Titeket is jó érzéssel tölt el, hogy több ezer lengyel jött le a nemzeti ünnepünkre?
Néztem a mai nap fotóit a nemzeti ünnepünkről, és valahogy olyan öröm tölt el a miatt, hogy ilyen mértékű lengyel kiállást, valódi szolidaritást láthattunk. Azon gondolkodtam, vajon mi, magyarok elmennénk-e a lengyelek nemzeti ünnepére, kiállni mellettük, ha szorongattatnák őket, és egy kis lelkiismeretfurdalásom támadt.
Szóval, amikor az európai nagypolitika országunkat nyomás alá helyezi, van egy ország, amelynek lakói, idejönnek, és azt mondják együtt érzünk veletek. Azon gondolkodom mivel lehetne ezt viszonozni a lengyeleknek, de tehetetlennek érzem magam.
Mit gondoltok?
Én örülök neki.
Annak meg méginkább, hogy nem vált be egyes pánikkeltők számítása, akik már acélbakkancsos-nadrágtartós lengyel sínhedeket vizionáltak Budapest virágos utcáira :D
Leginkább meg annak örülök, hogy minden atrocitás nélkül, kellemes emlékekkel mehetnek haza ezek a kedves emberek.
Több ezer lengyel jött el a nemzeti ünnepünkre? Dehogyis.
Több ezer lengyel jött el Orbán Viktorhoz.
Hány március 15.-és táblát láttál? Hány 48as hős nevét láttad a táblákra írva?
ÉS hány lengyel volt Orbán Viktoros kitűzővel, transzparenssel?
Engem nem tölt el jó érzéssel.
Mivel nem itt élnek, lövésük sincs a dologról, én se megyek Lengyelországba a szimpátiámat kifejezni a kormányfőjük felé.. Mert lövésem sincs hogy miket csinál az a kormányfő. És mert nem az én országom az.
"Mivel nem itt élnek, lövésük sincs a dologról, én se megyek Lengyelországba a szimpátiámat kifejezni a kormányfőjük felé.. Mert lövésem sincs hogy miket csinál az a kormányfő. És mert nem az én országom az."
A szolidaritásukat azért fejezték ki, mert az EU támadja az országot egy olyan alkotmány miatt amiben nemzeti érdekek védelméről van szó, és amibe érdemben nem is tudtak belekötni. Ez nekik szimpatikus, hogy kiállunk az igazunkért, védjük a nemzeti érdekeket a többséggel szemben.
Remélem így már érthetőbb.
Teljesen egyetértek Bumbival.
Én nagyon szeretem a lengyeleket,nagyon aranyosak hogy eljöttek,de sajnos ők tényleg csak kívülről látják a helyzetet,nem tudnak belelátni hogy valójában mi folyik itt.
Nehéz nekik, Digo, nagyon nehéz.
Ment Neked a zöld kéz mindegyikre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!