Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért gondolják azt sokan...

Miért gondolják azt sokan hogy a mai rendszer fenntarthatóbb mint a múltrendszer?

Figyelt kérdés

Az hogy csak az nem válasz, histen a számok azt mutatják hogy még mindíg fennterthatóbb volt a szocializmus.

Hiszen 1970-1990 ig az egynegyedét értük el, államadósságban mint 1990-2010 ig.

Amit a múltrendszernem összeraktak az emberek cégek vállalatok formályában "ami ugye sok sok pénzbe kerűlt, azt azóta még el is privatizáltuk, anélkül hogy feltudnánk akár csak 1 Ft-t is mutatni.

A sok sok akkor épített szoc lakásról nem is beszélve, hisz azőta 1 et sem építettünk.

Akkor hogy is van ez?

2012. jan. 16. 15:51
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
77%
Senki sem gondol ilyen ökörséget. A kapitalizmus nem működőképes.
2012. jan. 16. 15:55
 2/15 anonim ***** válasza:

ma 15:55

Tudnék mondani 1-2őt.

2012. jan. 16. 15:56
 3/15 A kérdező kommentje:

""Senki sem gondol ilyen ökörséget. A kapitalizmus nem működőképes.

dehogy is nem!

Sőt mintha a számok nem is léteznének, és csak olyan érveket kapsz hogy CSAK!

2012. jan. 16. 15:57
 4/15 A kérdező kommentje:

""buszke93 válasza:

Nosza rajta kisbüszke!

mond néhány érvet, de a számadatokról ne feledkezz meg, ha kérhetlek.

2012. jan. 16. 15:59
 5/15 anonim ***** válasza:

ma 15:59

Az első kommentelőnek válaszoltam, és a te utolsó előtti válaszodat erősítettem meg.

2012. jan. 16. 16:16
 6/15 A kérdező kommentje:

""buszke93 válasza:

ma 15:59

Az első kommentelőnek válaszoltam, és a te utolsó előtti válaszodat erősítettem meg.

köszönöm.

2012. jan. 16. 16:46
 7/15 anonim ***** válasza:
Ez van az emberekbe nevelve. De azért ne essünk hasra a múlt rendszertől sem. Attól, hogy kevésbé volt kiszipolyozó, még nem volt fenntarthatóbb. Egyszerűen más módot talált a pazarlásra.
2012. jan. 16. 16:56
 8/15 anonim ***** válasza:
60%
Mert a multrendszer kipukkadt. A 80-as években már termeltünk a multiknak, aki beláttak a lapjainkban és okosan keverték. Hát sikerült. Ez a rendszer fenntarthatóbb lesz, ha nem marad meg ebben a formában mert elavult és a fejlődés gátlójává vált.A termelést, az elosztást ,a fogalmazást-szervezést és fogyasztás pénzelni kell és a tőke nem ott van/időben/ ahol lennie kellene. Körbetartozások vannak, mint az országunkban volt a rendszerváltás derekán. Sok mindennek meg kellene változnia de ezen politikusok,közgazdászok,bankárok dolgoznak. USA-ban már müködik-.Más választása nincs aki szinte mindenre rá van szorulva. Nálunk csak a tudás volt, de az is csak volt.
2012. jan. 16. 16:58
 9/15 A kérdező kommentje:

""gyakorivalasz2 válasza:

Ez van az emberekbe nevelve. De azért ne essünk hasra a múlt rendszertől sem. Attól, hogy kevésbé volt kiszipolyozó, még nem volt fenntarthatóbb. Egyszerűen más módot talált a pazarlásra.

Igazad lehet.

De én akkor is vagyok annyira gyakorlatias hogy a számoktükrében ítélem meg a dolgokat, az az hogy még midíg az átkos vezet a maga hibáival és hiányosságaival!

2012. jan. 16. 17:00
 10/15 Ultracivil ***** válasza:
64%

Kedves Kérdező!

Nem tudom hány éves vagy, de és vastagon benne voltam az előző rendszerben.

A két világrendszer egyszerűen nem hasonlítható össze, mert elveiben volt más. Rendszerint akkor, amikor ezt (sajnos még tanáraitok is) szidják nem jön le, hogy az egyik egy fogyasztás alapú, piaci szabályozású, míg a másik egy teljesen ellentétes, deklaráltan a szükségletek kielégítésére törekedő rendszer volt.

Nyilván gazdaságilag a versenyképesebb, a piaci alapú mindig a növekedést szem előtt tartó kapitalista rendszer, amelyről idehaza csak tátott szájjal hallgattuk a csodákat, észre sem véve a benne rejlő belső disszonanciákat. Ezért hát vágytuk kapitalizmust (majdnem demokráciát írtam).

Most hogy itt van a kapitalizmus, látható a különbség, melynek egyébként nem kellett volna, azt a negatív gazdasági teljesítményt hoznia amit 22 éve produkálunk.

Ezért a katasztrofális teljesítményért egyértelműen azok felelnek, akik még mind a mai napig ilyen vagy olyan pártok vezetőiként félre irányítják az országot. Szerencsére már túl vagyunk pl. Torgyán-on, Horn Gyulán, de sajnos még maradt néhány Orbánunk és Gyurcsányunk.

Szóval ha a nemzetrontók, a korrupt hatalommániásak, az egoista, önjelölt, gazdasághoz bevallottan nem értő álpolitikus náció végre kitakarodik a közéletből, akkor remélhetőleg az általad említett számok átbillenhetnek az inflexiós ponton.

2012. jan. 16. 18:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!