Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Anyukák! Ti nem féltek az...

Anyukák! Ti nem féltek az államcsődtől?

Figyelt kérdés
Ma reggel néztétek a Mokkát? Ha bekövetkezne, akkor se családi pótlék, se gyed, se gyed, se nyugdíj semmilyen juttatás ami az államtól jön. Akkor aztán aztán megnézheti magát aki a juttatásokért szült. Meg a sok 3 gyerekes. Jó most nekemeshettek, hogy ti nem a pénzért szültetek, de ha nem kapna annyi juttatást egy nagycsaládos mint amennyit, biztos nem szült volna.
2012. jan. 12. 09:42
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:

Neked van gyermeked?

mennyi ?

és miért szülted?

Jo ha tudod sajnos lehet elkerülhetetlen az hogy megszűnik a nyugdíj s nekünk kell eltartani a szülőket is.Biztos van olyan család aki csak azért szültek 5-6 gyereket hogy ingyen könyvekhez, és egyéb bevételre tegye

nek szert. Igen van ilyen de megbocsáss nem lehet mindenkire ráhúzni ezt a lepedőt.

Ha csak gyedböl családi potlékbol, gyesböl élnénk akkor nem születne több gyerek magyarországon4

Én is szeretnék még egy gyereket mindent megtennék érte de nme azért hogy kapjak több pénzt. nem azért szülnék hogy teljes legyen a család. És igen meglehet hogy 2-3 éven belül nagyon sok ember disszidál külföldre mert a megélhetést nem tudják biztosítani. Mert ugye aki szülés után visszamegy a volt munkahelyére másnak ki is rughatják mint a pinty! Nincs védelem nekünk se.

2012. jan. 12. 10:10
 12/33 anonim válasza:

Ha ne adj isten bekövetkezne, akkor remélem az állam kitalálja azt is, miből etessem a gyerekem, és hogy hol éljünk vele.. Mivel ugyebár ha nem etetem, nem tudok neki normális körülményeket biztosítani, elveszik. Viszont miből etessem, hogy biztosítsam a normális körülményeket, ha elvesznek mindent?

Az én férjem rendőr. Tehát elvehetik azt az így is "rengeteg" fizetését.. Én pedig pórul jártam, 4 éve dolgoztam össz, mikor jött a pici, ebből kemény 10 hónapot voltam bejelentve. Nagy nehezen még összekapartunk a terhességem alatt 2 hónapot, hogy meg legyen a tgyás, stb. Így most kapunk komoly 28000 forintot, plusz a családit ugyebár. Én nem akarok gazdagodni a gyereken, nem azért szültem. De ez az összeg épp hogy elég rá, drága a pelenka, drága a táp, jön 1-2 betegség esetleg, meg azért csak kell neki ruha, stb.

Az autónkon svájci frank alapú hitel van, így az eddigi 25-30 ezer helyett most fizetünk rá 65-70 ezret.

A tököm tele van már ezzel az egész rendszerrel.

Meg azzal, hogy csomó ember kapja a sok segélyt ha kell, ha nem - a mi zsebünkből természetesen, ami már így is üres.

2012. jan. 12. 10:18
 13/33 anonim ***** válasza:

hát igen

de kérdezö válaszát nagyon várom a fent említett 3 kérdésem re reagáljon.!!!!

2012. jan. 12. 10:20
 14/33 anonim válasza:

Kérdésedre a válasz! Igen félek én is az államcsődtől! Az én férjem is rendőr! Én jelenleg itthon vagyok a kislányommal gyesen! Pár héten belül megszületik a második babánk! Fogalmam sincs hogy mit csinálnánk, ha nem kapna fizetést, és én sem gyest/gyedet, meg családit! Bele sem merek gondolni!

Anyósomékkal egy házban élünk, apósom nyugdíjas, anyósom közalkalmazott! Szóval innen sem lenne segítség!Anyukám szintén közalkalmazott! Apukám kevés fizetése pedig nekik sem lesz elég semmire sem!

Ja és hozzáteszem még mielőtt valaki lehurrogna, nem a pénzért szültem, és szülök gyereket!

2012. jan. 12. 10:42
 15/33 anonim ***** válasza:
100%
Csak annyit szeretnék ehhez az egészhez hozzászólni, hogy minden időszaknak megvolt a maga nehézsége, és lám mégis itt vagyunk, pedig azért voltak már itt elég csúnya dolgok. Ami a tv-ben megy, kissé túlzás, inkább direkt pánikkeltésnek nevezném, mert érdekes módon az éttermek, plázák, wellness-szállodák mindig dugig vannak, és jócskán van a vendégek közt magyar is... A helyzet kétségtelenül rossz, de nem siránkozni kell, hanem tenni ellene. Attól hogy mindeni nyavalyog, hogy jaj de rossz, semmi nem fog megoldódni. Jelenleg ilyen időket élünk, de külföldön sem rózsás a helyzet, nem tudom erről miért feledkezik meg mindenki. Mi sem állunk jól, hónapról, hónapra élünk, de ha most elkezdenék sopánkodni, hogy milyen magasak a benzin-árak, attól nem fognak lejjebb menni. És igen, ha valaki gyereket vállal, azt felelősen tegye, úgy hogy a saját pénzéből tudja eltartani.
2012. jan. 12. 10:47
 16/33 anonim válasza:

10:42.es vagyok!

Kedves utolsó válaszadó! Nem siránkozni jöttem én sem ide! Volt egy kérdés amire válaszoltam!Felelősen vállaltunk gyereket/gyerekeket! Van félretett pénzük is!Szerencsés helyzetben voltunk eddig és remélem maradunk! De szerintem mindenki úgy van vele hogy a legjobbat szeretné a gyerekeinek! És itt nem a márkás ruhákra és méregdrága játékokra gondolok!

Én nagyon fogok annak örülni ha kiderül hogy ez az egész csak túlzás, és nem lesz semmiféle államcsőd!

2012. jan. 12. 11:16
 17/33 anonim ***** válasza:
59%

nem lesz államcsőd, úristen!! Ha lesz, akkor sem fogják az emberektől elvenni a fizetésüket, juttatásukat, ebben az esetben, a hitelező elengedi a hitelt, vagy a felét az országnak és lerombolódik az ország imázsa.

Én nem félek, azért annyira nem rossz a helyzet, ez megint csak riogatás, hogy a kissé tudatlan embereket összezavarja, utálom az ilyet egyébként!

(nem akartam senkit megbántani, ha valami olyasmit írtam, ez az én véleményem)

2012. jan. 12. 11:22
 18/33 anonim ***** válasza:
10:47 vagyok, én általánosságban írtam, a válaszokat nem olvastam el részletesen, csak a kérdésre reagáltam. Csak unom már azt, hogy a környezetemben is mindenki siránkozik, közben meg nem csinál semmit, de utazgatni, meg vásárolgatni érdekes módon mindegyiknek van pénze. Véletlenül sem neked címeztem a választ. :)
2012. jan. 12. 11:23
 19/33 anonim ***** válasza:
12-es,ne aggódj,nem vinnék el a gyereket, mert nem lenne hova vinni és nem lenne aki elvigye. A gyámügyet is a állam pénzeli és a nevelő intézetek is onnan kapják a pénzt. Mi lenne az állam nevelésére bízott gyerekekkel? Ki vigyázna arra a sokszáz gyermekre? Ki adna nekik enni? Nem kérték, hogy megszülessenek, sőt, őket a szüleik sem kérték...Nekik nincsenek szüleik, akik csereberélnének zöldséget kenyérre, kenyeret húsra, tejre stb.
2012. jan. 12. 11:23
 20/33 anonim ***** válasza:
26%

Érdekes,ezt a kérdést minap feltettem itt,erre a drága jó moderátorok áttették a politika témakörbe,ahol jött a sok hazafi b.rom,akik kifejtették a véleményüket a maguk stílusában,holott én anyukákkal szerettem volna erről beszélgetni.Érdekes,ezt a kérdést nem tették át!

Amúgy igen,félek az államcsődtől,és látom h itt sokan legyintenek rá,hát én ezzel baromira nem értek egyet,a másik topikban részletesen leírták,mi történik államcsőd esetén.A vége nagyjából az,hogy ember embernek farkasa lesz,mivel juttatás sehonnan nem jön,enni pedig kell,ezért megkezdődnek a betörések,lopások,rablások,utcai zavargások,és ettől én iszonyúan félek.Egy kisbabának hogy mondod majd meg,hogy bocsi,de nincs tej,nincs tápszer,nem tudok neked enni adni??Nem értem hogyan tudja vki ezt elbagatellizálni,majd akkor tedd,ha te is megérted a háborút,ne abból vond le a következtetést,amit a nagymamád mesél.Mi anyukák nagyjából 30 évesek vagyunk,a mi gyerekkorunk és eddigi életünk viszonylagos jólétben és nyugalomban telt el,és azt szeretném ha ez a gyerekemnek is így telne!!Ne kelljen a kis élete legelejét rögtön ilyen szörnyűségekkel indítani!

2012. jan. 12. 14:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!