Az OECD szerint a legnagyobb gond Mo. -n, hogy nagyon kevesen dolgoznak. Vélemények?
Az általában senkit nem érdekel, hogy a foglalkoztatottak bére alacsony. De legalább dolgoznak, nem segélyből élnek. Ha emelgetik a minimálbért, azzal sajnos pont a munkahelyek megszűnését segítik elő, mivel a munkaadók egyre nehezebben tudják azt kitermelni. Én épp azt olvastam, hogy a jelenlegi helyzetre pont a minimálbér drasztikus csökkentése lenne a megoldás. Na, erre van a 47 e Ft-os közmunkaprogram. Csak éppen a magán vállalkozóktól meg elvárják a minimálbér emelését, nem kevés összeggel, pont az adójóváírás kivezetése miatt. Ez így nem járható út. (Abba most ne menjünk bele, hogy meg lehet-e élni a minimálbérből, mert én is tudom, hogy nem.)
Mellesleg ilyen okos emberek ülnek már az OECD-ben? Azt hiszik ők sz....-ták a spanyolviaszt? Ezt mindenki tudja, hogy ez a probléma, de tenni ellene már nem olyan egyszerű. Azt is megmondták, hogy mit csináljunk?
Igen:
Adják vissza az adójóváírást, a gyerekkedvezményt ne a gyerekek számától, hanem a jövedelmektől tegyék függővé, adóztassák meg a nyugdíjakat. Ez mind szép-szép, de nem látom be, hogy lesz ebből több munkahely.
Hú tényleg? ezt mi is tudjuk de azért köszönjük az OECDnek.
Mondjon rá megoldást is, a probléma beazonosítása szart sem ér.
"
Ok okozat? Persze hogy kevesen dolgoznak, miután dupla annyi munkahely szűnt meg mint amennyit a kizsákmányoló multik adnak! Meg miután bezáratták, illetve csődbe vitték, felvásárolták, majd kivitték külföldre a magyar cégeket, gyárakat. Vagy miután betiltottak egy csomó jól jövedelmező magyar termék előállítását, ami szintén sok munkát adott."
Így igaz. Az ehhez kapcsolódó grafikon:
Látható, hogy csak Törökországot előzzük meg az OECD-n belül, de ő itt nem releváns, mivel muzulmán és jóval konzervatívabb társadalom révén őket lehúzza a nők alacsony munkavállalási aránya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!