Már egyes lengyel újság is arról ír, hogy Magyarország lesz most az első, aki kilép az unióból. Tényleg kilépünk?
Mekkora az esélye annak hogy kilépjünk az unióból?
Mert a jobbikosok uniós zászlót égettek, egy csomóan akik Orbánt támogatják sem értenek egyet az EU-s tagsággal, meg a közvéleményben is rengetegen kilépnének.
Tényleg megtörténhet az hogy Magyarország kilép (vagy kidobják) az EU-ból? Mert mindenki mondja hogy a szankciók egy jelképes hadüzenet Magyarország számára, de most nem értem ezt az EU-s témát.
Ki akarnak egyáltalán lépni, vagy bent maradunk az unióban?
Mert én egyre jobban csak azt látom, hogy egyre többen vannak a kilépést pártolók.
(tudom hogy gazdaságilag nem érné meg, de most ezt hagyjuk)
"mindenféle összeesküvés-elmélet alapján azt hiszik, hogy a külföld rosszat akar nekik. "
Neem, a külföldi azért van itt hogy nekünk minél jobb legyen! Szerintem is ami még nincs külföldi kézen azt azonnal adjuk el, és ha lehet jó szokás szerint áron alul!
remélem, hogy nem fogunk kilépni, mert még a végén hazatoloncolnának a UK-ből, mielőtt befejezhetném az egyetemet (esetleg eljegyzem az angol barátomat vagy mint politikai menekült, megpróbálnék tartózkodási engedélyhez jutni).
érdekes, kb. 2 hete itt volt a UK magyar nagykövete előadni az egyetemen, amikor feltették neki a kérdést, hogy mi a véleménye/mit gondol arról, hogy otthon egyesek EU-s zászlót égetnek ésatöbbi, azt mondta, hogy ez csak egy kisebbségi csoport bajkeltése és Mo. szereti az EU-t és eszük ágában sincs kilépni (emellett amúgy tökéletesen a jelenlegi kormány gondolatait próbálta rányomni az értelmiségi magyar-brit diákokra, több-kevesebb - inkább kevesebb - sikerrel, de ez már más tészta.
szerintem az EU király:
- 15 éves korom óta EU-s programokkal utaztam nyaranta önkénteskedni, self-development trainingeken részt venni (Finnországba 21.000 Ft-ból jutottam el 10 napra, utazás, szállás, kaja mindennel együtt, szintén hasonló módon 31.000 Ft-ból Dél-Olaszországba 16 napra, tengerpart mellé). De ugyanilyen EU-s támogatásból itthon is voltam Hollókőn és környékén (többször is) olyan putri falukban, ahol se azelőtt, se azután soha sem jártam; ahol iskolákba mentünk falat festeni a nemzetközi csoporttal meg jókat nevetgéltünk együtt. nem látom, hogy ebben mi a rossz, ha nem lenne EU, nem lennének ezek a programok sem.
- vagy ott az ERASMUS - tök ingyen 6-10 hónapot hol töltesz el úgy, hogy még szinte neked fizetnek, hogy tanulj? (hogy ki akar tanulni, az persze már más kérdés)
- vagy ott a rengeteg EU-s támogatás, fejlesztési pénz (a volt zeneiskolám nemrég kapott egy elég kellemes összegű támogatást, úgyhogy végre nem 80.000-t vitt haza a volt zongoratanárom, hanem 130.000-at. plusz felújítottak több hangverseny termet is, meg új hangszereket vettek, elkezdték modernizálni az amúgy már szétmálló épületet)
őszintén szólva nem értem ezt az egész hecehucárét a bankok meg a multik meg az "idegen nagyhatalmak" miatt; ez hülyeség. azért, mert valaki szereti a hazáját, még nem kell elítélnie, utálnia, (irritálnia) azokat, akik nem ott születtek. ez nem valami privilégium, hogy magyar vagy, hanem, hogy pont akkor, pont oda születtél, ahova. az "idegenek" sem mindig rosszak meg gonoszak ám! engem ingyen taníttat a skót állam a világ egyik top 1% egyetemén, az emberek befogadtak, a mentalitás teljesen más, nem ez a balkáni irigy, ha neked van akkor nekem miért nincs, most akkor utálni foglak meg köpködni rád, ha nekem sincs, neked se legyen mentalitás, ami otthon jellemző. meg a sok hát ez ennyit keres én meg csak amannyit, pedig megvan az érettségim is, meg csináljunk vállalkozást, mert nem éri meg ugyan, de legyen mire/kire panaszkodni, na meg az örök másra mutogatás, felelősséget nem vállalás meg társadalmi igazságtalanságok mert vannak a gazdagok, akik nagyon gazdagok, meg a szegények, akik nagyon szegények. itt is van munkásosztály, aki le van csúszva, meg van középosztály meg van felsőosztály. meg lordok meg lady-k meg anyámkínja, naés. a kisember persze, hogy irigykedik, ez a dolga, ehhez ért.
kit érdekel, mennyit visznek ki a multik, ha egyszer az ő cégük, hajlandóak magyar embereket felvenni, foglalkoztatni, munkát kapnak; az ő pénze, megtermelte. ha itt én nyitnék egy céget és hazaküldeném anyáéknak az összes pénzt, kutya füle nem szólhatna egy szót sem, hogy mit csinálok a saját javammal. az, hogy a tökéletes versennyel nem tudja felvenni a magyar termelő, nem hiszem, hogy az EU hibája lenne. olyan, mint anno a suliban: ha tudsz röplabdázni, akkor elsők között válogattak be a csapatba, ha nem, akkor kispadon üldögéltél. ami nem nyereséges, ami nem megy, azt nem kell erőltetni meg magyar nemzeti színeket ráhúzni, hogy megpróbáljuk valahogy továbbrugdosni.
a "külföldi" meg "idegen" na hát ezeket tényleg nem értem, miért kell őket utálni meg ellenük hadakozni (próbálni) meg szájt járatni meg hősködni. meg lehet nézni (egyszerű példa), hogy a világon hány brit egyetem van világélvonalban és hány magyar. ezt a pökhendi, én-mindent-jobban-tudok magyar hozzáállást sajnos nem tudom, mikor fogják az emberek levetkőzni és észre venni, hogy pedig igenis vannak olyan dolgok, amit a nyugat meg a "külföld" meg az "idegenek" jól csinálnak, de legalábbis jobban, mint a magyarok. de az biztos, hogy amíg ennyi buta, befolyásolható ember lakik otthon, addig én haza nem fogok költözni és igenis ki fogom használni az EU összes előnyét, utazni fogok, világot látni, nyelvet tanulni, más kultúrákat, embereket megismerni, ERASMUS-al 1 évet Franciaországban tanulni (és akkor már 5 nyelvet fogok beszélni egyetem végére) és ezt a részét, ezeket a lehetőségeket kiaknázni, mert ezek hatalmas lehetőségek. sajnos pár beszűkült látókörű, túlzott nacionalizmussal túlfűtött ember nem látja a tényleges lehetőséget (jobban mondva: nincs meg a képessége, esze, tehetsége, hogy kihasználja őket), amit az EU kínál, és mindig csak azt tudja felemlegetni hogy de az EU gonosz, mert nem ad irdatlan mennyiségű pénzt feltételek nélkül meg a bankok meg a multik. ez a tipikus "nem látják az erdőt a fától" szituáció.
"azokat a magyar tulajdonú kis, és középvállalkozásokat mind tönkretették azóta."
Tönkretették, de kik? Bekapcsolódtunk a világgazdaságba és a külföldi tőke beáramlik. Ez normális és nem is lenne semmi baja ebből a magyar vállalkozásoknak, sőt meg kellene próbálniuk nekik is nemzetközileg terjeszkedni. Arról hogy ez nekik nem sikerül, sőt még itthon is nehezen boldogulnak nem a multinacionális cégek tehetnek, hanem a rosz törvényi szabályozás.
Munkahelyem nemzetközi kapcsolatokkal is rendelkező kisvállalkozás. Érdekes mód nálunk valahogy mindig csak a magyar vízfejű törvényhozással, a végtelen bürokráciával, és a szőrszálhasogató vezetéssel van gond, a külföldi partnerekkel soha. Ezekről is a multik tehetnek talán? Vagy csak könnyebb fikázni egy olyan rendszert, amit nehéz felfogni?
Ha külföldön eladod a magyar terméket, és a hasznot hazahozod, kizsákmányolod és elsorvasztod azt az idegen országot, vagy csak egyszerűen KERESKEDSZ, ahogy azt a világ kb minden pontján lehet tenni?
Persze nem mindenki versenyképtelen, de nézz körül a lakóhelyeden mennyi kisker üzlet maradt még talpon, és mennyi volt. Azt se felejtsük el hogy ezek a cégek nem kevés adókedvezményt kaptak, meg egy rakás támogatást (kb 60 milliárd-ot, a kivitt profitjuk pedig évi 130 milliárd ft). A versenytársaik kaptak hasonlót?
Amikor meg jöttek a nehéz idők, és különadót akart kivetni a kormány rájuk az bezzeg "jogtalan teher" volt nekik, és 13 nagyvállalat futott az EU-hoz siránkozni!
Legyen verseny, hajrá! De akkor tisztességes, és ne azokat támogassák egyoldalúan akiknek nincs is rá szükségük!
szerintem csak az akarja igazán, hogy kilépjünk az EU-ból, akinek fogalma sincs arról, hogy az milyen IGAZÁN mély válságba sodorná az országot.
az EU nem egy megszálló hadsereg, aminek a távozása után hirtelen felvirágzik a gazdaság, a kultúra, a politikusok aranyosak és kedvesek lesznek... sok olyan dolog van elcseszve az országban, aminek az EU-hoz semmi köze nincs! viszont egyeseknek jó, hogy van kit okolni, ha előjönnek a problémák...
(Digo, te pedig szerintem befejezhetnéd az értelmetlen érzelmi alapú vitatkozást. vajon miért 0% minden válaszod?)
01:24
"...és nemzetet előre vivőt."
Miben viszi előre a mostani kormány a nemzetet? Én az ellenkezőjét tapasztalom ugyanis.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!