Lehet, hogy a Fidesz alsóbb rétegek felé mutatott arroganciája nem alaptalan?
Legelőször el kell mondanom, hogy nem valami újgazdag családból származom, egy pincér (szamunkás), és egy műtősasszisztensnő (érettségi) gyereke vagyok. Semmi komoly családi háttér. De a magam erejéből fel tudtam magam küzdeni, és mondhatom, hogy bejött az élet.
Ezzel még semmi baj sem lenne. A baj itt az, hogy a küzdelmeim alatt az ilyen senkiházi prolik állandóan vissza akartak fogni, akadályozni, lehúzni, elbátortalanítani, megrengetni.
Kezdettől fogva voltak terveim. Nem voltam zseni, meg pedál, tudtam, hogy nem attól leszek sikeres, ha csupa ötös lesz a bizonyítványomban és hatalmas lexikális tudással rendelkezem.
Sose hangoztattam az eredményeim, nem vágtam fel senki előtt. Mégis mindig én lettem a beképzelt, a nagyképű. Persze nem mindenhol, nem a baráti társaságomban (ők ugyanúgy sokra vitték, és ők sem valami arisztokrata családból jöttek), hanem az ilyen semmilyen motivációval nem rendelkező, mindent (főleg a tanulást) leszaró nímandoknál, akik valami sormunkát, vagy azzal megegyező melót végeznek most.
És ez ment sokszor, éveken át, míg a végén megelégeltem, és azt mondtam "jó akkor legyen, akkor én vagyok a nagyképű, beképzelt, nem érdekel innentől". Ők provokálták ki.
Ezért kérdezem, hogy lehetséges-e, hogy a Fideszben pontosan tudják, hogy ez a rengeteg proli csak magának köszönheti, hogy olyan helyzetbe van, amilyenben, és azt is tudja, hogy ők le se szarják a dolgokat. Akkor miért kéne bármilyen segítséget nyújtani nekik?
"Én építész energetikus vagyok, több szakvizsgával, a a 10 évig működő vállalkozásom a megrendelések hiánya miatt 2 éve befuccsolt."
Akkor te is majdnem akkora mocskos proli vagy mint én.
Gépész végzettség, hivatásos jogosítvány B,C,E, angol középfok, megrendelés híján álló asztalosműhely.
"Nem fuvaros, és nem saját cég. A BILK-ben dolgozom vezető beosztásban."
Hát haver akkor bizony mégsem vitted olyan sokra. Neked nem csak az állásod, de még a jövedelmed is másoktól függ, akik pedig nem is a megrendelőid, hanem a főnökeid. Tehát csak egy szimpla kis szürke alkalmazott vagy.
Na látjátok, pont erről beszéltem, amit az utolsó írt. Ugyanez ment mindenhol, a negativitás.
Megcsináltam az angol felsőfokot: "szarra se mész vele, angoltudás nem nagy szám, mindenki beszéli". (Enélkül biztosan nem lennék itt.)
Megcsináltam a diplomát: "nem ér semmit, időpazarlás volt"
Meg rengeteg példát lehetne sorolni. Pénzről és fizetésről meg nem beszélek, mert nem illik, nem érdekel senkit, és senkinek semmi köze hozzá.
21:21 Kérdező
Pedig tényleg nem mond nagy hülyeséget a 21:26-os. Le a kalappal, eddig szép karriert futottál be, de könnyen meg lehet, hogy csak tiszavirág életű... legalábbis a BILK-nél. Látván a Fidesz eddigi áldásos tevékenységét, mit szólnál, ha egy tollvonással elintézné azt az iparágat, mint pl. az én esetemben az egyik volt munkahelyemet (hadd ne mondjam melyik az az iparág). Az esetemben az a szerencse, hogy a vállakozásomból még meg tudok élni, tehát nem estem két szék közé. De mi lesz a Te esetedben, ha mondjuk a BILK-et felvásárolja valaki (mint a Hungarocamiont a Waberer's) és nem lesz szükség a munkaerődre (és nem állsz több lábon)?
Magna Cum Laude:
"S ha utad egyszer a végéhez ér
Ne felejtsd el hogy honnan jöttél!"
Egyrészt a logisztika egyre növekvő trendet mutat, másrészt elegendő a végzettségem és munkatapasztalatom, hogy elhelyezkedhessek egy másik logisztikai cégnél.
Lehet átugrottátok, de nem irodai aktatologató vagyok a cégnél.
""A kérdező kommentje:
Na látjátok, pont erről beszéltem, amit az utolsó írt. Ugyanez ment mindenhol, a negativitás.
De mond meg, mitől lennénk pozitívak?
Hogy napról napra kell élni, miközben sok éven át tanúltunk és állítólag piacképes a szakmánk?
"Megcsináltam az angol felsőfokot: "szarra se mész vele, angoltudás nem nagy szám, mindenki beszéli". (Enélkül biztosan nem lennék itt.)
Angol, német es vagyok.
Még ifj koromban volt haszna mikor a németajkúaknál gürcöltem, de ma semmibe nem nézik.
Ja hogy te sehol nem lennél nélküle?
"ez a szerencse faktor, ami csak nagyon szerencséseknek jön be"
""Megcsináltam a diplomát: "nem ér semmit, időpazarlás volt"
Sajnos az volt!
Mikor külföldön dolgoztam, akkor kerestem a legjobban, de semmi köze nem volt a diplomámhoz. Mikor itthon vállalkoztam, akkor egy sokkal alacsonyabb végzettséggel is elláthattam volna a felkadatom.
Mikor meg munkahelyet kerestem 120e re értékelték.
Akkor mi volt az értelme?
"Meg rengeteg példát lehetne sorolni. Pénzről és fizetésről meg nem beszélek, mert nem illik, nem érdekel senkit, és senkinek semmi köze hozzá.
Ebben igazad van, én is csak a nevetségesség és a megalázottság miatt írtam le.
21:46 Kérdező
"elegendő a végzettségem és munkatapasztalatom, hogy elhelyezkedhessek egy másik logisztikai cégnél."
Tényleg nem a húrt akarom feszegetni, inkább csak beszélgetni... De! Amint látod az ország első embere (SP) alatt is rezeg a léc, tehát semmi sem biztos, csak a múlt (mint anno a katonaságnál) :)
Sz1u ,tudjuk elvették az aranyat tojó pókergépeidet. Amibe a sok részeges napszámos , segélyes cigány és szüleit megszivató gyermek hajigálta a pénzecskéjét.
Tudod én inkább éheznék mint ezekből a szerencsétlen játékszenvedélybeteg népekből éljek .
Keress magadnak és tanulj ki egy rendes polgári folgalkozást és ne szégyenítsd magad ilyesmikkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!