Szerintetek lesznek jövőre tüntetések a magyarországi analóg tévéadások eltörlése ellen?
Ebben az országban akkor se volt tüntetés, amikor a nyugdíjkorhatárt egy tollvonással 60-ról 65 évre emelték. Akkor se volt, amikor az áfát 20-ról 25-re. Ezek azért nagyobb dolgok, és ilyenekért más országokban százezrek mennének az utcára.
Adalékként még elmondanám, hogy Olaszországban 2010-ben volt a végleges digitális átállás. Minden polgár alanyi jogon igényelhetett a dekóder vásárlására egy bizonyos összeget (pontosan már nem emlékszem, mennyit). Én tömegközlekedési járműveken láttam, hogy ezt hirdették.
"Személyes tapasztalat. Egyik rokonomnál nincs fürdőszoba, csak udvari WC, a házban 3 elektromos készülék van, villanykörte, hűtő és régi TV, pénz nincsen semmire csak időnként ételre."
Ez egy ember, ebből ne általánosíts. Ahogy már valaki írta, a falukban élő embereknek is pont ugyanolyan műszaki berendezései vannak, mint a városban élőknek.
Kedves kérdező, én sofőrként elég rendesen bejártam már az ország legeldugottabb csücskeit is. De az utóbbi tíz évben nemigen láttam olyan falut ahol ne lett volna minimum a házak felén parabola antenna.
Azt azért gyanítom, hogy azt vidéken sem lavórnak használják, hogy a tyúkszemeit áztassa benne, pláne a tetón vagy a ház falán.
Tüntetések, nem hiszem hogy lesznek, bár senki sem örül neki, de nem akkora horderejű a dolog, hogy ezért tüntetni kelljen. Legfeljebb nem nézünk tévét.
"Miből gondolod, hogy a "vidéki" embereknek Junoszty tévéje van?"
Mert a vidéki ember nem olyan hülye azért dobáljon ki évente egy tévét mert van egy újabb típus.
" Ahogy már valaki írta, a falukban élő embereknek is pont ugyanolyan műszaki berendezései vannak, mint a városban élőknek."
Soha ne hazudj, mert hiteltelenné tesz.
Egy falun élő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!