Lehet, hogy a Fidesz alsóbb rétegek felé mutatott arroganciája nem alaptalan?
Legelőször el kell mondanom, hogy nem valami újgazdag családból származom, egy pincér (szamunkás), és egy műtősasszisztensnő (érettségi) gyereke vagyok. Semmi komoly családi háttér. De a magam erejéből fel tudtam magam küzdeni, és mondhatom, hogy bejött az élet.
Ezzel még semmi baj sem lenne. A baj itt az, hogy a küzdelmeim alatt az ilyen senkiházi prolik állandóan vissza akartak fogni, akadályozni, lehúzni, elbátortalanítani, megrengetni.
Kezdettől fogva voltak terveim. Nem voltam zseni, meg pedál, tudtam, hogy nem attól leszek sikeres, ha csupa ötös lesz a bizonyítványomban és hatalmas lexikális tudással rendelkezem.
Sose hangoztattam az eredményeim, nem vágtam fel senki előtt. Mégis mindig én lettem a beképzelt, a nagyképű. Persze nem mindenhol, nem a baráti társaságomban (ők ugyanúgy sokra vitték, és ők sem valami arisztokrata családból jöttek), hanem az ilyen semmilyen motivációval nem rendelkező, mindent (főleg a tanulást) leszaró nímandoknál, akik valami sormunkát, vagy azzal megegyező melót végeznek most.
És ez ment sokszor, éveken át, míg a végén megelégeltem, és azt mondtam "jó akkor legyen, akkor én vagyok a nagyképű, beképzelt, nem érdekel innentől". Ők provokálták ki.
Ezért kérdezem, hogy lehetséges-e, hogy a Fideszben pontosan tudják, hogy ez a rengeteg proli csak magának köszönheti, hogy olyan helyzetbe van, amilyenben, és azt is tudja, hogy ők le se szarják a dolgokat. Akkor miért kéne bármilyen segítséget nyújtani nekik?
"A BILK-ben dolgozom vezető beosztásban"
Oszt öcsém, ha mindenki veled együtt vezető beosztásban dolgozna a BILK-ben, akkor mi lenne? Malmoznátok egész nap vagy mi? Nem gondolod komolyan, ugye? Neked szerencséd volt, másnak meg nem.
Lebutítva. Van 5 darab vezető állás 100 tanult okos, angol tudós csodálatos emberre. A maradék 95 forduljon fel és tanulatlan paraszt, mert nekik nem jutott az öt helyből?
22:16
Hát Te ki vagy?
"Sz1u ,tudjuk elvették az aranyat tojó pókergépeidet."
Bingó! Eltaláltad, ebben az iparágban dolgoztam... de mint ALKALMAZOTT! Tehát luftot rúgtál, mert nem az én pénzem volt a bevétel. Egyébként ennyire követed az életrajzomat? Mily' szerencse, hogy én legalább az álnevem vállalom!
"Amibe a sok részeges napszámos , segélyes cigány és szüleit megszivató gyermek hajigálta a pénzecskéjét."
Elég hatásos a szöveg, de sajnos nem fedi a teljes valóságot. Akiket Te írtál azok csak a töredékei annak, akik ezekkel a gépekkel játszottak. Fogalmad sincs, hogy kik játszanak, ill. játszottak az ilyen gépekkel.
"Tudod én inkább éheznék mint ezekből a szerencsétlen játékszenvedélybeteg népekből éljek."
Egy csepp szégyenérzetem sincs a volt munkám miatt, mert ha nem én csináltam volna, akkor csinálta volna más. Bejelentett, sima egyszerű mezei dolgozó voltam... Több kérdés?
"Keress magadnak és tanulj ki egy rendes polgári folgalkozást és ne szégyenítsd magad ilyesmikkel."
Saját (hivatalos) vállalkozásom van Te nagyon Te! Egyébként mit jelent Neked a rendes polgári foglakozás? Szerintem pl. az, ami után tisztességesen adózol. Te ilyen vagy? Egyébként is ki, vagy mi vagy Te, hogy kioktass?
"A maradék 95 forduljon fel és tanulatlan paraszt, mert nekik nem jutott az öt helyből?"
Ez az, sikeresen kiforgattad a szavaimat.
Nekem vannak szakmunkás ismerőseim is, és jóban vagyok velük. Miért? Mert ők nem fikázták minden egyes eredményemet. És nem is gondolom tanulatlan parasztnak őket.
Azokról beszélek, akiket a 10-es válaszoló nagyszerűen leírt. Akik azonnal ugranak, ha valakinek sikerül valami, hogy lehúzhassák, morálisan, akárhogy.
"Sajnos az volt!
Mikor külföldön dolgoztam, akkor kerestem a legjobban, de semmi köze nem volt a diplomámhoz. Mikor itthon vállalkoztam, akkor egy sokkal alacsonyabb végzettséggel is elláthattam volna a felkadatom.
Mikor meg munkahelyet kerestem 120e re értékelték.
Akkor mi volt az értelme?"
Ez van, neked nem jött be a diploma. Nekem viszont az FSZ bizonyítvány, és az Msc diploma is logisztikával kapcsolatos. És így elég nagy esélyem volt, hogy elhelyezkedhetek a szakmában, több, mint pusztán szerencse.
" csak mert a fidesz szerint ezek az emberek nem érnek annyit, mint azok akik szerinte a középosztályt képezik."
20. válaszoló mire alapozod ezt a kérdezővel egytemben ?
Egyébként kösz a 10. is én voltam.
Sz1u az vagyok aki 3 oldalt telefirkált neked pár hónapja arról ,hogy mennyire károsak és tisztességtelen ajladék dolgok nyerőgépek .Persze anélkül sikerüljön meggyőzni Téged.Mert állandóan sánta ,odanem illő hasonlatokkal próbáltad fehérre mosni a négergyereket:))
De ide már nem akarnék többet hozzászólni.Ugye nem baj.
A kérdező kommentje:
Nem fuvaros, és nem saját cég. A BILK-ben dolgozom vezető beosztásban.
:DDD Na ezen jot röhögtem:D Mond neked az a nev valamit hogy Blik?Ugyan is azt az ujsagot nem eppen az ertelmisegnek szánták , hanem az olyan buta közepszernek mint te magad is vagy. Amugy mért nézed le a prolikat ha magad is egy prolilapnal melozol?
csak mert a fidesz szerint ezek az emberek nem érnek annyit, mint azok akik szerinte a középosztályt képezik.
20. válaszoló mire alapozod ezt a kérdezővel egytemben ?
Úgy érzem meg lettem szólítva. A kijelentésemet arra alapozom, amit tapasztalok már több mint másfél éve.
Mindegy, hogy az adópolitikát vagy a szociálpolitikát nézem, csupa olyan intézkedéssel találom szemben magam, amik az alsó középosztályt és a szegénységet sújtják. Ilyen például az egykulcsos adó, a jelenlegi közmunkarendszer, az álláskeresési járadék csökkentése a járulékemelés az adópolitikájuk hibájának a vállalkozói szektorban való leverése. (bérkompenzáció) De ide sorolnám még a hajléktalanság kriminalizálását is. Ugye a kövön életvitelszerűen üldögélés. :D Ha komolyan belegondolunk a középső áfakulcs két százalékpontos emelése is az alacsony jövedelműeket hozza nehezebb helyzetbe.
kedves kérdező!
az élet igazságos. neked is fog majd osztani pofonokat, meglásd. majd akkor térjünk vissza erre a kérdésre.
23:34
"De ide már nem akarnék többet hozzászólni.Ugye nem baj."
Nem baj. Úgysem tudjuk egymást meggyőzni...
A folyamat elkezdődött...
Anya és Apa 200.000 ft keres van két kölök egy kutyus és egy 19 éves autó.
A kereset 10 százalékát kispórolod,nehezen de biztosan.Igaz két-három évente beűt valami amire egy részét el kell költened. De azért próbálkozol. Tán még moziba is eljutsz havonta egyszer.
De a helyzetedről csak Te tehetsz s seftelsz.
Az "okos" kitalál valamilyen új, jól megmagyarázható adót mert úgye válság van meg minden.
Ennek elennére minden "okosváltásnál" kitalálnak valamilyen furmányt amivel megszavaszhatják
a saját jövedelmük emelését.
Ezek a furmányok nálad jövedelem kiesést okoznak. De ez a Te hibád mert élhetetlen vagy.
Mostanra már csak 5 százalékot takarítasz meg
De munkahelyed van a gyerekek nőnek mint a gomba a kutyus hűséges az autó rozsdás.
Minden remek.
Az "okos" számára még több kell. Újabb furmányos rendelettel a Te zsebedből veszi el.
A fizetésemelés szinte ismeretlen fogalom már 3 éve nem volt. De erről is Te tehetsz és mert nincs piacképes szakmád. Már minuszban vagy.... kisebb Tv csomagra váltasz. A szolgáltató emeli a díjait mert a bevételnek meg kell lenni. Erről is Te tehetsz.
Csökkented a villany és gáz fogyasztásod mert élni kell,enni kell valahogy. Eladósodni nem akarsz ezért kikapcsoltatod a villanyt majd a gázt. A nappal kelsz a nappal fekszel, dolgoztok mindketten de szinte semmit sem ér. Az "okos" pedig hajtogatja a család fontos,a munka becsülete fontos, a csekk befizetése fontos. Nem érted miről is beszél majd rájössz rólad, biztos hogy nem...
Az "okos" dönt, jön a rendelet. Akinek 4 fala van az adózik. Akinek nincs pénze azt felkeresi a bank képviselője és hitelt vehet fel. Igen gyorsan elhúz a mercédeszével
Hogy mit csinálsz a Te döntésed, szabad ember vagy. Döntesz...igen az egyik falat.
Igaz néha beesik az eső és behordja a havat a szél de mikor besüt a nap akkor mosolyogsz.Nincs semmid, főleg "piacképes szakmád" csak a becsületed.
És megint döntesz. Nem szavazok én ezekre többet. Minek. A család és munka fontosságának illúzióját kergettetik velem de 23 éve csak marakodnak és újra sáját fizetésük emelését szavazzák meg. Persze ok az van. Válság,nem európai fizú és az asszony is fodrászhoz jár.Csak egy dolog fogy gyorsabban mint a pénzük, a becsületük.
Meséli a szomszéd, hogy már az 500.000 Ft-ot kereső rendszerépítő informatikus is panaszkodik...egyre nehezebben fizeti ki a számláit. Kár , hogy nem tanult valamilyen piacképes szakmát.
Az agysebészek is panaszkodnak mert politikusok akarnak lenni de ehez agyzsugorító operációt kell végrehajtani. Bizottsági tanácsot hoznak létre, mert KI LEGYEN AZ UTOLSÓ . Őt már nem tudja megműteni senki ! :-)) jó úton járnak....bizottság:-))
Egy talpraesett parasztasszony is jobban vezetné ezt az országot. Gazda kell ! Nem vezér egy zsiványtanyán !
........Gondolkodni nem tanítanak meg, mert az nem piacképes szakma.......
Ökörköri
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!