Egy oldalon láttam egy romániát csúfoló képet és a kommentek között láttam gondolom erdélyi magyarok védték romániát a magyarországi magyarok ellen, de miért?
"csak egy kis, de annál hangosabb részük."
Drága Mudri Lav, a románok nemzeti hőseinek jelentős része náci, rablóvezér vagy tömeggyilkos. Antonescu, Iuliu Maniu, Mihai Viteazul, Horea, Cloşca és Crişan, Avram Iancu, vasgárdisták, nézz utána ezeknek a neveknek. Az összes magyar városban emeltek szobrot nekik, utcák vannak róluk elnevezve. Egy egész népcsoport tiszteli hősként ezeket a népirtókat. A szerinted "kicsi réteg" az egész román "nemzet", könyörgöm!
"És már Géza és Szent István is ezt csinálta"
Az előbb még az volt a szívfájdalmad, hogy minek hivatkozunk történelmi tényekre, foglalkozzunk a jelennel! Na én a jelennel foglalkoztam, de akkor most kanyarodjunk vissza akkor a múlthoz, a magyarok végeztek népirtást a cseheknél, és a felelősöknek emeltek szobrokat Brnoban?
Az biztos, hogy a magyarok által kirakott szobrok neked nem tetszenek. Először románbarátnak gondoltalak, de aztán a kis párbeszédből kiderült, hogy nulla fogalmad van a románokról és az erdélyi helyzetről. Ennek a topicnak is az a vége, mint a cigány témának, a cigányok, románok angyalok, a magyarok tehetnek mindenről. Itt próbálod ezt a fasiszta nemzetet mentegetni, hogy jaaaaj, hát csak a politikusok ilyenek... Igen, szerinted a nemzeti ünnepek alkalmával kiket éljeneznek a tízezres tömegek, kiknek a szobrát koszorúzzák meg?
Mivel már megint a magyarok tehetnek mindenről és minden román normális, szabad megkérdeznem, hogy mirefel ez a végtelen lesajnálás a magyarok felé?
Jól van hülyegyerek, forgasd csak ki a szavaimat. Nem a magyarok szobraival van bajom, hanem az ún. modern alkotásokkal amiket úton útfélen kiraknak.
Amúgy ha szabad kérdeznem, nem tízezres tömegek szoktak összegyűlni egy-egy fidesz meg jobbik naggyűlésen is? Nem tízezrek követelték budaházi szabadon engedését? Pedig annak is vaj van a füle mögött. Pár tízezer ember alapján nem lehet egy teljes népet elítélni.
Na és tömeggyilkosokat gyűlnek össze éljenezni? Ja nem. Nem forgattam én ki semmit, világos amit írsz, mint a nap. Hogyne, a náci Németország sem volt náci, csak a politikusaik. Kizárólag a politikusok műve, hogy az összes történelmi hősük vagy náci diktátor, vagy tömeggyilkos, vagy rablóvezér.
Amúgy a románok már újfent újraértelmezték a határaikat:
A tévében már ezt teljesen normálisnak számít.
Figyelem! Don't feed the troll!
Heckler, te egy orbitális gyökér vagy, sajnos nem tudok jobb szót rád. Bicskanyitogató módon demagóg, szellemi szinted egy 16 éves, kárpátián felnevelkedett tini szintjén van, akinek a világ fekete és fehér, aki annyira primitív, hogy a világ működését is leegyszerűsíti saját szellemi szintjére.
"Ez iszonyatos nagy szívás, ugyanis anyanyelvi szintet várnak el tőlük, ami lehetetlen"
- Miért lehetetlen?
"tehát ez csak egy újabb fegyver a románok kezében, hogy jól kib*sszanak a magyarokkal. (neked fingod sincs, hogyan működik a román oktatási rendszer, erre már rájöttem)."
- Lex Apponyi, ismerős? Bár ahogy szavaidból kiveszem, te mindent sokkal jobban tudsz bárkinél.:)
"A családapa, vagy a gyerekek? Netalán a kedves mama? -> Nem, Kirk Kapitány és az Enterprise legénysége."
- Áruld már el, talán az egyszerű román apa, anya, gyerek állította saját két kezével a szobrokat?? Ők tiltják a nyelvhasználatot, alakítják az oktatást, stb? Tényleg ekkora barom vagy?!
"Nem, ez egy normális család, nincs idejük koszorúzásra járni -> Aha. Szóval egy szál kiránduló családdal ellenérvelsz a több tízezer nácira, akik a vasgárdistákat éltetik."
- Nem. Hanem inkább te vagy, aki a szélsőjobbos bandákkal érvelsz a több millió lakos ellen.
"a dicső rómaiak leszármazottai"
- Valóban hülyeség, de talán a magyar szélsőjobbosok sumér-szkíta-hun-etruszk-ufó elmélete helytállóbb? Mert nem a hozzád hasonszőrűeken múlik, hogy nem ezt tanítják az iskolákban...
"gonosz magyarok elvették elvették tőlük Erdélyt, amit az ő dicsőséges náci vasgárdájuk visszafoglalt. Neki ezek lesznek a nemzeti hősök."
- Mi meglepőt mondtál? Van olyan hős bármely népnek, aki nem egy másik nemzet kárára az? Szulejmán a törököknek hős, nekünk gaz hódító. Hunyadi nekünk hős, míg a törököknek a halál angyala.
"Előjöttél egy fiktív rendes román családdal, remek, ettől hány erdélyi magyar élete lett jobb?"
- Fiktív román család.....
Te úgy fested fel a képet, mintha Romániában két lépést nem lehetne anélkül megtenni, hogy ne köpjenek le, ne rúgjanak beléd, és mintha ezt Erdély durván 6-6,5 milliós román lakossága tenné; a román pék állítja a szobrot, a román óvónő tűzi ki a zászlókat, a román kisfiú meg isten tudja, mit csinál, de az biztos, hogy mélyen antimagyar cselekedetet.
Olyan demagóg vagy, hogy egy-egy politikus is megirigyelné! Ugyanolyan vagy, mint azok, akiket megvetsz!
Ha románnak születtél volna, most azért vernéd a billentyűzetet, hogy "tisztítsuk meg a magyaroktól Erdélyt, stb". Ugyanannak a drótnak vagy a másik vége.
"Csakhogy a saját földünkön csináltuk ugyanezt, ahova nem volt kötelező nekik betelepedni."
- És a szlovákok, ruszinok, szerbek, horvátok, szlovének?...
"Mennyi? Hogy IV. Béla beengedte őket az országba, utána meg elkezdtek özönleni, utána meg már nekik állt feljebb?"
- Történelmi tudásod is igen hézagos. Már IV. Béla előtt is voltak románok Erdélyben, volt is egy Vlachföld nevezetű megye.
Másfelől nem "beengedték", hanem szabályosan behívták őket, ahogyan a szászokat, stb-ket is. Miért? Mert maradt sok LAKATLAN terület, amiket be kellett népesíteni. Dél-Erdélyben sosem volt magyar többség, mivel hegyvidéki terület volt, a történelem folyamán nem rendelkezett magyar lakossággal.
Összegezve: szót se érdemelsz. Egyoldalú, demagóg, manipulatív személyiség vagy, kettős mércével mérsz, és a végletekig leegyszerűsítesz mindent. Úgy írsz, mintha a kezedben lenne a bölcsek köve. De valahogy az erdélyi magyarok - ahogyan az látható volt - nem egészen úgy gondolkodnak, mint te (mutathatnék más beszámolókat is még). Az ilyen kis idegbetegek keverik a balhét a két nemzet között.
"A tévében már ezt teljesen normálisnak számít."
- Mert aztán te annyira jártas vagy a román sajtóban...
Igen, jártas vagyok, szoktam nézni a Pro TV-t, az Antena 1-et, olvasom a Jurnalul Bihoreant. Egyéb pofázásod?
"- Miért lehetetlen? "
Például mert a magyarok anyanyelve a magyar, és nem a román. Hihetetlen, nem?
"Lex Apponyi, ismerős?"
Senki nem kötelezte a románokat arra, hogy Magyarország területén járjanak iskolába. Nyugodtan otthon is maradhattak volna, ezért nem kellett volna átjöjjenek hozzánk.
"k tiltják a nyelvhasználatot, alakítják az oktatást, stb?"
Ha nem lennének ott a románok, nem lenne tiltva. Nehéz felfogni, csakugyan.
"aki a szélsőjobbos bandákkal érvelsz a több millió lakos ellen."
Nem tudom, miről beszélsz. Az összes románról beszéltem, akik a nemzeti ünnepeiken nemzeti hősök előtt róják le tiszteletüket.
"talán a magyar szélsőjobbosok sumér-szkíta-hun-etruszk-ufó elmélete helytállóbb?"
Én semmi ilyet nem emlegettem, és ez nem magyar hivatalos álláspont, míg a románok római eredete hivatalos román álláspont.
"Hunyadi nekünk hős, míg a törököknek a halál angyala. "
Hunyadi nem indult a török birodalom ellen hódító hadjáratra, míg a törökök indultak ellenünk.
"Te úgy fested fel a képet, mintha"
A valós képet festettem le. Te mennyi időt töltöttél Erdélyben, hogy megismerd a valós képet?
"És a szlovákok, ruszinok, szerbek, horvátok, szlovének?..."
Mi van velük?
"Történelmi tudásod is igen hézagos. Már IV. Béla előtt is voltak románok Erdélyben, volt is egy Vlachföld nevezetű megye. "
Igen, Havasalföld határa volt.
"De valahogy az erdélyi magyarok - ahogyan az látható volt - nem egészen úgy gondolkodnak, mint te"
Hány erdélyi magyart ismersz, hogy ilyen reprezentatív mintával tudsz szolgálni? Szerintem itt te vagy a demagóg, nem én.
Menj és tedd tiszteletedet Iancu előtt, méltó vagy a nagyfőnökhöz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!