Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintem, az a magyar,...

Szerintem, az a magyar, akinek magyar az anyanyelve. Sokan miért nem értenek ezzel egyet?

Figyelt kérdés

2012. febr. 7. 22:04
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%

Most nyilván az etnikai magyarságra gondolsz, nem pedig az állampolgárságra. Ehhez viszont kevés, hogy tudjon magyarul. A magyarországi cigányoknak szászoknak, szlovákoknak is magyar az anyanyelvük, mégis cigányok, szászok, szlovákok maradnak, nem válnak magyarrá. A magyarok nem csak más nyelveken beszélnek, mint más etnikumok, kulturális különbségek is vannak, a magyarsághoz való tartozáshoz ezeket a feltételeket is ki kell elégíteni.

"ezen felül szükséges az istenhívôség"

Tehát egy muszlim vagy hindu lehet magyar, ha minden egyéb követelménynek is megfelel, míg egy ateista, aki ezt leszámítva minden követelménynek megfelel, nem?

2012. febr. 7. 22:33
 12/30 A kérdező kommentje:

Utolsó: Istenhívőség? Minek? Képzeld, én is magyar vagyok, de egyben ateista is. (lehet h addig míg leírom, jön válasz, de szerintem tudja majd az, akinek írtam)

Egyébként az összes eddigi hozzászólásra reagálva: SZERINTEM akiben nincs egy minimális hazaszeretet sem, az attól még ugyan úgy magyar lesz, csak egyben ostoba is. Szerintem az hogy valaki magyar, az nem olyan mint egy rang, amit ki kell érdemelni, hanem olyan hogy annak születsz vagy nem. Azért, én is büszke vagyok rá hogy magyar vagyok, de közel sem olyan ,,fanatikusan", mint 1-2 jobbikos. Hogy miért? Mert sajnos elkeserít ami itt folyik. Nem haladunk sehova, nem tudunk fejlődni, mindig valamelyik irányba akarunk elhúzni, ahelyett hogy megkeresnénk az arany középutat. Mindig olyan vezetőséget választunk meg, akik nem képesek igazán pozitív változásokat hozni az országban, nem képesek felvinni az életszínvonalunkat a nyugati országok szintjére, stb. (mondjuk, azt se higyjétek hogy a jobbik jobb lenne. a fideszt is annak hitték, látszik mi lett belőle.) Pedig, nem lenne olyan nehéz! Vannak ebben az országban lehetőségek! (pl.: mezőgazdaság)) Vajon mi lenne, ha a sok elmaradott, szegény faluban élő ember kapna saját földet, meg és/vagy állatokat? Rögtön önellátók lennénk, meg azért az államnak is több jövedéki adó menne be hosszabb távon. Vagy ha támogatott lenne a magyar vállalkozások megalakulása, esetleg ha jobban használnánk fel az uniós támogatásokat, és nem lennének korrupt emberek vezetői pozíciókban. Hát, eléggé eltértem az eredeti tárgytól, de a lényeg a lényeg: Sokkal több hazafi lenne az országban, ha nőne az életszínvonal.

2012. febr. 7. 22:36
 13/30 anonim ***** válasza:
71%

Azért nem értenek egyet ezzel, nert jogukban áll máshogy gondolkodni.

OFF:

Szerintem vannak magyarok, és vannak magyarul beszélők.

Szerintem magyar az, aki:

- büszkén közösséget vállal a magyar nemzettel, annak minden erényével és hibájával, de ezzel nem kérkedik,

- ha csak a legkisebb, hétköznapi dolgokban is, de tesz a magyar nemzet, mint közösség fennmaradása és fejlődése ügyéért,

- a magyar értékeket az általános emberi értékekkel együtt ápolja (vendégszeretet, segítőkészség...).

Szerintem a magyarul beszélő olyan ember, aki valamilyen szinten bírja a magyar nyelvet, de:

- számára a "magyarnak lenni" csak három betű a személyi igazolványában (HUN),

- kijelentéseivel, szóhasználatával. viselkedésével a magyar nemzettől elhatárolódik,

- nem törekszik a magyar nemzet, mint közösség jövőjével, esetleg tetteivel akaratlagosan a jövőbeli helyzet romlását idézi elő.

Úgyhogy szerintem a magyar nyelv ismerete még nem jelenti azt, hogy az adott személy magyarnak is nevezhető.

OFF vége :-)

2012. febr. 7. 22:38
 14/30 anonim ***** válasza:
100%
Aki szórványban él úgy, hogy nem tud magyarul akkor ő...?
2012. febr. 7. 22:45
 15/30 anonim ***** válasza:
22%

"Vannak egyesek, akik számára

magyarnak lenni egyenlő a

gyűlölettel mindenkivel szemben,

aki nem magyar"

Mit hazudozol te szerencsétlen? :-) Miért provokálsz?

2012. febr. 7. 22:48
 16/30 anonim ***** válasza:
100%
Egy német vagy angol is idejöhet és megtanulhat magyarul,attól ők még nem lesznek magyarok.
2012. febr. 7. 22:50
 17/30 anonim ***** válasza:
30%

Mikor a Himnuszt énekled, akkor nem Istent szólítod meg? A képviselôk is így zárják az esküt: "Isten engem úgy segéljen!"

2012. febr. 7. 22:51
 18/30 anonim ***** válasza:
100%

"Mikor a Himnuszt énekled, akkor nem Istent szólítod meg? A képviselôk is így zárják az esküt: "Isten engem úgy segéljen!""

Most akkor át kellene írni a himnuszt? NEM! Én sem vagyok vallásos, de attól, hogy ugyanúgy énekeljük. A vers akkor íródott, amikor nem volt kérdés a vallásosság. Ma meg az nem kérdés, hogy vannak vallásosok és ateisták is. Ezt viszont tiszteletben kellene tartani!

A politikusokkal meg példálózni Pff... Láthatod, hogy mennyire tartják be az esküjüket, hiába esküdtek fel Istenre. Felesküdhetnének ők a repülő tésztaszörnyetegre is, mit sem változtatna az ember személyiségén.

2012. febr. 7. 23:02
 19/30 anonim ***** válasza:
37%

"Most akkor át kellene írni a

himnuszt? NEM! Én sem vagyok

vallásos"

A vallás nem egyenlő az isten hittel. A másik meg hogy minden értelmes embernek megvan a logikája ahhoz, hogy egy magasabb szintű intelligenciát feltételezzen

2012. febr. 7. 23:09
 20/30 Sz1u ***** válasza:
100%

Liszt Ferenc német(!) anyanyelvű volt (magyarul nehezen beszélt), de magyarnak vallotta magát (magyar állampolgárságú volt, sőt a gyerekei is).

Most akkor ő magyar volt, vagy nem?

2012. febr. 7. 23:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!