Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mire lehetünk büszkék ebben...

Nicothyn kérdése:

Mire lehetünk büszkék ebben az országban?

Figyelt kérdés
Van okunk a történelmünkre vagy jelenlegi politikánkra büszkének lenni? Mielőtt indulatokkal kapok választ vegyétek figyelembe a régi és a mostani kilátástalanságot, kedves árpádsávosok is. :)
2012. márc. 11. 22:29
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
79%
A jelenlegi politikánkra? Na ne viccelj!
2012. márc. 11. 22:34
 2/36 A kérdező kommentje:
És a múltról mit gondolsz?:) (És-sel nem kezdünk mondatot...)
2012. márc. 11. 22:35
 3/36 anonim ***** válasza:
68%

A mi országunk is adott a világnak pár hasznos embert és kreálmányt, szép nemzeti parkjaink vannak, szép irodalmunk, jó zenénk, remek állataink, jó boraink, jó ételeink és remek hagyományaink, amit már sajnos többen nem tartanak.

Az a véleményem, hogy a politika sehol nem tisztességes és sehol nem büszkék az átlagemberek a politikusaikra. Az viszont biztos, hogy ennyi hazáját ócsároló jóember csak nálunk van! A te olvasatodban akár ez is lehet büszkeség. Tudom, hogy oka van ennek az elfordulásnak, de egy kicsit mégis túlzásnak érzem.

2012. márc. 11. 22:44
 4/36 anonim ***** válasza:
22%
Van a múltunkra is, és a jelenlegi politikánkra is. Konkrétumokat meg bőven találsz a keresőben.
2012. márc. 11. 22:45
 5/36 A kérdező kommentje:
Ezeket a dolgokat, melyeket felsoroltál az feledteti velem, hogy senki sem tudja mindazt rólunk, amit tettünk. Csak azt amit ellenünk tettek vagy mi ő ellenük. (Azt is csak a szomszédok)
2012. márc. 11. 22:47
 6/36 anonim ***** válasza:
77%
A jelenlegi és az elmúlt 20 év politikánkra biztos nem kéne büszkének lennünk. De ha magáról az országról van szó akkor a történelmünkre büszke lehetsz, ugye nem egy magyar feltaláló volt/van a világon azért azt sem lehet elfelejteni, és persze a szép földrajzi adottságokra is büszkék lehetünk.
2012. márc. 11. 22:47
 7/36 A kérdező kommentje:
Értem értem mindezt, csupán az a problémám, hogy sok csapás ért minket, melyek a jelenlegi mentalitásért "felelősek". Gondoljunk a nagyon régi időkre: tatárjárás, török foglaltság, osztrák gyarmat. Majd az 1. vh -> Trianon; 2. vh, '56. Az a bajom, hogy mi teljes mértékben jelentéktelenek vagyunk. Régen ide-oda vágtunk, sőt '56 is nagy büszkeség nekem, hiszen sok bátor ember harcolt, esett el fegyverrel vagy anélkül. A mai időkben pedig ilyen hősöket nem nézek ki a nemzetből. Fogy a magyarság, mindig is fogyott.
2012. márc. 11. 22:52
 8/36 anonim ***** válasza:
70%

Engem pl. rohadtul nem érdekel mit adtunk a világnak, és mit gondolnak rólunk. Az a nép amelyik elkezd ezen gondolkodni már áshatja is a sírját. A panaszkodók szintén. A "mit tettünk..." már rosszul kezdődik, inkább úgy kéne, hogy "mit kéne tennünk..."? A világot most kurv@ra nem érdekli pl. hogy a görögök adták a világnak a demokráciát(ami egyébként sem igaz, de szeretjük ezt hinni), vagy Arisztotelészt, az összes médium most csak annyit jegyez meg róluk, hogy lusta, ingyenélő népség. Ez a jelenlegi világ most nem a múltbeli érdemekről szól. Hősöket a mai atomizált társadalom nem is igényel. A mai társadalom celebeket igényel, szóval ezért sírni megint csak öngól.

Tudomásul kell venni, hogy a magyar szalmaláng természetű, és ezt a történelmünk is bizonyítja. Osztrák gyarmat pedig sose voltunk, pl. ez is egy olyan dolog amit az iskolákban tanítanak, szerintem szándékosan, nehogy ez a nyomorult magyar valamire büszke is legyen. Had maradjon meg abban a tudatban, hogy ez az ország Mátyás királlyal kezdődik és végződik. És pont.

Ezzel együtt én teljes mértékben pesszimista vagyok, nem látok békés kiutat, ide égszakadás, földindulás kell. De annyi szerencsénk van, hogy a látszólagos jólét ellenére, majdnem az összes európai ország ebben a helyzetben van.

2012. márc. 11. 23:14
 9/36 anonim ***** válasza:
67%
Ez igaz, mára nagyon elkorcsosultunk és ez nem szidalmazás, én sajnálom a legjobban. Elkeserítő, de azontúl, hogy ezt szajkózom, nem tudom, mit tehetnék még.
2012. márc. 11. 23:17
 10/36 anonim ***** válasza:
56%
Van most ez a Soproni reklám, hogy van mire büszkének lenni, ezért nem olyan rég én is elgondolkodtam, hogy vajon mire lehetek büszke. Aztán rá kellett jönnöm, hogy az égvilágon semmire.
2012. márc. 11. 23:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!