Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményetek, hogy egy...

Mi a véleményetek, hogy egy kulcsos lesz a SZIJA?

Figyelt kérdés
Eddig aki többet keresett többet adózott, aki kevesebbet az kevesebbet adózott. Most majd mindenki egyforma arányban adózik. Ki jár vele jobban a szegény vagy gazdag? Nekem van tippem.
2010. aug. 9. 22:47
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
56%
Természetesen a gazdag jár jobban. Nem mindegy,hogy 100.000-ből vonnak le 16%-ot,vagy a félmillióból? Az elsőnek nagy érvágás a levont összeg,a másodiknak csak zsebpénz. Főleg,hogy eddig többet vontak le tőle,tehát még nő is a nettója.
2010. aug. 9. 22:58
 2/16 anonim ***** válasza:
56%
A Fidesz mindig is a jómódúak pártján állt. Most sikerült csöbe húznia a szegényeket, akik közül sokan rájuk szavaztak.
2010. aug. 9. 23:12
 3/16 anonim ***** válasza:
74%

Aki többet keres, most is többet adózik... Ja hogy egyenlő arányban? Ha többet adózik valaki, akkor több szolgáltatást is kap? Extra ellátást kap kórházban ingyen? Saját utat kap? Ha nem fizet, ugyanazt kapja mint te. Miért fizessen ő többet ugyanazért?

"Lehet hogy ki sem húzza a ciklust."

Ebben az országban hazugságra is lehet építeni. Akkor majd pont az egykulcsos SZJA miatt ne húzná ki? Szép nem vagy, hülye ne legyél.

2010. aug. 10. 07:41
 4/16 anonim ***** válasza:
30%
Legyen,ha a minimálbéres sem keres majd kevesebbet,másként nem is nagyon kivitelezhető,
2010. aug. 10. 09:22
 5/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Lehetséges, hogy emelik a minibálbért, de akkor rengeteg kisvállalkozó megy majd tönkre, és nem hiszem, hogy több befektető jönne Magyarországra. Szóval még több munkanélküli lesz. A Fidesz soha nem kedvezett a kisebb jövedelműeknek, csak sokan amnéziában szenvednek.

2010. aug. 10. 13:36
 6/16 anonim ***** válasza:
61%

"Mi a véleményetek, hogy egy kulcsos lesz a SZIJA?"

Nagyon helyes, versenyképesebb lesz az ország. Ez 2012-re már valószínűleg gyorsabb gazdasági növekedésben is meg fog nyilvánulni.

"Eddig aki többet keresett többet adózott"

Ezután is így lesz.

"Most majd mindenki egyforma arányban adózik."

Egyforma arányban, tehát aki többet keres, többet adózik.

"Ki jár vele jobban a szegény vagy gazdag? Nekem van tippem."

Tipped lehet, de tippelgetés helyett jobb lenne olvasnod.

[link]

Mivel még nem tudjuk, pontosan melyik változat valósul meg, nem tudjuk, ki jár jól és ki rosszul - rövid távon.

Hosszú távon azonban mindenki jól jár. Bár tudom, ti szocik nem vagytok képesek hosszú távon gondolkodni, nektek csak a szűk látókörű irigykedéshez van tehetségetek.

2010. aug. 10. 16:06
 7/16 A kérdező kommentje:
Bocsánat de én nem vagyok szoci. Szerinted ha valakinek más a véleménye mint a Fidesznek az csak szoci lehet? Én politikában tájékozottan vallom magam, egyaránt nézek Hír Tv-t és ATV-t is, más szűk látókörűekkel ellentétben. Jelenleg csak a magas jövedelműeknek jó, de majd meglátjuk pár év múlva, amikor már a szegények még jobban lesüllyednek.
2010. aug. 10. 16:18
 8/16 A kérdező kommentje:
Irigykedni mire? Az összes demokráciának része, hogy különböző pártok váltják egymást a kormányzásban. Ez a normális, működő demokrácia. Én el tudom fogadni, és nem megyek az utcára, hogy csalásra hivatkozzak, mert nem vagyok képes veszíteni a választáson. Nekem a legfontosabb, hogy rendes, gyűlölet mentes országban éljek függetlenül, hogy az MSZP vagy Fidesz van hatalmon.
2010. aug. 10. 16:24
 9/16 anonim ***** válasza:
65%

"Szerinted ha valakinek más a véleménye mint a Fidesznek az csak szoci lehet?"

Nem, hanem lehet még jobbikos vagy elempés is. A gazdagos/szegényes irigykedő duma viszont szoci duma.

Amúgy szoci vagy jobbikos - mindkettő komcsi, csak az egyik kék, a másik pfz szalaggal átkötve. Nekem mindegy.

2010. aug. 10. 18:19
 10/16 anonim ***** válasza:
50%

ma 16:24

Irigykedés: arra értem, hogy annak a zsebében kotorászol, aki többet keres. Úgy érzed, hogy neked "jár" a másé. Ez az irigy szoci stílus.

2010. aug. 10. 18:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!