1848-ban minek kellet megszűntetni az ősiség törvényét?
1848-ban eltörölték, mert ha egy birtok tönkrement, akkor megette a fene, ugyanis nem adhatta el, és fedezet híján nem vehetett fel hitelt sem a bankoktól, hogy helyrehozza birtokát, vagy akár csak anyagi helyzetét.
Arról nem is beszélve, hogy ha máskor nem, 1918-ban Károlyi Mihály és társai biztosan eltörölték volna. Csak mert úgy "köztársaságibb". Úgyhogy mindegy, eltörölték-e, vagy sem, akkor sem élne már. Arról nem is beszélve, hogy a rendszerváltás óta is biztosan eltörölte volna valamelyik kormány, hogy jó sokat kaszálhasson belőle. Az mindegy, hogy melyik, valamelyik biztosan.
Köszi a válaszokat!
Véleményem szerint újra megkéne hozni ezt a törvényt, mert ha nem akkor itt nem béketüntetések, hanem harcitüntetések.
szerintem ezt a törvényt eltörölni iszonyatosan nagy hiba volt, gondolom Széchenyi sem azt akarta akkor a hitel tervével, mint ami a mai helyzet
bár szerintem akkor is pocsék ötlet volt, nemhogy még ma
egyenesen vissza kellene hozni ezt a törvényt
a jobbágyfölszabadítás nagyon rendben volt, meg az is, hogy a paraszt megkapta az addig használt földjét, az állam pedig kárpótolta az arisztokratákat
a zsellérek meg így jártak, eddig sem dolgoztak, ezután sem kellett nekik, csak ugye akkor még nem kaptak segílyt
véleményem szerint teljesen vissza kellene állítani ezt a rendszert
˝2014-ről amikor lejár a földmoratórium.Erről nem is hallottam.Akkor itt kemény háborúk lesznek.Ezek a tetves rohadt Szlovákok vagy azok a mocskos gerinctelen f*ssz*pó Románok tuti megjelennek.,,
Hát az biztos de ki lesz velünk? Én harcolnék ha nem lennék még kis korú és jelenlegi helyzetben lehet hogy veszítjük ha két fronton kell harcolni.
17:42
annyira ostoba vagy, hogy fölösleges is magyarázkodnom, de most mégis megteszem
a zsellér föld és jobbágytelek nélküli paraszt és nem volt hol dolgoznia, és bizony éhen is haltak
de te már csak tudod
17:42
bár a pontozás alapján látszik az itteni értelmi színvonal... vagy inkább a koré
De egy-egy napi munkát elvégezhettek, arról nem is beszélve, hogy a koldus is megélt valahogyan, hogy csak egy híres embert mondjak, még jóval korábbról: Csokonai Vitéz Mihály.
De ők is dolgozhattak, például napszámosként, de akkoriban már voltak gyárak is (igaz nem sok), ott is dolgozhattak, bár kevesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!