bárki is örülne annak, h a kocsiját egy "Békés" tüntetés után romokban találja. Így nem az államnak, vagy a kormánynak okoz kárt, hanem egyszerű embereknek !
a többire meg ott van a választás ! ha pedig nem tetszenek a jelöltek, nem a kisebbik rosszra kéne szavazni, hanem nem kéne szavazni egyáltalán !
pontozzanak le nyugodtan, én akkor is így gondolom... (amúgy én is kint voltam az utcán és látok igazságot fölöttem lévő 3 hozzászólásban)
Látom, egyesek nem olvasták el rendesen a kérdést. Pedig igen alaposan kifejtettem, hogy kikkel van bajom. De akkor gyengébbek kedvéért: NEM A TÜNTETŐKKEL, HANEM A ROMBOLÓKKAL.
Akik meg azt mondják, hogy ez kell, mert más nem használ, tőlük kérdem: EZ HASZNÁL? Nem. Akkor meg? Szembe kell nézni a tényekkel: MAGÁTÓL nem fog elkotródni a kormány, de zavargásoktól se, sőt. Minden egyes rendbontás csak erősíti, mert egyből rákenhetik pl. a Jobbikra és általában a "szélsőségesekre".
Őszintén, mégis mit gondoltok? Hogy ha pár idióta elkezd hőzöngeni meg randalírozni, akkor a kormány elszégyelli magát és elsompolyog? Láthattuk már nem egyszer, se kétszer, hogy mindent megtesznek, hogy kitöltsék az idejüket. Különben is, mindjárt itt a következő választás, AKKOR lehet majd elkergetni őket a sunyiba, és behívni helyettük a Fideszt meg a Jobbikot. És milyen érdekes, ehhez csak egy X-et kell húzni egy papírfecnire, nem milliós károkat okozni, amit aztán persze szintén a mi adónkból vonnak le.
Ugyanígy nem értem, hogy lehet azt gondolni, hogy a pusztítástól majd hirtelen minden elsikkasztott pénz visszakerül a helyére, mindenkinek lesz munkája, és általában kolbászból lesz a kerítés? Értem azt az érvet is, hogy a normális tüntetés és petíciók nem használnak, de ad 1.) lásd feljebb, a zavargás mégúgyse, sőt, ad 2.) ha jól emlékszem, az első és legnagyobb tökönrúgást épp egy népszavazástól kapta az MSZP, amit ugyan a Fidesz kezdett, de ugyanígy kezdhette volna bárki átlagember is. És gyakorlatilag onnantól omlottak össze. És ezek után még azt mondjátok, hogy alkotmányos eszközzel nem lehet ellehetetleníteni egy kormányt...?
És igen, a felső tízezret kivéve mindenki másnak is mehetne itt sokkal jobban a sora. Viszont a káosztól csak még rosszabbul fog, és ezt nem értem, hogy ezt miért nem látják át egyesek.
Médiára kéretik nem célozni, mert idejét se tudom már, mióta néztem tévét; neten nézem, hogy mi folyik, és ott is mindig több forrásból. Pécs pedig olyan, amilyen - itt élek, tudom -, viszont épp a legutóbbi itteni választások is azt mutatták - az EP-vel együtt -, hogy a szavazás sokkal hatékonyabb eszköz a változás előidézésére, mint a rombolás.
Mégegyszer kérdem tehát azoktól, akik láthatólag nem értették a lényeget: miért kell védeni a ROMBOLÓKAT a TÜNTETŐK helyett? Mert az utóbbiakat szerintem is KELL, ha nem lettem volna elég világos. Viszont az előbbieket EGYÁLTALÁN NEM.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!