Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A nagyok hogy gondolják mi...

Orbán kérdése:

A nagyok hogy gondolják mi huszonévesek mikor megyünk nyugdíjba 75-80 évesen vagy mi nem is megyünk nyugdíjba?

Figyelt kérdés
2012. jan. 22. 18:35
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

22:22

"Azért elég nagy lutri a gyerekekre bízni a jövőt."

Tanulni lutri, házasodni lutri, munkahelyet választani lutri. Minden lutri. Bármikor a fejedre eshet egy meteorit is.

"Most már az utodók a legritkább esetben maradnak a szülői ház közelében"

Ha elérték a szülők, hogy a gyerekük nem bírja elviselni őket, akkor tényleg nem. Egyébként a gyerek nemcsak úgy tudja támogatni a szüleit, hogy segít neki befőttet csinálni, hanem ennél fontosabb, ha mondjuk pénzt küld neki.

"ugye egyrészt fenntartani a saját egzisztenciáját, másrészt eltartani a 2 szülőt, és még eltartani, iskoláztatni a saját gyerekeit."

Van jobb ötleted?

"Én a magam részéről inkább gyüjtögetem a pénzt"

És majd öreg korodban azt eszegeted? :)))))

2012. jan. 22. 23:54
 12/22 anonim ***** válasza:

23:37

"Szerencsére az ügyfeleim elég könnyen felfogják, hogy magukról kell gondoskodniuk, felmérem az igényeiket, és olyan megtakarítási formát javasolok nekik, ami elég tőkét biztosít nekik nyugdíjas éveikre"

Ha mondjuk 30 év múlva 1,5x annyi nyugdíjas és 2/3 annyi nyugdíjas lesz az országban, mint most, akkor mennyit fognak érni ezek a "befektetés"-ek? Eltöprengtél már ezen?

2012. jan. 22. 23:56
 13/22 anonim ***** válasza:

Nem értem a kérdést, mivel alapból nem számít, hogy hány nyugdíjas lesz, mert itt egyénekről van szó. Tudatosan félrerak egy bizonyos mennyiségű összeget akár inflációkövetéssel, az kamatos kamattal folyamatosan nő, és így nyugdíjas korára nem lesz kiszolgáltatott helyzetben. Mit kell ezen túlgondolni?

2012. jan. 23. 00:46
 14/22 anonim ***** válasza:

"udatosan félrerak egy bizonyos mennyiségű összeget akár inflációkövetéssel, az kamatos kamattal folyamatosan nő"

Miért is? Honnan a fenéből tudod, hogy mennyit fog érni a befektetésed 30 vagy 40 év múlva egy olyan országban, ahol folyamatosan csökken az aktív népesség és nő a tartalékait felélő nyugdíjasok száma? Inflációról hallottál már?

2012. jan. 23. 04:27
 15/22 anonim ***** válasza:

54%-os!

Én vagyok a 6. válaszoló, akinek nem érted a kérdését...

Bár nem értem miért csak ebbe az egy mondatomba kötöttél bele, szerintem érthetően írtam, de a gyengébbek kedvéért: önmagunkon való gondoskodás megtanulásán nem az általad említett "hogyan ágytálazzuk magunkat, hogyan használjuk a kerekesszéket" badarságot értettem, hanem azt hogy igenis már az iskolákban el kellene kezdeni MEGTANÍTANI a takarékoskodásra a gyerekeket, arra hogy ha ő saját magának nem fog felhalmozni egy bizonyos tartalékot, akkor nem lesz senki aki ezt megteszi helyette. Ugyanis érdekes módon nyugaton dívik ez a módszer.

De az értelmesebbjének úgy gondolom átjött miről beszélek!

Az meg a legelképesztőbb ostobaság hogy várjuk el a gyerekeinktől hogy majd öreg korunkra tartsanak el minket... Hol élsz te ember? Itt vagy a Holdon?

Mégis hogy gondolod?

A fiatal felnőtt aki családot alapít, házat vesz, kocsit tart fenn, kifizeti havonta esetleg a lakáshitelét, a rezsijét, a havi kaját,a gyerek utáni kiadásokat rendezi, annak majd pont arra lesz pénze hogy a mamika-papika számláit kifizesse, bevásároljon neki minden napra,fizesse a gyógyszereit, de emellett még havonta adjon is neki x tizenezreket hogy ne szenvedjen azért szükséget semmiben...

Persze szép-szép elgondolás, de te álomvilágban élsz!

A legtöbb család szinte belegebed abba hogy fenntartsák magukat, nincs arra pénzük hogy támogassanak belőle bárkit is. Örülnek ha még hó végén kerül valami meleg étel az asztalra. Nem mindenki milliomos mint a politikusaink.

2012. jan. 23. 08:36
 16/22 anonim ***** válasza:

04.27-es!

Ismét hajtod a süketelést...

És te értékkövetésről hallottál????

Szerintem nem... azt sem tudod, eszik-e vagy isszák..

Ez a szomorú, okoskodsz olyan dologról ami azt se tudod mi.

2012. jan. 23. 08:41
 17/22 anonim ***** válasza:

"Tanulni lutri, házasodni lutri, munkahelyet választani lutri. Minden lutri. Bármikor a fejedre eshet egy meteorit is."

Azért ezek nem ugyanolyan "kockázatok". A házasság nem feltétlen örökérvényű, ahogy a munkahely sem. Ellenben ha nem foglalkozol a jövővel, hanem csak várod, hogy majd lesz aki eltartson, az eléggé kockázatos. Tanulni miért lenne lutri?

"Ha elérték a szülők, hogy a gyerekük nem bírja elviselni őket, akkor tényleg nem."

Szerintem tudod, hogy nem erről van szó.

"Egyébként a gyerek nemcsak úgy tudja támogatni a szüleit, hogy segít neki befőttet csinálni, hanem ennél fontosabb, ha mondjuk pénzt küld neki."

Na igen, de itt jön az, hogy tud-e annyit küldeni, ami elég. Még nyugati fizetésből is necces két háztartást egyszerre fenntartani.

"Van jobb ötleted?"

Van. Meghatározott összeg félre rakása egy számlára, ami 40 év alatt jó sokat kamatozik. A lényeg, hogy az ember ne legyen rászorulva a a saját gyerekeire, se az aktuális dolgozó rétegre.

2012. jan. 23. 13:29
 18/22 anonim ***** válasza:

08:36

"igenis már az iskolákban el kellene kezdeni MEGTANÍTANI a takarékoskodásra a gyerekeket, arra hogy ha ő saját magának nem fog felhalmozni egy bizonyos tartalékot"

És mi történik a "tartalékok" reálértékével, ha mindenki "megtanulja", hogy tartalékokat kell felhalmoznia, ugyanakkor egyre több az öreg inaktív és egyre kevesebb a dolgozó? Na mi történik? Te vagy az, aki nem ért engem, nem fordítva.

Amúgy az emberiség egész történelme során, leszámítva az 1950 utáni időket, az volt jellemző, hogy az elaggottakat a még munkaképesek tartották el. Az állami nyugdíjrendszer abban a formában, ahogy ma még ismerjük, és már kezd elmúlni, átmeneti jelenség.

2012. jan. 23. 13:34
 19/22 anonim ***** válasza:

13:29

"A lényeg, hogy az ember ne legyen rászorulva a a saját gyerekeire, se az aktuális dolgozó rétegre."

Minden inaktív mindig annak köszönhetően ehet, fűthet, világíthat, hogy valaki más viszont aktív. Hogy milyen mechanizmus végzi az újraelosztást az aktívak és inaktívak között, az ebből a szempontból lényegtelen.

Ha egy nyugdíjasnak pénz nevű zsetonja van, akkor azt azért tudja pl. ételre vagy gyógyszerre becserélni, mert valaki mások megtermelik az ételt vagy gyógyszert. Minél több nyugdíjas próbálja a nyomorult zsetonjait beváltani az egyre kevesebb aktív által termelt egyre kevesebb árura, annál kevesebbet ér egy-egy ilyen papírfecni.

2012. jan. 23. 13:38
 20/22 anonim ***** válasza:

08:41

"És te értékkövetésről hallottál?"

Hallottam róla. Szép mese.

2012. jan. 23. 13:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!