Szerintetek lesznek jövőre tüntetések a magyarországi
analóg tévéadások eltörlése ellen?
Azért van dekóder. Amit elég egyszer megvenni és akkor ingyen digitális TV adások fognak jönni ami összesen 7 csatornából áll. Sajnos ez van a világ fejlődik. Más országokban már rég eltörölték ezt. Bármennyire sem akarunk, de muszáj haladnunk a korral nekünk is. Nagy apám is beletörődött abba hogy a régi hagyományos TV-k helyett már csak laposat kap, de beletörődött. És már ő is átállt a digitálisra.
2011. szept. 8. 21:35
a mamám is csak tv-t meg rádiót hallgat de már ő is tudja hogy venni kell majd dekodert, de ha valaki annyira elzárva él a külvilágtól hogy nem értesül róla az valószínű tüntetni se megy el
2011. szept. 8. 21:37
3/20 A kérdező kommentje:
És szerinted rá lehet kötni egy ilyen dekódert mondjuk egy Junoszty-ra is?
4/20 A kérdező kommentje:
"de muszáj haladnunk a korral nekünk is"
A kérdés, hogy miért? A fejlődés elvileg azért történik, hogy az emberek életét jobbá tegye, de ez a digitális átállás, csak többezres pluszkiadásokat jelentene olyan emberektől, akiknek a mindennapi kenyerükre alig van pénzük. Magyarország számára amúgy sem jön be a fejlődés, csak panaszokat hallok, hogy mióta fejlett a technika a fiatalok milyen pimaszok, vadliberálisok, és nem segítenek a családjuknak.
Miből gondolod, hogy a "vidéki" embereknek Junoszty tévéje van?
2011. szept. 8. 21:44
6/20 A kérdező kommentje:
"Miből gondolod, hogy a "vidéki" embereknek Junoszty tévéje van?"
Mivel a legtöbb vidéki számára útóljára a Kádár-rendszerben volt olyan jólét, hogy TV-ket vásárolgathassanak.
"Mivel a legtöbb vidéki számára útóljára a Kádár-rendszerben volt olyan jólét, hogy TV-ket vásárolgathassanak."
Ez személyes tapasztalat vagy csak úgy állítod minden valóságalap nélkül?
2011. szept. 8. 21:48
Azért ez elég nagy tájékozatlanság részedről, kérdező. Ekkora ökörséget már rég hallottam. Itt az öregek is lecserélik a tévét, ha javíthatatlanná válik. A fiatalokról nem is beszélve, ugyan olyan lcd és plazma tévéink vannak, mint városon. Sőt az én falum egy bortermelő vidéken van. Szóval a lakosság életszínvonala az átlag felett van. Nem az kérdés, hogy kinek telik tévére, hanem versengenek, hogy ki hány százezres és milliós sírkövet készíttet. Így a válság idején is. Ja és ezek főként az idősek.
2011. szept. 8. 21:51
9/20 A kérdező kommentje:
Személyes tapasztalat. Egyik rokonomnál nincs fürdőszoba, csak udvari WC, a házban 3 elektromos készülék van, villanykörte, hűtő és régi TV, pénz nincsen semmire csak időnként ételre.
Azt el is felejtettem mondani, hogy az én dédnagyanyám (jövőre lesz 90 éves) állandóan nyaggatott minket, hogy vegyünk neki dekódert, mert majd nem tudja nézni a tévét. Ennyit a tüntetésekről.
2011. szept. 8. 21:52
Kapcsolódó kérdések: