Vannak itt ausztriai anyukak, kismamak? Nem tudnatok ajanlani magyarul beszelo nogyogyaszt Becsben?
Hat nemet tudasom egeszen pontosan szinte nulla.15honapos fiammal egesz nap itthon vagyunk,nem dolgozom,nem vagyok nemetul beszelok kozott sajnos,igy nem ragad ram semmi :(.6honapja vagyunk meg csak itt,es teherbe estem.Ferjem 2 eve itt van,legalisan dolgozik,mi is biztositva vagyunk.Van e-card-unk,es erdekelne,hogy a nogyogyaszati vizsgalatok ezaltal ingyenesek,vagy ugy kb.mennyibe kerul 1kontrol?.Es ha itt szulok jar nekem gyerekpenz,vagy ha nem dolgoztam,nem vagyok ra jogosult?
Koszonom,hogy szansz ram idot,es valaszolsz :)
Szia!Ha van e-card akkor ingyenesek a vizsgälatok ha nem magän orvoshoz mesz!En sem magändokinäl voltam es nälam ugy volt hogy 4 hetesen voltam elöször es a 12ig hetig kethetente mentem es akkor megkaptam a mutter-kind passot ami ilyen terheseggi kiskönyv!Abban benne van hänyadik heten milyen vizsgälatra kell menni ebbe irjäk majd a szülest es ez lesz majd a baba egeszsegügyi könyve is!En neha kertem extra ultrahangot mert csak 3 vagy 4 van a könyvben de mi kiväncsiak voltunk ez alkalmankent 30euro es en csinältattam 3d ultrahangot is ez egyszeri 75euro!A szüles is ingyenes napi dijat sem kell fizetni!Ha a ferjed hivatalosan dolgozik akkor ugy tudom jär neked valamennyi karenz (ez itt a gyes) de nem vagyok biztos!Be kell menni a gkk-ba es ott meg tudjäk mondani!
Nem akarlak piszkälni de ha elfogadsz egy tanäcsot szerintem probälj picit emberek köze menni a baboddal hogy ö is szokja a nemetet mert különben kesöbb sokkal nehezebb lesz!Vannak tök jo jätszohäzak es babatalälkozok amik ingyenesek es szerintem hasznosak!Babo szokja a mäsik nyelvet es gyerekek között van!En kislänyom 7honapos mi gyakran järunk!
Remelem tudtam segiteni!Ha meg lenne kerdesed irj nyugodtan kär privibe is!
Gratulälok a picurhoz!
Ismet koszonom,hogy valaszoltal:).
Nem arrol van szo,hogy nem mennek emberek koze,csak Becstol 25km-re lakunk egy kis faluban,egy utca az egesz,joforman embereket sem latok,a legkozelebbi szupermarket is 4km-re van,ferjem egesz nap dolgozik,igy kocsim sincs,hogy eljarjunk.Most keresunk egy masik alberletet,ha lehetseges,akkor a varosban,hogy konnyebb legyen vizsgalatokra jarni,meg ugye minden szempontbol jobb lenne bent lakni.
En is gratulalok a babadhoz,egeszseget,es minden jot kivanok nektek.
Sok sikert a lakäs kereseshez remelem talältok valami jot!Hiäba mondjäk hogy gyereket nevelni jobb "videken" de azert a värosban sokkal egyszerübb!Nekünk is csak egy autonk van ami a ferjemnek kell de helyijärattal mindenhol ott vagyok max 10 perc alatt!
Sok sikert es boldogsägot a babäkkal!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!