Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Lehet, hogy a Fidesz alsóbb...

Lehet, hogy a Fidesz alsóbb rétegek felé mutatott arroganciája nem alaptalan?

Figyelt kérdés

Legelőször el kell mondanom, hogy nem valami újgazdag családból származom, egy pincér (szamunkás), és egy műtősasszisztensnő (érettségi) gyereke vagyok. Semmi komoly családi háttér. De a magam erejéből fel tudtam magam küzdeni, és mondhatom, hogy bejött az élet.

Ezzel még semmi baj sem lenne. A baj itt az, hogy a küzdelmeim alatt az ilyen senkiházi prolik állandóan vissza akartak fogni, akadályozni, lehúzni, elbátortalanítani, megrengetni.

Kezdettől fogva voltak terveim. Nem voltam zseni, meg pedál, tudtam, hogy nem attól leszek sikeres, ha csupa ötös lesz a bizonyítványomban és hatalmas lexikális tudással rendelkezem.

Sose hangoztattam az eredményeim, nem vágtam fel senki előtt. Mégis mindig én lettem a beképzelt, a nagyképű. Persze nem mindenhol, nem a baráti társaságomban (ők ugyanúgy sokra vitték, és ők sem valami arisztokrata családból jöttek), hanem az ilyen semmilyen motivációval nem rendelkező, mindent (főleg a tanulást) leszaró nímandoknál, akik valami sormunkát, vagy azzal megegyező melót végeznek most.

És ez ment sokszor, éveken át, míg a végén megelégeltem, és azt mondtam "jó akkor legyen, akkor én vagyok a nagyképű, beképzelt, nem érdekel innentől". Ők provokálták ki.

Ezért kérdezem, hogy lehetséges-e, hogy a Fideszben pontosan tudják, hogy ez a rengeteg proli csak magának köszönheti, hogy olyan helyzetbe van, amilyenben, és azt is tudja, hogy ők le se szarják a dolgokat. Akkor miért kéne bármilyen segítséget nyújtani nekik?

2012. febr. 16. 20:17
1 2 3 4 5 6
 31/52 A kérdező kommentje:

szittyatarzan ez hatalmas volt, kösz hogy még privátba is elküldted nekem, hogy jól kioszthass! :D

Ökörköri, ez a hónap kommentje volt szerintem.

"kedves kérdező!

az élet igazságos. neked is fog majd osztani pofonokat, meglásd. majd akkor térjünk vissza erre a kérdésre."

Az élet más területein elég sokat kaptam már.

2012. febr. 17. 15:36
 32/52 anonim ***** válasza:
26%

40-en felüli férfi: Nézd, én is így álltam hozzá, hogy csak akarni kell meg tök tudja. 350 ezereket vittem haza, volt hónap, hogy 500 ezret, mindezt még bőven a 16% előtt, szóval most mennyi lenne bele sem merek gondolni, mert a guta megüt. De kivonult itthonról a cég, most meg ha valahol az akkori fizetésemnek csak a FELÉT igénynek megjelölöm, már vége is az interjúnak. Ez van. 150 ezerért dolgozok, de legalább van munka, meg próbálok túlórázni, amennyit lehet. Bár ez még hagyján, ha az árak nem szabadultak volna így el.

Egy bizonyos kor felett, családdal már az sem megoldás, hogy költözzek az ország másik végébe, mert ott adnak 50 ezerrel többet, mint ebben a régióban ahol én vagyok, mert egyrészt, az sem annyi, mint ami azelőtt volt. Másrészt, a feleségemnek itt van egy bebetonozott munkahelye, mire vigyem az ország másik végébe? Hogy aztán én 50 ezerrel többet keressek, de az ő 100 ezer forintjával kevesebb legyen, mert akkor mi van, ha ő meg semmit sem talál?

A kisfiammal voltunk bevásárolni pár napja és akart ezt azt, és azt mondta szegény, mikor mindenfélén gondolkodtam, hogy de apa nekünk sose kellett megnézni, mit veszünk.. Hát most már meg kell, de még így sem elég a pénz..

Jelenleg ott tartok, hogy úgy gondolom nincs értelme az egész életnek.

2012. febr. 17. 21:14
 33/52 anonim ***** válasza:

...köszönöm...

Ökörköri

2012. febr. 18. 11:25
 34/52 anonim ***** válasza:

...beteszem máskor,máshova is...

Kíváncsi vagyok hányan hülyéznek le....

Ökörköri

2012. febr. 18. 11:32
 35/52 anonim ***** válasza:
69%
"az ilyen senkiházi prolik" Ezzel többek között a szüleidet is leproliztad...
2012. febr. 22. 15:26
 36/52 anonim ***** válasza:
Gondolkozóó, igazad van, amúgy ezt még nem is néztem, hogy hát végül is a szüleid is senkiházi prolik szerinted, akik csak túl szarok voltak ahhoz, hogy valamire vigyék, mert bezzeg te..
2012. febr. 22. 17:50
 37/52 A kérdező kommentje:

"az ilyen senkiházi prolik" Ezzel többek között a szüleidet is leproliztad...

Apám Ausztriában dolgozik, 1600 eurós fizetésért, ha rendezvény van, vagy ünnep, ez akár havi 2000 euróra is felemelkedhet.

Anyám habár közalkalmazott, ezért fizetése 130 000, emellett dolgozik egy plasztikai magánklinikán közel ugyanennyiért, emellett még néha szokott egy ismerős kislányára vigyázni, amiből havonta kb. 20 000 forint bevétele van.

Szóval számomra ők az igazi példaképek, hiszen nekik nem kellett semmi különleges végzettség, semmi diploma, és mégis sokra vitték. A legegyszerűbb példák arra, hogy ha akarod vinni valamire, akkor tökmindegy, mi a helyzet, te meg tudod oldani.

Sírhatnának mindketten havi 100 000-ért, vagy annyiért se, hogy "Mocskos Orbán, nem tetszik a rendszer". De nem teszik, mert megoldják maguk.

2012. febr. 22. 18:06
 38/52 anonim ***** válasza:
100%

Ausztirában 1600 euró és azt mondod sokra vitte? Hát ember, veregesd vállon magad.

Egyik, hogy kint nem egy "hej de milyen sokra vitte" az a fizetés. Kettő, te is és apád is beismertétek, hogy itthon nem nagyon tudja mire vinni, ezért inkább kiment a fizetési skála alsó részén tanyázó fizetésért csinálni valamit.

Anyádnak meg szerencséje van a magán klinikával, mert elég kevés van az országban, ráadásul az elosztásuk sem túl egyenletes, szóval egy Nyíregyházi nővérnek aztán mondhatod, hogy miért nem megy másodállásban magánklinikára dolgozni. Max. hagyja ott a családját, vagy akkor a férje ne keressen pénzt.

Amúgy is 40-50 éves fejjel nagy életcél, hogy az egyiknek másik országba kell menni, különben felkopik az álluk a másiknak meg két munkahely kell. Ejha.

Ezzel csak azt támasztottad komolyan alá, hogy itthon egy rendes munkahelyből nem lehet megélni. És ezért nem az a paraszt a felelős, aki nem azért akar élni, hogy dolgozzon látástól mikulásig két munkahelyen. hogy elég legyen.

2012. febr. 22. 18:52
 39/52 A kérdező kommentje:

Számold ki kérlek mennyi 1600-2000 euró 280-290-es árfolyamon. Ugyanis ő hazahozza. Tök mindegy hogyan szerzi a pénzt, becsületes munkával. Ráadásul el is költi itthon, ami a nagybecsű országkasszába vándorol. Emellett megtanult középszinten németül a semmiről, most már anyanyelvi szinten beszél.

Szóval ez a visszavágás nem sikerült. Ausztriában lehet nem nagy fizetés, de mondom nem ott él, hanem itt. Emellett akár szarlapátolással is lehet 1200-at keresni. Szóval aki veszi egy kicsit a fáradtságot, annak nem kell itthon bohóckodnia.

2012. febr. 22. 18:57
 40/52 anonim ***** válasza:

A lényeg ott van ember, hogy vannak akik itt AKARNAK MARADNI és itt akarnak "bohóckodni". Szerintem senki nem hülye, aki azt akarja, hogy az ő országában menjenek már normálisan a dolgok és ne kelljen már elvándorolni máshova, csak azért, mert itt egy rakás szar van.

Ja persze, hazahozza és elkölti itt? És? Ez mit szépít azon, hogy egy átlagos ember, egy dolgozó, egy közalkalmazott, a pályakezdők 80%-a, a negyven éven felüliek, a nyudíjasok, az emberek legnagyobb része egyszerűen szarul él.

2012. febr. 22. 19:00
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!