Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mire fel ez a nagy dohányzás...

Mire fel ez a nagy dohányzás ellenesség hazánkban?

Figyelt kérdés

Én nem tartozom a dohányos és az alkoholt fogyasztó emberek közé de egy-egy alkalommal néha rágyújtok.A mostani helyzet olyan mintha nem is tekintenék őket embernek.A kocsmákban nem lehet dohányozni , ez teljességgel felháborító , évtizedek , talán századok óta dohányoznak az emberek a kocsmákban.A buszmegállós , vasútállomásos dolgot sem értem , hiszen kint van a szabadban , nem egy zárt tér.

Pár napja egy ANTSZ ellenőrrel beszélgettem és ő sem ért egyet ezzel a nagymértékű korlátolással.

2012. márc. 1. 15:54
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
50%
nagyon sok a haláleset és a gyógykezelés, ami a Dohány számlájára írható. De nem a Dohány adja rá a dohányt.
2012. márc. 1. 15:59
 2/41 A kérdező kommentje:
De miért akarnak olyan szigorú Törvényeket mint Szingapúrban vagy az Egyesült Államokban?
2012. márc. 1. 16:01
 3/41 tetro ***** válasza:
92%

a cigaretta nagyban elősegíti a tüdőrák kialakulását. és nem annyira egészséges, hogy más döntése miatt mások szívjanak.

az az érved meg, hogy évtizedekig így volt, akkor most miért nincs így... ez azért nettó ökörség. évszázadokig meg lehetett égetni valakit a máglyán, mert a szomszéd látta hogy boszorkány. most már ezt sem lehet... száz éve még gyógyszertárban lehetett venni kokaint megfázásra, mégis betiltották, pedig előtte lehetett...

2012. márc. 1. 16:06
 4/41 anonim ***** válasza:
15%

az usa egy szabad ország

neked nem mindegy?

2012. márc. 1. 16:06
 5/41 A kérdező kommentje:
Utolsó , az USA nem szabad ország , és jártam kint , a törvényem már nevetségesen szigorúak és a rendőrök nagyon durvák.
2012. márc. 1. 16:09
 6/41 A kérdező kommentje:
Akkor az alkoholt miért nem szabályozzák le?Miért csak a dohányzást?Miért nem dönthetnek az emberek arról hogy akarják-e magukat "mérgezni" a dohányzással?
2012. márc. 1. 16:10
 7/41 anonim ***** válasza:
93%

A szabadság és a szigorú törvények nem függnek össze. A szabadság az, hogy bármit megtehetsz ami nem tiltott. Ha törvényileg meg van tiltva a dohányzás x helyen és emiatt nem dohányozhatsz ott, akkor szabad vagy. Ha nincs megtiltva a dohányzás, viszont nem engednek, akkor sérül a szabadságod.

Amúgy én teljesen egyet értek a tiltással. A tököm tele volt vele eddig is, hogy kis híján hányingerem volt akárhányszor betettem a lábam egy kocsmába, vagy ha a buszmegállóban álltam és ott cigiztek mellettem. Még mindig szinte minden reggel megszívom, szinte biztos, hogy beszorulok a járdán egy cigis mögé és percekig szívhatom én is azt a sz.rt.

2012. márc. 1. 16:13
 8/41 anonim ***** válasza:
86%
A dohányzással nem csak magukat mérgezik. Ez az, amit nem képesek felfogni.
2012. márc. 1. 16:16
 9/41 anonim ***** válasza:
97%

Azon túl, hogy nálunk mindent abnormálisan kezelnek és ráadásul rossz időpontban rángatnak elő, két szempontot felvetnék.

1. Nagyon sokszor hallom, hogy bezzeg az USA-ban, miért nem lehet nálunk is úgy. Eszerint meglehetősen szelektív a hozzáállás. És még csak nem is a célszerűség, hanem a kisszerű érdekek mentén.

2. Hogy hol lehessen dohányozni, és hol nem, ezt valami ésszerű kompromisszummal lehet meghatározni, de tudni kell, hogy két összeegyeztethetetlen tábor áll szemben egymással, és a szabályoknak feltételeik is szoktak lenni, ezek döntik el a jóságukat. Kocsmákban, megállókban, ahol általában sok ember van kis helyen, a dohányfüst erősen irritáló, különösen asztmásoknak. Ha valaki itt rágyújt, az említetteket lehetetlen helyzetbe hozza, mert nincs módjuk védekezni. Ez erős túl-előnyt biztosít a dohányos számára. Olyan törvényeket hozni a feltételek megteremtése nélkül, amelyek most hatályba léptek, a dohányos számára túl-hátrányt okozott. Több odafigyeléssel ki lehet dolgozni olyan szabályokat, amelyek jelentősen javítják a nemdohányzók helyzetét, és még elviselhető marad a dohányosoknak. De azért ne feledjük, a dohányzás mindenkinek erősen káros.

Egy, azóta leszokott erős dohányos.

2012. márc. 1. 16:20
 10/41 anonim ***** válasza:
94%
Valaki megiszik melletted egy üveg vodkát, vagy elszív melletted egy doboz cigit. Melyiktől lesz nagyobb bajod?
2012. márc. 1. 16:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!