Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mire fel ez a nagy dohányzás...

Mire fel ez a nagy dohányzás ellenesség hazánkban?

Figyelt kérdés

Én nem tartozom a dohányos és az alkoholt fogyasztó emberek közé de egy-egy alkalommal néha rágyújtok.A mostani helyzet olyan mintha nem is tekintenék őket embernek.A kocsmákban nem lehet dohányozni , ez teljességgel felháborító , évtizedek , talán századok óta dohányoznak az emberek a kocsmákban.A buszmegállós , vasútállomásos dolgot sem értem , hiszen kint van a szabadban , nem egy zárt tér.

Pár napja egy ANTSZ ellenőrrel beszélgettem és ő sem ért egyet ezzel a nagymértékű korlátolással.

2012. márc. 1. 15:54
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
14%
A vodkától.
2012. márc. 1. 16:26
 12/41 anonim ***** válasza:
78%
Így van, pontosan, hogyne. Kifejtenéd, hogy miért?
2012. márc. 1. 16:27
 13/41 anonim ***** válasza:
67%

Az alkoholista is árthat neked, ha balesetet okoz részegen.

Én a bunkó dohányosokat nem bírom. Anyósom erős dohányos, a lakása mindig tiszta füst. Korábban sem jártam szívesen, amióta meg baba van, induláskor felhívom hogy szellőztessen. Azt is rühellem, amikor a babakocsi mellett rágyújt. Az meg, hogy a 3 hetes gyerek mellett a gyerekszobában akart rágyújtani...... Szerencsére párom kiosztotta.

Vannak dohányos ismerőseim: kimennek rágyújtani aztán kezet mosnak. Ezzel semmi bajom.

Annak örülök, hogy étteremben nem lehet rágyújtani, szintén a gyerek miatt. De a kocsmákat már túlzásnak tartom, ott belefér.

2012. márc. 1. 16:34
 14/41 anonim ***** válasza:
94%

Persze, az alkoholista is okozhat balesetet, de míg 100 felnőttből mondjuk 5 alkoholista, addig 50 dohányzik. Nincs egy súlyban a kettő.

"Több odafigyeléssel ki lehet dolgozni olyan szabályokat, amelyek jelentősen javítják a nemdohányzók helyzetét, és még elviselhető marad a dohányosoknak. De azért ne feledjük, a dohányzás mindenkinek erősen káros. "

Szépet írsz, de itt pont az a lényeg, hogy itt csak az egyik félnek lehet kedvezni. Máshogy nem lehet megoldani. Vagy mit akarsz? Fogják a kocsmákat, húzzanak a terem közepén egy csíkot és mondják meg, hogy azon nem mehet át a füst, vagy mi van? :D

2012. márc. 1. 16:38
 15/41 anonim ***** válasza:
19%
A kuurva életbe gyerekek, hát hány gyerekkort tett tönkre a szülők alkoholizálása, hány balesetet okozott az ittas vezetés, hány verekedést a nagyivás. Ti meg itt parádéztok egy kis füstön, ti önálló véleményt nem ismerő médiakoloncok.
2012. márc. 1. 16:45
 16/41 anonim ***** válasza:
95%
Nem egészen értem. Nyilvánvaló, hogy a dohányzás káros, nemcsak arra, aki szívja, hanem arra is aki csak a közelben álldogál. Na most ezek után, hogy merészel háborogni bárki is azon, hogy megtiltják? Inni sem lehet közterületen. A buszmegálló pedig hiába nyílt tér, ha sok ember összegyűlik kis területre, akkor ugyanúgy szívja másnak a füstjét. Az ANTSZ ellenőr pedig csak ellenőrizzen, nem az ő dolga a véleményezés.
2012. márc. 1. 16:52
 17/41 anonim ***** válasza:
100%
Én nem dohányzok. Gyűlölöm a cigifüstöt, mert rosszul vagyok tőle, köhögést hoz rám (meg rákot okoz), ráadásul két napig szellőztethetem a ruhámat egy-egy sörözés után. Valahogy mindig az jut eszembe, amit anno még a nagyon régi Friderikusz Showban láttam Larry Hagmantől (alias Jockey Ewing). Ő azt mondta, hogy mindig van nála egy szappanbuborék-fújó. És ha valaki elkezd dohányozni mellette, ő szépen előveszi azt, és alaposan arcon fújja a cigis delikvenst. Ugyanúgy rosszul esik neki, ugyanúgy tönkre teszi a ruháját. Na, ha ezt kipróbálod, akkor megérted, hogy a nem dohányzókat miért zavarja a cigi.
2012. márc. 1. 16:54
 18/41 anonim ***** válasza:
83%

"Ti meg itt parádéztok egy kis füstön, ti önálló véleményt nem ismerő médiakoloncok."

De ha beszívják a cigifüstöd, akkor ne csodálkozz ha szájbab@sznak.

2012. márc. 1. 16:59
 19/41 anonim ***** válasza:
97%

Akkor kampányoljatok az alkohol betiltásáért – de ez nem indok ennek a visszaszorítása ellen („legalizáljuk a fegyvereket, hisz az ollóval is lehet embert ölni, az meg legális!”)

És nem a teljes betiltásról van szó, hanem a nemdohányzó TÖBBSÉG megvédéséről.

2012. márc. 1. 17:00
 20/41 anonim ***** válasza:
18%

A dohányzás ártalmait nagyon felfújják. Generációk nőttek úgy fel,hogy körülöttük dohányoztak, a szülők is. Mégsem lett a többségük rákos. De rákos lehetsz a sok vacaktól,amit megetetnek veled. Rákos lehetsz a szmogtól,de az autókat mégsem tiltják be.

Miért nem volt jó,ahogy a vonatokon,vendéglőkben,várótermekben külön volt a dohányzó és nem dohányzó rész. Ez ma sem okozna gondot senkinek.

Régen is tiltották az iskolákban a dohányzást,de nagyon sok diák dohányzott a WC-ben.

Ennek a nagy tiltásnak az lesz az eredménye,hogy még több tini fog dohányozni.

Egy nem dohányzó szülő.

2012. márc. 1. 17:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!