Mire fel ez a nagy dohányzás ellenesség hazánkban?
Én nem tartozom a dohányos és az alkoholt fogyasztó emberek közé de egy-egy alkalommal néha rágyújtok.A mostani helyzet olyan mintha nem is tekintenék őket embernek.A kocsmákban nem lehet dohányozni , ez teljességgel felháborító , évtizedek , talán századok óta dohányoznak az emberek a kocsmákban.A buszmegállós , vasútállomásos dolgot sem értem , hiszen kint van a szabadban , nem egy zárt tér.
Pár napja egy ANTSZ ellenőrrel beszélgettem és ő sem ért egyet ezzel a nagymértékű korlátolással.
Soha nem értettem miért kell ennyire szidni a dohányosokat...láttam egy ilyen ellenérvet, hogy aki asztmás, és kocsmába megy, büdös lesz a ruhája és fuldoklik. Nem értem, akkor most huszon valamennyi dohányos alkalmazkodjon Ő HOZZÁ és menjen ki az utcára dohányozni amíg ő ott bent egyedül megvárja őket? Azt bezzeg senki nem gondolja át, hogy talán neki kéne alkalmazkodnia a többséghez és kerülnie a füstös kocsmákat...
De nem is ez a lényeg!
Erősen szigorították a dohányzást. Kérdezem: ugye ettől még senki nem hiszi azt, hogy friss hegyi levegőt szívunk amikor kimegyünk az utcára? Mert a városi levegő így is olyan mértékben szennyezett, hogy a dohányzás által okozott szennyeződés szinte észrevehetetlen...
Én soha életemben nem cigiztem még és örülök, hogy buszmegállókban pl nem lehet cigizni, de fura lesz ugy hazamenni egy buliból, hogy nem leszek cigiszagú:D
Szerintem ez nagy marhaság volt, szórakozóhelyeken nem tiltanám, ha valaki nem dohányzik akkor is kibírja azt a heti, kétheti 3-4 órát míg mondjuk egy kocsmába sörözik a hvarokkal és cigifüst van
Az egész tiltásnak az a lényege, hogy a most felnövő generáció közül nagyon kevesen dohányozzanak. Megpróbálom összefoglalni röviden...
Tehát kb 60 évvel ezelőtt nagy kiváltság volt az, ha valaki cigizett. Ekkor még nem ismerték (el) a káros hatásait, így mindenki szabadon elszívhatott akár 3 doboz cigit is, ha volt rá pénze. Abba születtek bele a mostani 40-60 évesek, hogy cigizni márpedig nem káros, cigizni jó, napi 3 dobozzal is. Hiába vannak tudományos eredmények a károsságáról, ezt a korcsoportot már nem lehet megnevelni. Páran felfogják a tényeket, de a többség nem.
Tehát azzal, hogy pár éven belül csak a saját lakásában dohányozhat valaki, nagyon le fogja csökkenteni a dohányzók számát. Elvégre általában az emberek társaságban cigiznek. De ha csak a saját otthonában cigizhet, akkor nem fog olyan mértékben rászokni, mint az a korosztály, akiről beszéltem.
Tehát most már tényleg a lényeg, hogy a kb most születő gyerekek abba fognak felnőni, hogy cigizni márpedig nagyon káros és csak a saját lakásukban szívhatják. Ergo nem fog rászokni.
Röviden, tömören ennyi. Bár tudnék erről írni több oldalt, mert írtam belőle egy szakdolgozatot.
Kismamaként el kellett mennem egy vizsgálatra egy kórházba.
Iszonyú sokat kellett várnom, sütött kint a nap így gondoltam kiülök a parkban levő padra.
Na, hát nem jött össze, mert csak dohányos foglalta el az ÖSSZES padot, esélyem sem volt dohányzásmentesen leülni. Végül leültem nagy hassal az utca padkára.
Plusszban az összes ajtóban ápolók tömkelege szívta, tehát minden egyes ki és bemenetelnél füstfelhőn kellett magam átvágni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!