Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Anyukák! Ti nem féltek az...

Anyukák! Ti nem féltek az államcsődtől?

Figyelt kérdés
Ma reggel néztétek a Mokkát? Ha bekövetkezne, akkor se családi pótlék, se gyed, se gyed, se nyugdíj semmilyen juttatás ami az államtól jön. Akkor aztán aztán megnézheti magát aki a juttatásokért szült. Meg a sok 3 gyerekes. Jó most nekemeshettek, hogy ti nem a pénzért szültetek, de ha nem kapna annyi juttatást egy nagycsaládos mint amennyit, biztos nem szült volna.
2012. jan. 12. 09:42
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
11.22-es, ez nagyon nem ilyen egyszerű.
2012. jan. 12. 14:23
 22/33 A kérdező kommentje:

14:21-es válaszoló! Na végre valaki, aki átlátja a dolgokat! Ezek a dolgokat elbagatelizálók azt gondolják, hogy csak mert nem állami munkahelye van, akkor neki csak a családi pótlék fog ugrani! Hát nehogy pofára essenek! Gondolja, hogy az állami cégeknek annyi, aztán majd a nem állami meg viriböl a jólétbe! Aha persze! Amúgy azért nem rakták át a politikához, mert a kérdező mondatom elejére odaírtam, hogy ANYUKÁK! Mélységesen egyetértek veled! Majd akkor nem az lesz a legnagyobb gond, hogy Pampers vagy Libero pelenkát vegyen-e a gyereknek, hanem, hogy jut-e egy darab kenyér a családnak! És igen, fel lehet nőni biztos egy polgárháború alatt-közben-utána is, de nem kívánom azt senkinek! Én igenis félek egy államcsődtől!

Számomra megdöbbentő dolog, hogy mennyire passzívak vagytok kedves anyukák és ez a nem érdekel stílus elgondolkodtató! És teljesen félreértelmezitek a kérdés lényegét!

2012. jan. 12. 15:01
 23/33 anonim ***** válasza:
Egyébként már áttették a Politika kategóriába a kérdést...:)
2012. jan. 12. 15:04
 24/33 anonim ***** válasza:

Mégis megmondanád, hogy mit tegyek én az államcsőd ellen?

2 gyerekem van a kicsivel még gyeden vagyok, nem azért vállaltam őket, mert a családiból akarok megélni. Mikor vállaltuk őket még nem volt államcsőd, volt megtakarított pénzünk, nekem biztos állásom, a férjemnek úgyszint. Na ehhez képest a megtakarításból annyi maradt, hogy kb 1 hónapig elélnénk belőle, a férjem munkahelyét a napokban számolják fel teljesen, mert az aktuális hatalom tönkre tette, ha állam csőd lesz én fizetést sem kapok, mert rendőr vagyok. Ez mind az én hibám??????? Mit tegyek én ez ellen? Mindenki azt szajkózza, hogy lendítsük fel a gazdaságot, vásároljunk magyar terméket, rendben csak kár, hogy az a legdrágább és a gyedből nehezen veszem meg na mindegy, még a végén megkapom hogy síni járok ide!

A lényeg, hogy teljesen kilátástalannak látjuk itthon a helyzetet és valószínűleg külföldre költözünk, ahol a férjem a szakmájában kb 5× annyit keres, én meg a 10 éve befagyasztott állítólagos jó áltagfizetésemet még wc pucolással is megkeresem.

2012. jan. 12. 15:52
 25/33 anonim válasza:
64%

ma 10:47-el értek egyet. Attól, hogy itt panaszkodunk, nem lesz jobb.

Persze megbeszélni a dolgokat, félelmeket, az más.

De a síránkozás még senkit nem itt előbbre, soha.

2012. jan. 12. 16:00
 26/33 anonim válasza:
65%
És mégis kedves rettegők hogy jöttök ti ahhoz, hogy szerintetek, aki nem "retteg" elbagatelizálja a dolgot? Ha rettegsz, akkor megúszod az államcsődöt vagy mi? Lehet nyugodtan lepontozni, de attól, hogy itt savanyogtok meg ijesztgetitek egymást még nem fog semmi megváltozni. Az én nagyszüleim igenis átéltek ennél sokkal nagyobb borzalmakat. Ott szó szerint borzalmak voltak. Nagymamám kisgyermek kora óta cselédként dolgozott. Tudod hányszor hallottam panaszkodni? EGYSZER SEM! Attól, hogy itt hisztiztek semmi sem lesz jobb. Ki ne akarna csupa jót a gyermekének???? Az van, ami van és abból kell kihozni a legtöbbet! További kellemes rettegést!
2012. jan. 12. 16:22
 27/33 anonim ***** válasza:
90%
Nyugodtan lehet rettegni, nem fog tőle semmi sem változni.
2012. jan. 12. 17:21
 28/33 anonim ***** válasza:

[link]

tessék, egy hiteles cikk. mokkából nem nagyon kell tájékozódni.

2012. jan. 12. 17:52
 29/33 anonim ***** válasza:
22%
14.21 vok,továbbra is mélyen megdöbbent ez a nagyfokú passzivitás,és meg kell mondanom,elnézve ezt a hozzáállást, cseppet sem csodálkozok rajta,hogy ott tart az ország,ahol,mindenki sz.rik nagy ívben mindenre.Amúgy én nem ilyen jellegű válaszokat kaptam erre a kérdésre,a kérdező valószínűleg elrontotta a dolgot ezzel a nagycsaládos dologgal,és eleve ellenszenvvel viseltettek iránta.Senki nem mondta hogy félni kell,panaszkodni,meg siránkozni,meg azt sem,hogy egyszemélyes magánhadsereget kellene egy-egy anyukának szervezni,de tényleg nem gondolkodtatok el rajta,hogy hova jutottunk?Már az is önmagában elképesztő,hogy az ország oda jutott,hogy egyáltalán ilyesmiről beszélni kelljen,még ha nem is következik be!!Ha netán tényleg bekövetkezne(igen,most lehet jönni azzal hogy de úgysem fog),akkor valóban majd csak megrántod a vállad és kész??
2012. jan. 12. 22:23
 30/33 anonim ***** válasza:
68%

Miért, te most érdemben cselekszel valamit? Persze, írd le, hogy félsz tőle, stresszel a csőd veszélye. Ez akkor se jelent semmit, ha még ezren pontoztok le. Én/mi például cselekszünk, svédül tanulok, felkészülünk arra, hogy innen elmenjünk (igen, el: oda ahol megbecsülik a férjemet, aki kutatóorvosként INGYEN dolgozik és ügyel osztályos munkában (na jó, nem ingyen, 34 ezerért), mert csak. Ha nem kapna külföldről ösztöndíjat, itthon akár éhen is pusztulhatna. És ahol én, mint pszichológus is képes leszek valahogyan létezni.) Más lehetőség nincs, ha nem történik csoda. Ennek adunk még 2 évet, mert például szeretnénk ha a babánk majd a nagyik, nagynénik, nagybácsik és hatalmas család közelében nőne fel.

Az ország pedig azért tart itt, ahol, mert egymáson még azt is számon kérjük, hogy ki mitől retteg, ellenben tettekre semmit nem váltunk. Az értelmes kezdeményezések pedig elsikkadnak azonnal. Utálom már néha az itteni felfogást, a család az egyetlen, ami még itt tart. Értem, hogy elgondolkozol a médiából rád áradó szarságokon, azt is értem, hogy felelős próbálsz lenni, de ennek ilyen formában semmi értelme, nem itt kell megnyilvánulnia. Ennyi. Ne szóld le azt, aki nem siránkozik itt, az sem egy túlságosan élhető megoldási/túlélési stratégia.

És érdemes nem a közmédiából (mokka és társai), hanem kicsit mélyebbről tájékozódni, ha már ennyire beleveti magát az ember...

2012. jan. 12. 22:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!