Mi a baj a 2 kulcsos adóval? Miért kevés az elvonás?
A cég 100 ft bérköltséget kiszámláz. Befizet
2%iparűzési adót 1% közlekedési hozzájárulást, szakképzési hozzájárulást fizet. Semmire sem használható nyomorékokat alkalmaz ( Elnézést de ez van ) Egyéb kisadókat fizet minimum 5% összesen. Lehet hogy 10 nem tudom pontosan. Legyek nagyvonalú, csak 5%
A 100 forint leszámlázott összegből 95 forint szuperbruttót tud fizetni. Ez megfelel 75 forint bruttó fizetésnek.
A szuperbruttó után fizet a munkavállaló 16-20 % adót a jobbankeresőknél ez legyen 19%
18 Ft adó ezenkívül fizet a dolgozó 20% egyéb járulékot ez 15 Ft. marad neki 42 forintja.
Ebből fizeti a 27% AFA-t jövedéki adót regisztációs díjat egyéb adókat minimum az összeg 30%-a befolyik a kincstárba. Marad neki 29Ft-ja. Szupernettó. Aki kevesli ezt az elvonást mint pl. Vona úr és mások, mekkora elvonást tartanának elfogadhatónak, amennyiből már meg tudna élni az állam?
Ebből a 29%-ból persze javíts az ország demográfiai helyzetén. Takarákoskodj idős korodra. Nagyon alhangon számoltam a cég költségeit. A 71% a minimum amit az állam jelenleg zsebregyűr a cégek bérköltségéből. Persze megy az uszítás a "Gazdagok" ellen. Csak azt nem veszik észre, hogy 2011-től megnyitotta az EU a munkaerőpiacát. Az előző években évi 25-35 ezren hagyták el az országot. Ez a szám várhatóan most emelkedni fog. Emiatt vezettebe a kormány a 2 kulcsos SZJA-t. Nem a jó szívük miatt. De még így sem versenyképesek a német elvonási rendszerrel. Ami "csak" 60%-os. A bérekről nem is beszélve. De ez a 10 százalék különbség azt jelenti, hogy a német munkavállalónak 1/3-al több marad a zsebében ugyanakkora bérköltségből. Kivel fogják helyettesíteni a kitántorgó, orvosokat, nővéreket, mérnököket szakmunkásokat?
Az irigység felháborít. Amikor valaki azt monja a másik fizessen magasabb % adót. Én a magasabbat fizetem. sok gazdagabb ember meg egy fél minimálbér után. Ha visszaállítják a régi rendszert akkor meg csak röhög a markába. Ha jól tudom 1.5 millió ember 2011 előtt nem fizetett SZJA-t. Nekik most fáj, nagyon fáj. Hozzászoktak a jóhoz, hogy a gyerekük iskoláztatását más fizeti. Most pedig csak egy részét.
Egy mondat lemaradt. BIOpiacról beszéltem, te pedig BOLHApiacról. Tudod, mi a különbség? Szerintem nem...
A termelői piac sem azonos a biopiaccal. De inkább ne erőltessük.
Félelmetes hogy mennyire buta ember némelyik aki ide ír!!
És hogy képtelenek elolvasni amit írok mert az első mondat után már válaszolnak arra amit később leírok!!
Hát csodálkozunk hogy nem tudunk kimászni a katyvaszból??
Részemről leírtam amit akartam de hogy politikai lőzungokkal vitatkozzak vagy olyannal akinek csak el kéne olvasnia a kommentemet, az teljesen felesleges!
ha sajnálja azt az 1 percet míg elolvassa az írásom akkor az ő hülyeségére adott válaszomat sem fogja elolvasni...
Innentől meg 22-es csapdája...
biopiac, ok félreolvastam.
Így még inkább nevetek, ugyanis a bio termékek pont, hogy többségében nem magyarok. A "támogatni való" magyar termelők pont, hogy nem bio termékeket árulnak, egyrészt mert nincs pénzük rá, másrészt pedig felkopna az álluk, mert nem tudnák eladni annyi embernek, hogy meg is éljenek belőle.
Viszont ez a mondat priceless:) :
"Hagyjuk. Gőzöd sincs a "gazdagok" életéről, döntéseiről."
ez idáig a legjobb :) nah menj ássad el magad!
Kamumail, neked a jelek szerint a magyar biotermelőkről sincs fogalmad. Ez a szubkultúra fényévekre van tőled, minden vonatkozásában.
De azért jó szórakozást.
Tudjátok én megéltem ilyet is, olyat is. Voltam munkanélküli, mikor azt meg kellett gondolnom, hogy 3 vagy 5 zsemlét vegyek, és voltam fent is, mikor 2003-ban havi nettó 175-180 ezer ft-kerestem. De ez a mai helyzet elkeserítő. Ha tehetném én is mennék a fenébe ebből az országból. Ha becsülettel dolgozol, adózol, "éhenhalsz" de semmiképpen sem élsz jól. Amikor már a levegővétel is meg van adóztatva, elkeseredsz, h "ezért dolgozom?" Nem tudod élvezni a munka gyümölcsét. És nem a habzsi-dőzsiről beszélek. Lássuk be, akik pl. 7-es BMW-vel járnak azok nem adózott fizetésből élnek, stb... Nem sajnálom tőlük, mert nem érdekel, de 1 fecske nem csinál nyarat h én mindenben becsületes legyek. Akkor én is csak magammal törődöm. Ha gyerekem születik, mondjuk Ausztriában születik meg, osztrák állampolgár lesz és az ő élete meg van oldva.
Amikor a páromat 55% szívelégtelenséggel visszateszik dolgozni 9 év rokkantság után, mikor 3 lépcsőn alig tud felmenni szegény. (Megjegyzem, azért lett beteg mert betegen is ment dolgozni és szövődménye lett egy influenzának... 25 évig fizette a járulékokat több százezres bejelentett fizu után, most meg azt kapta hogy nincs pénz menjen vissza és dolgozzon ha élni akar.) Mások meg "depresszióval", meg alkoholizmussal leszázalékolva maradhatnak. Kihajtanám őket a mezőre, egyből nem lenne depis. És az orvos mondja azt a felülvizsgálaton, hogy "ha alkohol problémái lennének nem lenne gond a rokkantosítás"... Hol élünk? Ez normális? Szégyen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!