Halálbüntetés lehetséges így?
Tudjuk, hogy az EU sajnos nem engedi a kivégzéseket. A kérdésem az lenne jogban jártas emberektől, hogy:
Elméletileg lehetséges-e úgy a végrahajtása, hogy ha valakit életfogytra ítélnek, akkor mondjuk a börtönbe szállítás közben megölik, vagy az őrök, vagy megengedik fű alatt egy hozzátartozónak, akit elítélnek utána gyilkosságért, a köztársasági elnök pedig kegyelmet gyakorol minden ilyen esetben? Megvalósítható lenne-e, vagy az elnöki kegyelemnek is vannak korlátai?
"Egyébként még a valláserkölcs is kimondja, hogy nincs jogod elvenni egy másik ember életét. "
Te egy ökör vagy barátom! A világon semmilyen eszme, vagy cél érdekében, beleértve a háborúkat is, nem gyilkoltak annyit mint a kereszténység nevében. És mivel hozzászólásodból kiderül, hogy erről még sohasem hallottál, majd olvass utána inkvizíció címszó alatt.
Én annyiba egyet értek a kérdővel ha valakit becsuknak életfogytiglanra akkor azt nagyon sok pénz fenntartani.
De ha elkezdenénk kinyírni a rabokat akkor az úgyis kiderülne.
De például van egy ismerősöm aki ártatlanul ült 8évet gyilkosságért és ha őt kivégzed akkor az jogos lenne?
A börtönlakó termelje meg az eltartásának költségeit, ne diplomát szerezzen meg nyelvet tanuljon egész nap, az ráér este!
Nem egész napos kényszermunkára gondolok, hanem éppen csak annyira amennyit egy átlagember kint (szabadon) is dolgozik, mondjuk 8 órát.
Így senki nem hal meg, és még a pénz is (sikkasztástól eltekintve) valamelyest megmarad.
Szerintem ez az arany középút.
Az eredeti kérdésre pedig egy sima Nem a válaszom.
G.
"Imadlakemese válasza:
#32: ember, az, hogy valaminek a nevében gyilkolnak még nem azt jelenti, hogy a vallás is engedélyezi. Te meg ennek olvass utána. Tanulatlan."
Valami keresztes háborúkról tanultam annak idején, az nem a kereszténység terjesztéséről szólt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!