A szlovákoknak miért lehet magyar ellenes politikájuk?
Most nem azért kérdezem, de ebbe miért nem szól bele Európa?
Ha a magyarok most azt mondanák,hogy tilos angolul beszélni az országban és aki angolul beszél azt megbüntetik akkor azonnal pöfögnének,hogy ezt így nem meg stb...
Nem vagyok egy nagy hungarista, de ez el gondolkodtatott, ők olyanokat tesznek ott a magyarokkal,hogy ha azokat itt megtennénk a cigányokkal már itt lenne a fél világ,hogy ezt,hogy képzeljük....
a törvény a hivatalos helyekre vonatkozik, nagyonis helyes, miért tanulna a hivatalnok magyarul csak azért hogy megértse magát az emberekkel. Igenis ez Szlovákia, a hivatalos nyelv a szlovák és szégyen ha az itt élő ember nemképes megtanulni(nem valami bonyolult) szlovákul...
Képzeld el ha egy roma bemenne a hivatalba és elkezdene cigányul beszélni. szerinted ez normális lenne? az új oktatási törvény sem magyarellenes, csak végre megreformálja a szlovák nyelv tanítását mivel annak szintje a béka segge alatt van...És ez nem magyarellenes/asszimilációs törekvés.
"nagyonis helyes, miért tanulna a hivatalnok magyarul "
Senki nem mondta, hogy a hivatalnok tanuljon magyarul, de két magyar miért nem beszélhet magyarul?
"és szégyen ha az itt élő ember nemképes megtanulni(nem valami bonyolult) szlovákul... "
A magyarok nem kérték, hogy Észak-Magyarországból szlovákia legyen, és az a szégyen, hogy mégis az lett. Az sem szégyen, ha valaki nem tanulja meg a nyelvüket, bár gondolom a ruszki megszállás idején te bőszen tanultál oroszul.
"Képzeld el ha egy roma bemenne a hivatalba és elkezdene cigányul beszélni. szerinted ez normális lenne?"
Ha az, akivel beszél, szintén cigány, vagy tud cigányul, akkor teljesen normális lenne.
"az új oktatási törvény sem magyarellenes"
Nem, egyszerűen csak nevetséges, és hazug.
"Senki nem mondta, hogy a hivatalnok tanuljon magyarul, de két magyar miért nem beszélhet magyarul?"
te tudod milyen nyelveket tud pl egy orvos? hogy köszönnél neki? dobrý deň,jónapot,Taves baktalo ha netán tudna cigányul? :D és megvárnád hogyan szól vissza?
"A magyarok nem kérték, hogy Észak-Magyarországból szlovákia legyen, és az a szégyen, hogy mégis az lett. Az sem szégyen, ha valaki nem tanulja meg a nyelvüket, bár gondolom a ruszki megszállás idején te bőszen tanultál oroszul."
Jaaaaj megin ez az ostoba érv... nem kérték de vesztettek és a vesztes megszívja mindig. ez nemváltozik meg, alkalmazkodni kell és szerintem nagyonis szégyen a nem tudja valaki az országa hivatalos nyelvét, mellesleg lassan 90 éve volt trianon, nem tegnap... a ruszkikat nem éltem meg de a szüleim tanultak oroszul. és ez se tűnik helytelennek...
"Nem, egyszerűen csak nevetséges, és hazug."
te meg egy nagyon elfogult hungarista vagy akinek 0 rálátása van a dolgokra.
Gyakorlatban pedig a törvénynek nincs alkalmazása, mutass nekem egy embert akit megbírságoltak...
"te tudod milyen nyelveket tud pl egy orvos?"
Ha az van a plecsnijére írva, hogy Dr. Kovács János, akkor biztosan kínaiul próbálkozom majd. Egyéb kérdésed?
"alkalmazkodni kell"
Te alkalmazkodj. Szerencsére vannak és voltak sokan a történelmünk során, akik nem voltak hajlandóak alkalmazkodni sem a törökökhöz, sem az osztrákokhoz, sem az oroszokhoz, de neked kellemes asszimilálódást kívánok!
"szerintem nagyonis szégyen a nem tudja valaki az országa hivatalos nyelvét"
Szerintem egy magyar földön született magyar ember hadd ne szégyenkezzen már, ha nem tanulja meg az elnyomói nyelvét.
"a ruszkikat nem éltem meg de a szüleim tanultak oroszul. és ez se tűnik helytelennek..."
Ebben biztos voltam, de a legközelebbi népszámláláskor nem kötelező ám magyarnak vallani magad, nyugodtan lehet közeledni a barátaidhoz.
"te meg egy nagyon elfogult hungarista vagy akinek 0 rálátása van a dolgokra."
Fogalmad sincs neked arról, hogy mennyi rálátásom van a dolgokra, csak fröcsögni tudsz. Nem muszáj magyarul írnod, nyugodtan lehet az anyanyelveden is.
"Gyakorlatban pedig a törvénynek nincs alkalmazása, mutass nekem egy embert akit megbírságoltak..."
A kérdés nem arról szólt, hogy mit tehetsz meg ha akarsz, hanem hogy milyen a politika.
Amúgy pedig lehet ám olvasgatni a témában:
szlovákiában a 10 leggyakoribb vezetéknév magyar eredetű... és a plecsnijére se magyarul volna írva...látszik hogy mennyire vagy képben.
"Szerintem egy magyar földön született magyar ember hadd ne szégyenkezzen már, ha nem tanulja meg az elnyomói nyelvét."
az aki magyar földön született már minimum 86 éven fölül van... mi neked a magyar föld?? netán az összes amire valaha magyar ember tette be a lábát?
elnyomói??? nem ez az egyetlen kisebbség és nem is a legnagyobb...
nekem anyanyelvem a magyar és kölcsönösen semmi bajom a szlovák barátaimmal... te most komolyan a nemzetiség alapján itéled meg az embereket? a szlovákok szemedben a sátán fiai???
a linked... nos ez is azt bizonyítja hogy mennyire ostobák a magyar politikusok... Máig SENKIT nem bírságoltak, de azért már most megmondjuk a frankót, megsegítjük a LEENDŐ károsultakat, nyugodtan beszéljetek a hivatalokban magyarul sőt pluszpénzt kap aki kokárdában megy el a hivatalba és a nemzeti dalt szavalja a redelőben...na ez a provokáció
tudod sosem értettem mit törődnek velünk annyit, nincs itt semmi gond, megvagyunk, jólérezzük magunkat, nemakarunk se autonómiát, se magyarországhoz tartozni...
"szlovákiában a 10 leggyakoribb vezetéknév magyar eredetű... és a plecsnijére se magyarul volna írva...látszik hogy mennyire vagy képben. "
Ja, csak éppen a végére odafirkantják, hogy -ova, és ez csak a vezetéknév, a magyarok ritkán adnak olyan keresztnevet a gyereküknek, mint pl. Frantisek, vagy tévednék? Látszik, mennyire vagy képben... Amúgy hány, magát szlováknak valló embert ismersz, akinek a vezeték- és keresztneve is magyar? Mert én egyet sem. Ellenben akit Benedek Attilának hívnak, az tud magyarul.
"az aki magyar földön született már minimum 86 éven fölül van... mi neked a magyar föld?"
Amit magyar kéz épített fel. Előszeretettel költöznek bele szlovákok, de attól még a magyar otthon marad. Vagy te úgy érzed, hogy a felvidéki magyarok idegen földön élnek?
"elnyomói??? nem ez az egyetlen kisebbség és nem is a legnagyobb... "
Ez nem változtat a szlovákok pozícióján, de amúgy érdekes a logikád.
"te most komolyan a nemzetiség alapján itéled meg az embereket? a szlovákok szemedben a sátán fiai??? "
Politikáról beszéltünk, nem személyes kapcsolatokról, de te mindenáron személyeskedni akarsz. Én nem.
"tudod sosem értettem mit törődnek velünk annyit, nincs itt semmi gond, megvagyunk, jólérezzük magunkat, nemakarunk se autonómiát"
Nem akarsz autonómiát? Hát ha nem zavar, hogy a pénzedet szlovákokra költik, vissza hozzád meg egy nagy lóf*sz kerül, akkor meg is érdemled a sorsodat.
"és a plecsnijére se magyarul volna írva..."
Már ne is haragudj, de azt, hogy Kertész Levente, hogyan lehet másképp leírni, mint magyarul?
Csak közlöm, hogy a szláv telepesek előtt több, mint 80%ban volt lakatlan a terület, korhű források alapján. Tudod mikor volt az? Dehogy tudod :). Akkor volt, amikor a taboriták kikaptak a keresztény és kelyhes seregektől 1420 körül. Ki is uralkodott akkor? Luxemburgi Zsigmond. Mennyire volt ő magyar és a horvát szövetségesei (Cillei)? Utána kik is uralkodtak, csak nem a Hunyadiak? Milyen hűbéres is volt eredetileg Hunyadi János? Csak nem havasalföldi bojár?
Ennyit az elméletileg "magyar kéz munkájáról".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!