Mire fel ez a nagy dohányzás ellenesség hazánkban?
Én nem tartozom a dohányos és az alkoholt fogyasztó emberek közé de egy-egy alkalommal néha rágyújtok.A mostani helyzet olyan mintha nem is tekintenék őket embernek.A kocsmákban nem lehet dohányozni , ez teljességgel felháborító , évtizedek , talán századok óta dohányoznak az emberek a kocsmákban.A buszmegállós , vasútállomásos dolgot sem értem , hiszen kint van a szabadban , nem egy zárt tér.
Pár napja egy ANTSZ ellenőrrel beszélgettem és ő sem ért egyet ezzel a nagymértékű korlátolással.
Az alkoholista is árthat neked, ha balesetet okoz részegen.
Én a bunkó dohányosokat nem bírom. Anyósom erős dohányos, a lakása mindig tiszta füst. Korábban sem jártam szívesen, amióta meg baba van, induláskor felhívom hogy szellőztessen. Azt is rühellem, amikor a babakocsi mellett rágyújt. Az meg, hogy a 3 hetes gyerek mellett a gyerekszobában akart rágyújtani...... Szerencsére párom kiosztotta.
Vannak dohányos ismerőseim: kimennek rágyújtani aztán kezet mosnak. Ezzel semmi bajom.
Annak örülök, hogy étteremben nem lehet rágyújtani, szintén a gyerek miatt. De a kocsmákat már túlzásnak tartom, ott belefér.
Persze, az alkoholista is okozhat balesetet, de míg 100 felnőttből mondjuk 5 alkoholista, addig 50 dohányzik. Nincs egy súlyban a kettő.
"Több odafigyeléssel ki lehet dolgozni olyan szabályokat, amelyek jelentősen javítják a nemdohányzók helyzetét, és még elviselhető marad a dohányosoknak. De azért ne feledjük, a dohányzás mindenkinek erősen káros. "
Szépet írsz, de itt pont az a lényeg, hogy itt csak az egyik félnek lehet kedvezni. Máshogy nem lehet megoldani. Vagy mit akarsz? Fogják a kocsmákat, húzzanak a terem közepén egy csíkot és mondják meg, hogy azon nem mehet át a füst, vagy mi van? :D
"Ti meg itt parádéztok egy kis füstön, ti önálló véleményt nem ismerő médiakoloncok."
De ha beszívják a cigifüstöd, akkor ne csodálkozz ha szájbab@sznak.
Akkor kampányoljatok az alkohol betiltásáért – de ez nem indok ennek a visszaszorítása ellen („legalizáljuk a fegyvereket, hisz az ollóval is lehet embert ölni, az meg legális!”)
És nem a teljes betiltásról van szó, hanem a nemdohányzó TÖBBSÉG megvédéséről.
A dohányzás ártalmait nagyon felfújják. Generációk nőttek úgy fel,hogy körülöttük dohányoztak, a szülők is. Mégsem lett a többségük rákos. De rákos lehetsz a sok vacaktól,amit megetetnek veled. Rákos lehetsz a szmogtól,de az autókat mégsem tiltják be.
Miért nem volt jó,ahogy a vonatokon,vendéglőkben,várótermekben külön volt a dohányzó és nem dohányzó rész. Ez ma sem okozna gondot senkinek.
Régen is tiltották az iskolákban a dohányzást,de nagyon sok diák dohányzott a WC-ben.
Ennek a nagy tiltásnak az lesz az eredménye,hogy még több tini fog dohányozni.
Egy nem dohányzó szülő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!