Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mire fel ez a nagy dohányzás...

Mire fel ez a nagy dohányzás ellenesség hazánkban?

Figyelt kérdés

Én nem tartozom a dohányos és az alkoholt fogyasztó emberek közé de egy-egy alkalommal néha rágyújtok.A mostani helyzet olyan mintha nem is tekintenék őket embernek.A kocsmákban nem lehet dohányozni , ez teljességgel felháborító , évtizedek , talán századok óta dohányoznak az emberek a kocsmákban.A buszmegállós , vasútállomásos dolgot sem értem , hiszen kint van a szabadban , nem egy zárt tér.

Pár napja egy ANTSZ ellenőrrel beszélgettem és ő sem ért egyet ezzel a nagymértékű korlátolással.

2012. márc. 1. 15:54
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
16%
Egyébként a tiltásról annyit, tökmindegy hogy mit tiltunk be, a tiltások ugyanis nem az adott drog egészségügyi, társadalmi hatásain múlnak, hanem a többség előítéletén. A fű sokkal kevésbé káros és veszélyes az alkoholnál, ez bizonyított tény. Aki itt van lemaradva, inkább meg se szólaljon. Szóval a tiltások félelmen, nem-ismerésen alapszanak, és egyetlen eredményük az adott droggal kapcsolatos kereskedelem átadása a feketepiacnak.
2012. márc. 1. 17:04
 22/41 anonim ***** válasza:
92%

"A dohányzás ártalmait nagyon felfújják. Generációk nőttek úgy fel,hogy körülöttük dohányoztak, a szülők is. Mégsem lett a többségük rákos. De rákos lehetsz a sok vacaktól,amit megetetnek veled. Rákos lehetsz a szmogtól,de az autókat mégsem tiltják be."

Bocs, de nagyon félreértesz dolgokat. A dohányzás nem egyenlő a biztos rákkal és halállal. A dohányzás nagyon jelentős mértékben növeli a rák kialakulását. Nézz meg egy statisztikát arról, hogy mekkora a dohányosok és a nem dohányosok között a tüdőrák kialakulási esélye, és akkor gondolkozz el ezen.

"Ennek a nagy tiltásnak az lesz az eredménye,hogy még több tini fog dohányozni."

Ez nem fogja növelni. Nem a dohányzást magát tiltják be, hanem a lehetőségeket. Emiatt miért dohányoznának többen?

2012. márc. 1. 17:12
 23/41 anonim ***** válasza:
92%
Miért dohányozna több gyerek attól, hogy a buszmegállóban tilos rágyújtani?
2012. márc. 1. 17:23
 24/41 anonim ***** válasza:
96%

"A dohányzás ártalmait nagyon felfújják. Generációk nőttek úgy fel,hogy körülöttük dohányoztak, a szülők is."

Ja, tök jó is volt a két világháború közti 50 évnyi várható életkor. Nagyapám is a cigibe halt bele viszonylag fiatalon. Nagybátyám szintén.

"Mégsem lett a többségük rákos. De rákos lehetsz a sok vacaktól,amit megetetnek veled. Rákos lehetsz a szmogtól,de az autókat mégsem tiltják be."

De, ugyan úgy rákosak lettek.

"Miért nem volt jó,ahogy a vonatokon,vendéglőkben,várótermekben külön volt a dohányzó és nem dohányzó rész. Ez ma sem okozna gondot senkinek."

Ez most is így van.

"Régen is tiltották az iskolákban a dohányzást,de nagyon sok diák dohányzott a WC-ben.

Ennek a nagy tiltásnak az lesz az eredménye,hogy még több tini fog dohányozni.

Egy nem dohányzó szülő."

Nekem az tűnik fel diákként, hogy egyre kevesebben cigiznek. Gimi elején kb 35 főből 7-8 cigizett. 4 év alatt ez a szám lement a felére. Nekik is feltűnik, hogy romlik tőle az egészségük.

2012. márc. 1. 17:49
 25/41 anonim ***** válasza:
90%

Dohányosként is megértem valamelyest. Sok dohányzó olyan bunkón viselkedik, hogy engem is felhúz, hiába cigizek.

Dohányzunk én is, az ikertestvérem is és a húgom is. Itthon egymás előtt rá is gyújtunk-ugyan melyikünket zavarná. Volt már rá tavaly példa, hogy cigivel a kezemben (!!) rászóltam egy idősebb férfire, hogy itt cigizzen mellettem, ne ott a négy éves gyerektől fél méterre. Aztán az anyja meg is köszönte nekem.

Egyszer a WestEnd előtt a húgom szólt be egy nőnek, hogy nem a legszebb látvány, az egyik kezében cigi, a másikkal a kisgyerekét vezetgeti.

Visszaszólt, hogy mit kell a dohányosokat csesztetni, mire rágyújtottunk, mintegy jelezve, hogy egy hajóban evezünk. Az arcán volt, hogy a francba kívánt minket, de eldobta a cigijét.

Anya is dohányzik, mióta az eszemet tudom, de SOHA nem szívta előttünk.

Nem volt őszinte a mosolya, mikor 14 évesen a kislánya rászokott, de nem is tiltotta, mert tudta, hogy felesleges. Onnantól már előttem is szívta. Aztán bővült a kör, dohányzik az egész család (apa nem él velünk, négyen vagyunk csajok).

Utálom, amikor az emberek azt hiszik, hogy szántszándékkal kisgyerekek előtt cigizik minden dohányos.

20/L

2012. márc. 1. 18:59
 26/41 anonim ***** válasza:
100%

Nem dohányzom és alapvetően ellene vagyok hogy közterületen lehessen dohányozni, alkoholt sem lehet közterületen inni. A baj nem a törvényekkel van, azok csak a fogyasztói társadalomra reagálnak. A baj márpedig legfőképp onnét ered: ma Magyarországon nagyon elenyésző a kulturált alkohol fogyasztás és a dohányzás is.

A kulturált dohányzás persze elég nagy paradoxon sokaknak, gondolom legfeljebb az juthat eszükbe hogy öreg bácsi otthon a hintaszékben pipázik, de azért a cigarettát is lehetne normális keretek között szívni. Ma akárhova mégy dohányt meg tüzet lejmolnak tőled, a csövesek mindehol a földön kotorásznak eldobott csikkek után. A társadalom hibája sajnos hogy ma nem lehet Magyarországon kulturált keretek közé szorítani a dohányzást, éppen ezért inkább a szabályozás felé helyeződik a hangsúly. Semmi baj nem lenne ha minden dohányos tudná hogy mikor és hol illik rágyújtani.

Alkoholról szintén elmondható ez. Ma már inkább "piának" nevezik és gyakrabban előfordul a lerészegedős házibuliban meg a diszkóban mint az öreg bácsik kezében a borospohár. Pedig alkoholfogyasztásra is lenne alternatíva, sőt hagyományai is vannak, az emberek mégsem akarják követni elődeik példáját.

2012. márc. 1. 19:16
 27/41 anonim ***** válasza:
76%
Hát én nehezen tudom elképzelni a kulturált cigarettázást. Egyszerűen van egy olyan "prolijellege". Egy alkalmi szivarozás, pipázás vagy vizipipázás az más, azt lehet kulturáltan csinálni.
2012. márc. 1. 20:03
 28/41 anonim ***** válasza:
57%

Teljesen egyetértek vele sőt a betiltásáig meg se állnék.

Nem tudom felfogni mi viszi rá az embereket hogy szívják azt a drága sz*rt.

Mindkét szülőm dohányzik, abból amit elköltenek rá évente simán kitelne 1-2 külföldi nyaralás például, vagy akár lehetne tartalékot is felhalmozni vagy 100 másik 100x értelmesebb dolgot kezdeni azzal a pénzel.Nem mellesleg lehet hogy ez a sz*r miatt rövidül le pár évvel az az idő amit még együtt tölthetünk ebben az életben.

2012. márc. 1. 22:52
 29/41 hollófernyiges ***** válasza:
100%

"Az alkoholista is árthat neked, ha balesetet okoz részegen."

Ja, tilos is részegen vezetni. Ennek megfelelően nem a cigarettát tiltják be általában, hanem hogy ott szívd ahol másokat zavar.

2012. márc. 2. 08:12
 30/41 anonim ***** válasza:
30%
Nyugodtan cigizz, ha tiszta környezetben, stresszmentes, boldog, lassú életet élsz. De ha nagyvárosban eszed a szemetet magányosan, akkor a cigi már nem fér bele!
2012. márc. 2. 08:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!