Lehet, hogy a Fidesz alsóbb rétegek felé mutatott arroganciája nem alaptalan?
Legelőször el kell mondanom, hogy nem valami újgazdag családból származom, egy pincér (szamunkás), és egy műtősasszisztensnő (érettségi) gyereke vagyok. Semmi komoly családi háttér. De a magam erejéből fel tudtam magam küzdeni, és mondhatom, hogy bejött az élet.
Ezzel még semmi baj sem lenne. A baj itt az, hogy a küzdelmeim alatt az ilyen senkiházi prolik állandóan vissza akartak fogni, akadályozni, lehúzni, elbátortalanítani, megrengetni.
Kezdettől fogva voltak terveim. Nem voltam zseni, meg pedál, tudtam, hogy nem attól leszek sikeres, ha csupa ötös lesz a bizonyítványomban és hatalmas lexikális tudással rendelkezem.
Sose hangoztattam az eredményeim, nem vágtam fel senki előtt. Mégis mindig én lettem a beképzelt, a nagyképű. Persze nem mindenhol, nem a baráti társaságomban (ők ugyanúgy sokra vitték, és ők sem valami arisztokrata családból jöttek), hanem az ilyen semmilyen motivációval nem rendelkező, mindent (főleg a tanulást) leszaró nímandoknál, akik valami sormunkát, vagy azzal megegyező melót végeznek most.
És ez ment sokszor, éveken át, míg a végén megelégeltem, és azt mondtam "jó akkor legyen, akkor én vagyok a nagyképű, beképzelt, nem érdekel innentől". Ők provokálták ki.
Ezért kérdezem, hogy lehetséges-e, hogy a Fideszben pontosan tudják, hogy ez a rengeteg proli csak magának köszönheti, hogy olyan helyzetbe van, amilyenben, és azt is tudja, hogy ők le se szarják a dolgokat. Akkor miért kéne bármilyen segítséget nyújtani nekik?
Egyébként nem vagyok hülye, nekem is a fél családom kint él Ausztriától Amerikáig mindenhol, tudom magyar fizetésbe mennyi, amit keresni lehet, de egyáltalán nem erről van szó.
Most te is lesüllyedtél a "ha nem tetszik el lehet menni" hozzá álláshoz. De mi van azzal, aki nem akar elmenni? Az forduljon fel, ha nem jutott neki vezető állás a bilkben vagy forduljon fel mert egyszerre két állásban dolgozik és nem bírja a végtelenségig? Miért baj az, ha egy nyamvadt tetves állásból akar megélni? Igen a gyári munkás is? Miért van az, hogy aki 8 általánossal Angliában acélt önt, az a fiának tablet pc-t vesz, meg Disneylandbe viszi a születésnapján? Itt meg egy kalap szart se tud venni? Ott is egy ugyanolyan "tanulatlan proli" de jé abban az országban az is megél! Miért az a hülye, akinek nem tetszik, hogy itt meg nem lehet? Nem mehet el mindenki! És ameddig világ a világ lesznek olyanok, akik nem vezetők, meg fú de nagy emberek különben nem működne semmi és nekik is meg kell ám élni.
Azt meg már csak halkan teszem hozzá, ha te történetesen négy éves lennél, nem vezető a bilkben, akkor elég érdekesen működne, hogy apád külföldön dolgozik, anyád meg itthon két állásban. Nem tudom hova tennének akkor?
Persze most jön az, hogy hát apád csak ingázik valami határmenti faluból és ráérne.
Ad 1 nem mindenki lakik az osztrák határ mentén.
Ad 2 nem jut mindenkinek állás a határ másik oldalán ingázós távolságban
Nekem aztán nem baj. De nyilván akinek tetszik ez, az nem is sír, hogy "miért nem jobb nekem?" Én arról beszélek, hogy tenni kell érte.
Itt ez a szar helyzet van most az országban. Ugyanaz a törvény érvényesül, ami a természetben is. Az erős, aki tud alkalmazkodni a környezethez az túléli, amelyik nem képes, az elhullik.
Aki elfelejti - megtagadja múltját, annak nincs nagy jövője!
(Nem kell magyarázkodnod, mert édesapád,-anyád ugyanolyan proli mint a többi, te meg egy felkapaszkodott és tényleg beképzelt ember vagy. Gondolod, hogy tíz ember téved, amikor téged megítél? A Fidesz pedig nem a prolik pártja, hanem a gazdagoké - te is lépjél be és még sokra viheted, mint Lázár Jani.)
Kedves kérdező!
Szart se tudsz az életről, a mellényed viszont hatalmas.
Most szalad veled a szekér, de ez bármikor változhat.
Lehet, hogy 20 év múlva egy hozzád hasonló nagyképű fiatal azt mondja majd: nem kellesz, öreg vagy, korszerűtlen a tudásod.
A te szemedben én is proli vagyok: érettségivel, 57 évesen 3 műszakban dolgozom, és számolom a napokat, hogy mikor mehetek el nyugdíjba. Voltak nekem is terveim, nem az elképzeléseim szerint alakultak a dolgaim.
De: felneveltem 2 gyereket,és erre büszkébb vagyok, mint te az életedre.
A Fidesz mostani vezetői meg ne nézzenek le minket: a mi pénzünkből tanultak annak idején ingyen, ugyanis a prolik termelnek, nem a politikusok.
Az élethez szerencse kell ,ezt sose felejtsd el.
A TUDÁS MÁSODLAGOS ,a szerencse kelléke .Mivel a tudásod segítségével még szerencséd is lett ,most már beképzelt is lettél és azt hiszed a tudásod végett keresel ilyen jól.Ez tévedés!
Lehet egy baleseted vagy betegséged és már bukott is a mutatvány.
És akinek nincs szerencséje az előbb utobb csoró lesz,de atttól még nem kell lenézni,lefikázni és minden lehetőséget elvenni tőle.
"Azt hiszed te nem vagy középosztály mert megvan a havi 1 millió?"
Jaj ugyan már, egy millió. Azért annyi nincs meg ott se. :)
Kedves Kérdező!
Ahogy előttem páran már írták nincs olyan állás, ami örökké tart. Mellesleg 1 millió nem nagy szám, ne legyél elszállva. Nagyon szép, nagy dolog, de ettől még ne felejtsd el honnan jöttél. Több ezer ember van még Hozzád hasonló képességekkel és tudással. Mázlid volt, hogy Te kerültél oda. Csak ez változhat ne felejtsd el. Mindig tartsd észben, nagy lóról, nagyot lehet esni. További sikereket kívánok. Szia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!